POWER OIL AND GAS

Oil and Gas Jobs (APR 2011)

Good day to you, 

Please be informed that currently we have huge openings in oil and gas firm based in Pasir Gudang Johor, Port Klang, KL and Selangor. These positions are catered for Malaysian candidates on a permanent basis. 

Those who are interested may drop me an email - bryant@chisgroup.com to find out more about the job openings and its requirements to see if it’s fit your expertise. More jobs at www.chisgroup.com


Pasir Gudang – Johor
Welding Engineer
Planner
Lead Contract Engineer
Structural Engineer
Structural Engineer
Lead Structural Inspector
Lead Structural Inspector
Installation Manager

Nusa Jaya – Johor
QAQC Manager

************************************************

Kuala Lumpur

Design Engineer
Commercial Manager
Deputy Project Manager – Manifolds and Control
Project Manager
QAQC Engineer

************************************************

Port Klang –Selangor

Project Planner / Sr. Project Planner
Project Manager
Senior Project Manager
Design Engineer - XMT
Solid Works Designer
Assistant Planner / Planner - Controls
Production Engineer
Project Cost Controller
Cost Estimator
Supply Chain Analyst
Buyer
Welding Engineer
Project Planner / Sr Project Planner
Design Engineer
Solid Works Designer – XMT
Assistant Planner / Planner – Controls
Production Engineer
HSE Advisor / Coordinator
Senior Structural Engineer - Subsea Structure Dept .: Subsea Structural
Senior Piping Engineer – Subsea Structure Dept .: Subsea Piping
Structural Engineer – Subsea Structure Dept .: Subsea Structural
Lead Designer - Subsea Structure Dept .: Subsea Structural & Subsea Piping
Designer - Subsea Structure Dept .: Subsea Structural & Subsea Piping
Drafter - Structure Dept .: Subsea Structural & Subsea Piping
Technician
Receptionist / Front Desk Admin Assistant
************************************************

Bryant
Manager
Recruitment and Placement Services

Chis International Technical Resource Sdn Bhd
Mob: ++6017-308 9537 Web: www.chisgroup.com ; Linkedin ID - bryant@chisgroup.com
  
oil and gas jobs | oil and gas vacancies | oil and gas vacancy | oil and gas jobs in malaysia | oil and gas companies in malaysia

22 comments:

feyus said...

Info yg best..Tentu ramai yg perlukan kerja skrng nie...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

biase la..tolong member2 cari kerja..hehe..nnt kalo diorg dapat kerja best2..boleh gak blanje ak makan..hehe

Panglima Arep said...

salam bro... tumpang tanya sikit..
kalau nk keje dlm bidang oil and gas ni,
if ambik jurusan mekanikal kt ipta, nak kene ambik majoring apa ek?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wa'alaikumussalam Tuan Panglima,

Better ambil Mechanical (piping) la..nak bagus lg kalo boleh blajar guna software PDMS..

Panglima Arep said...

ok, skrg ni aku baru diploma tau, nnti aku semester 5, aku boleh pilih samada manufacturing atau automotive je.. klu mekanikal pure ok x?

Ana admi said...

ohh sini ke

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tuan Panglima : my suggestion better kalo ko sambung degree la..bcoz kalo harapkan dip je nnt bleh jadi non-exec je..susah sikit la nak naik..tapi kalo ko mmg suke more kepada technical or hand on jobs..ade dip pun cukup..then ambil la additional certificate tuk keje offshore..kalo nk join oil n gas la nie..

manufacturing more kepada technician kilang rasenye...automotive kereta la ape lg kan..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ops tertinggal...pure mechanical sangat OK..sebab nnt kalo ko nak keje..boleh pilih nak pg bidang mane2 pun..sebab knowledge dei general kan..

cik ana: ye cik ana, sy disini..:-)

Mohd Nazari & Masninah said...

bagus ar kau....ni namanya jiwa morni....he

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

haha..mane ade bro..just share je ngan member2..nnt kalo diorg dapat keje company oil n gas beso2..boleh jgk ak mintak tlg diorg recommendkan ak pulak nnt..hehe

Anonymous said...

Salam Panglima Arep
Maaf kala menyampuk ni kala nak keja oil&gas amik le mechanical&piping campur ng millwright baru le best then proceed to engineering macam En.Jamaluddin cakap ok

From.Alone 16years oil&gas experience onshore offshore

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks for sharing.. :-)

Xidonee Eveella said...

Salam tuan,
kalo jurusan komputer sains, boleh masuk field oil & gas tak?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wa'alaikumussalam...boleh je.

Anonymous said...

salam bro..
bley recommend subcon atau company utk E&I x?kawan da try banyak tmpt, dari client sampai ke subcon, xde rezeki lagi...kawan ni grad degree mechatronics, 1 thn keje kat kilang..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Kalo degree mechatronics memang payah sikit la nak tolong. Exp keje kilang tue biase diorg x kire pun. So kalau nak apply kena start masuk dari Fresh Engineer balik.

Better join company kecik2 dlu..mcm subcon ataupun vendor la. Cari exp dulu then baru move to company besar sikit.

Kalo nak senarai Oil and Gas companies, boleh tgk kat tab Oil & Gas companies kat atas tue ye.

debt relief said...

I'm searching for jobs in Kazakhstan, preferably in oil & gas (Piping Engineer). Give me links and details of recruiting companies and major employers in Kazakhstan.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

I'm not really sure about that debt relief. I'm in Malaysia right now..sorry

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Saya ada pengalaman dalam bidang procurement lebih kurang 4 tahun dalam oil and gas...
Tapi sekadar cert spm je...
Ada harapan tak?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Try contact directly to Bryant. I can't answer your question. Sorry.

Muslim Salleh said...

saya degree holder welding and quality inspection. Nak mintak tolong Encik Jamaluddin recommendkan company yang bersesuaian.

aziz said...

Salam bro,aku skg keje kat sime darby.gaji ok tp cam xbest.aku try nak amek cert kat puspastri.bro rasa apa yang sesuai tuk saya yang de degree mechanical engineering nie???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...