POWER OIL AND GAS

Lapor Diri JPA

ALHAMDULILLAH

Jamal sebagai seorang pemegang biasiswa JPA dan seperti yang telah termaktub didalam perjanjian Biasiswa JPA dengan ini telah melaksanakan tanggungjawab Jamal untuk melapor diri setelah tamat pengajian.

Diingatkan : Kepada semua pemegang Biasiswa JPA, anda semua diwajibkan melapor diri kepada JPA dan sekiranya ingkar, sepucut surat peringatan akan dihantar kealamat masing-masing. Seperti yang berlaku kepada Jamal, setelah Jamal dapat surat tue, baru la sibuk-sibuk nak lapor diri. Takut jugak tak pasal-pasal kena bayar 110 ribu seperti dalam surat perjanjian. Nie dah selesai lapor diri, baru la lega sikit kepala.

Anda semua boleh mendapatkan Borang Pendaftaran Tamat Pengajian Pemegang Biasiswa Persekutuan/JPA disini

Contoh Letter Head


Diantara dokumen-dokumen yang diperlukan untuk dilampirkan bersama borang tersebut ialah :-
  1. Salinan keputusan setiap semester/tahun yang telah disahkan (Transkrip)
  2. Salinan Ijazah/Diploma yang telah disahkan
  3. Salinan bukti pendaftaran dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)
Lepas dah complete isi semua form tue dengan salinan semua dah disahkan, boleh pos atau hantar by hand terus ke Putrajaya. Alamatnya...

Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia
Bahagian Latihan, Aras 5, Blok C1, Kompleks C
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62510 Wilayah Persekutuan Putrajaya
Malaysia

Route dari ALAMANDA

So far, layanan yang diberikan oleh pegawai disana memang bagus, tak sampai 15 minit dah settle semue, memang berpuas hati. Terima Kasih JPA kerana telah menaja KAMI.......:-)

biasiswa jpa | lapor diri jpa | biasiswa jpa diploma | biasiswa jpa ijazah | scholar jpa | jpa scholarships | pemegang biasiswa jpa |  

    11 comments:

    cikida said...

    nak tanya sikit..yang pasal lapor diri ni kan..ada tak dalam surat tu suruh hantar bukti permohonan jawatan dengan spa yang berkaitan dengan bidang pengajian?

    JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

    Maksudnya macam mana tue. Memang kita kena hantar borang lapor diri tue sekali dengan bukti permohonan jawatan dengan SPA.

    JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

    kan syarat die ade kat atas tue..cuba bace..:-)

    ZouL said...

    kalau dpt smbung degree pulak mcm mane tu?kene gak ke lapor diri? ke kene hntar surat tawaran?

    JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

    sambung degree ke sambung master nie..

    ZouL said...

    sambung degree..Zoul baru je abeh diploma bulan 4 haritu dan sudah dapat tawaran sambung degree di uitm bg program penerapan semester akhir diploma dahulu.so macam mana? kene jugak ek isi borang SPA8i tu?

    JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

    masa diploma Zoul dapat biasiswa JPA ke..Cuba baca balik perjanjian biasiswa tue. Kalau degree memang wajib lapor diri, kalau diploma pun sama jugak rasanya.

    ZouL said...

    yup..dpt jpa mse diploma lg..skung ni saya dh dpt degree.membe sy ade cakap just antra mini transcrip,borang tamat belajar yg download kt website JPA tu dgn surat kata nak sambung belajar je..boleh ke mcm tu?

    JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

    Cuba Call JPA tanye diorang macam mana. Jamal dapat Scholar masa degree mungking lain sikit

    Anonymous said...

    Siapa yang berlayak untuk sah?
    Kalau boss saya adalah Professional Engineer (IR), boleh ke tak?

    scholar jpa said...

    sorry,, nak tanya,, borang lapor diri tu memang 2007 punya eh? sbb dah cari 2012 punye macam x de je..

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...