POWER OIL AND GAS

Alexa Rank Update

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua

Alhamdulillah hari nie genaplah 2 minggu blog Jamal bersiaran dengan domain baru iaitu Jamaluddin.net. Pada hari pertama bertukar ke domain sendiri, ranking Alexa blog ini telah jatuh sehingga 18 Juta. Dan selepas berusaha keras, akhirnya selepas seminggu ranking Alexa Jamal sudah mencapai  1.3 Juta. Minggu lepas punye update boleh baca kat sini ye kawan-kawan "Selepas Seminggu Berdomain Sendiri".

Dan kini Jamal kongsikan update untuk minggu kedua pulak. Dalam masa seminggu, alexa rank jamaluddin.net telah meningkat dari 1.2 Juta ke 736k sahaja. Suatu perkembangan yang baik.


Peningkatan ranking Alexa jamaluddin.net dalam masa seminggu

Dan jamaluddin.net masih dalam usaha untuk menempatkan diri dalam kelompok <1000 bagi ranking Malaysia. Terima Kasih kepada semua yang sentiasa support blog nie ye kawan-kawan. InsyaAllah jika ade rezeki nanti Jamal akan buatkan contest dan giveaway untuk korang semua ye. Nantikan, Jamal masih dalam proses perancangan lagi nie..:-)

11 comments:

naim said...

bagus akhi nie

Jeles Naim. huhu

apesal.com banyak naik taffic.. huhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ish Naim nie..blog Jamal nie banyak generate traffic dari facebook je sebenarnya. Dari Apesal.com tue ade la sikit2..:-)

AMMAR YASIR said...

Pergh!!!! Peningkatan mendadak ni..tahniah2

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Ammar..peningkatan nie pun sebab baru tukar domain baru dan Alexa Rank jatuh teruk aritue, nie baru nak pulih balik..:-)

blog-tips-kurus said...

Syabas!
FB byk bg traffic yek? tak aktif situ.. :(

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yup, kena join group-group yang sama dengan niche blog kita la. Baru banyak dapat generate traffic, lagi-lagi kalau blog kita nie in english..

Syuxer said...

perghhh x dapat la nak lawan sifu ni..hhahah..aku baru je 835031..jauh benor nak hambat bro ni...dalam malaysia 2697..heheh

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

hehe..biase-biase je la syuxer. InsyaAllah Jamal target nak dapat <1000 ranking malaysia nie, biar pecah nilai 4 angka tue..

Thanks semua yang support ye.

Norhisham Nordin said...

tahniah yekkk... teruskan usaha jamal...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks jugak untuk Hisham yang selalu support ye..:-)

ubaidullah said...

rank Alexa ni turun kalo xsilap bile surfers ada alexa toolbar kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...