POWER OIL AND GAS

Cara Tingkatkan Traffic Blog Dengan Innit Nuffnang

Ini adalah tips yang pertama dari Jamal berkenaan dengan cara-cara untuk meningkatkan traffic ke blog. Sebenarnya macam2 cara lagi yang Jamal praktikkan, tapi untuk kali nie, Jamal nak share dengan korang semua bagaimana Jamal gunakan TEKNIK nie untuk mendapatkan beratus UV sehari. Korang boleh tgk bukti traffic ke blog Jamal dari Innit Nuffnang kat bawah tue.




Cara untuk korang menggunakan Innit Nuffnang nie ialah dengan korang submit entry/post korang yang terbaru. Maknanya, setiap kali korang buat post baru, korang submit link post baru korang tue ke Innit Nuffnang nie.

Dan kalau korang nak dapat banyak lagi traffic, korang kena Nang/Like post korang tue dan ajak org lain or kawan2 blogger untuk Nang/Like post korang kat Innit Nuffnang tue. Dan 8 post yang paling banyak dapat Nang/Like akan diletakkan dan dipromote di FEATURED POSTS Innit. 

Bila post korang dah dapat capai top 8 post tue. Sudah semestinya setiap kali orang login dan masuk ke Innit Nuffnang, diorg akan terlihat post korang kat atas tue. Dan kalo diorg minat dengan post tue, secara tidak langsung dapat tarik traffic ke blog korang.


Selain tue, dengan korang submit new post korang kat Innit nie, secara tidak langsung korang dah ping new post korang tue. Dan disebabkan ranking Innit tinggi di engine carian, maka post yg korang submit kat innit tue akan berada diranking atas engine carian. Buktinya ada dibawah nie. Post sebenar berkenaan Telur Palsu tak dapat ranking tinggi, tapi post kat Innit tue yg keluar di enjin carian. Bagus kan.


Sekian dulu tips untuk tingkatkan traffic untuk kali nie, InsyaAllah akan bersambung dengan tips2 yang akan datang ye. Gud Luck semua, kalo suka tips nie, korang kongsikan la di blog korang semua dan letakkan link dan credit ke blog Jamal nie ye. Thanks semua.




45 comments:

sherry said...

Thanks Jamal for the good info.

deyna said...

salam..
camne cara nak letak innit ke dalam blog..dah lama cari cara2 tu..Plzzz help me..Ajar dari step 1 ye..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..
Ur welcome...:-)

Step 1)Login ke Akaun Nuffnang

Step 2)Pegi front page dan tengok kat sebelah bawah,sebelah kanan. Akan ade column Innit kan, click kat situ.

Step 3)Lepas dah masuk ke Innit, Kat atas sebelah kanan akan ade button Sign In kan. Click kat situ.

Step 4)Login ke Innit guna akaun Nuffnang, kalo x boleh, ikut la arahan die cmne nak daftar ye..hehe

Step 5)Bila dah login, kat sebelah atas akan ade button Add New Post..click kat situ

Step 6)Isi la ape yg diperlukan untuk submit new post tue, isikan link ke new post kat blog tue, kategori dan description, tajuk die dan semuanya.

Step 7) Bila dah submit, korang click button Nang/Vote yg ade kat post innit korang tue..ajak ramai2 supaya diorg click button Nang/Vote tue.

Itu saje..nnt kalo ade masa, lain kali Jamal buat Tutorial bende nie pulak ye...harap2 dapat membantu korang semua.. :-)

"Sharing Is Caring"

Rozuan Ismail said...

tq bagi tips,tips baru dari innit

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sama2..yup, memang tips baru pun..dan x ramai yang tahu teknik nie..hehe..

Amirrah Zawani said...

penah dpt dalam featured post 2,3 kali je.. =_=

Ila said...

info yg bagus ni..nanti leh guna

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal slalu jugak dapat duduk kat FEATURED POSTS tue..hehe..ade teknik rahsia jugak untuk menempatkan diri kat Featured Posts tue..hehe..nnt len kali Jamal kongsikan tau

sabree hussin said...

entry saya selalu dapat nangs yang rendah

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

untuk dapatkan nang yang tinggi..tajuk post tue kena menarik, biar org tertarik nak baca..lepas tue build in connection ngan member2 yg slalu online kat innit tue..mintak tlg diorg Nang kan post kita..sbg balasan..kita Nang la post die balik..

amry said...

perkongsian yang menarik bro. lagi satu kaau boleh publish pada pukul 12tengah malam sebab waktu tu innit refresh balik kesemua post2 untuk hari yang baru tu

hunny zariq said...

salam..sy copy n letak kt blog ye..thanx...sy creditkn kt kamu jugak..

mohamadSaleh said...

thanks... share yg sangat baik.. i like it

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Dipersilakan kepada sape2 yang yang nak copy dan share tips2 nie..tapi letak la link ke blog Jamal balik ye..really appreciate that..Thanks semua.. :-)

miszazzu said...

thanks for the info . :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ur Welcome Ms. Azzu.. :-)

feyus said...

good your info... :)
Penghargaan Buat Seorang Sahabat Blogger

haslina said...

kongsi-kongsi. terima kasih bro.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sama2... :-)

the::bored::sha said...

thanks sbb share ye..nak apply lah...

nurul asha said...

info yg bgs...terima kasih

Najlaa 'Aqilah said...

ceritala pulak mcmana nk dpt top 8 tu. ;P

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..untuk nak dapat top 8 tue..setiap 24 Jam die akan clear balik top 8 tue..lepas pukul 12 malam die akan clear balik..

so tips die..lepas je pukul 12 malam, korang submit new post kat Innit..then join ruangan chat kat bawah tue untuk mintak kawan2 lain Nang new post kita tue..kalo bertuah..dapat la jadi top 8 tue..Jamal dah slalu dapat top 8 tue..hehe

Najlaa 'Aqilah said...

i noticed that! huhu. serious jelous. ;P

mesti jamal pun rajin nang post orang kn?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

jelous ke..hehe..nie Jamal dah bgtau rahsia die tau, boleh la praktikkan nnt..

yup, mst la rajin dan aktif kat innit tue..bile orang dah kenal kita, die tgk tajuk post kite je die dah suke then click Nang post kita tue..bestkan..mmph :-)

cik gelong said...

kepandaian CG:
guna innit: check! done!

hehheheh.. best la blog Jamal.. CG dah makin pandai.. nt, tmbah lg ye?? dpt la CG capai hasrat CG nk lawan Jamal lak. hehhehe.. jgn mrh...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

wah..CG dah pandai guna innit ye..tahniah-tahniah..

Lawan jangan tak lawan, persaingan sihat kan..hehe..kalo CG dah jadi blogger famous nanti..jangan lupe kat Jamal pulak tau..:-)

cik gelong said...

arap2 ayat "CG jd famos" adalah 1 doa.. hehhehe... mana blh lupa Jamal.. CG smakin pndai pon sb tips yg Jamal bg.. heheh.. mekasih..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Amin..Sama-sama ye CG

abutalib said...

Telima kacih wo!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama-Sama :-)

Murni Delights said...

gud info..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Murni..

liya said...

thanks!! bru nk try gune innit!!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

your welcome..

Good Luck liya..:-)

liya said...

en jamal cane nk letak pic kite kt innit? bru blaja..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

gune pic profile Nuffnang la rasenye.

Jamal dah lama tak gune innit, dah lupe la..hehe

liya said...

hurrmm ye ke..sbb prfile nn da letak da pic..ok xpe..tq..;)

p/s : follow me back k en jamal..;p

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..already follow u Ms Liya..:-)

Alin Marlini said...

engah tercari2 kelebihan innit..jumpa di blog ini. Dah cuba..kita tgk hsilnyer..dan akan disharing bersama. Mekacih.

G@D!z$ said...

tq..baru cuba tips ini...masih menunggu perubahannya..

Mr Iqbal Abdullah said...

Blogwalking sini! ♛MrIx♂ kata ║ Teramat jarang sangat guna Innit ni... ║.....
✓│Review Kopitiam Cina Muslim
✓│Dakwah Versi K-Pop

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Good Luck semua

Pinkbubblegumprincess said...

wah..baru tau..len kali rajin2 nak ping kat innit nuffnag lah..

lynn azlinawati said...

tq for sharing..tips ni sesuai untuk semua jenis blog ker..cth blog tentang supplement or barang-barang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...