POWER OIL AND GAS

Cara Tingkatkan Traffic Blog Dengan Apesal.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Kali nie Jamal nak share dengan korang semua berkenaan dengan satu cara lagi untuk meningkatkan aliran traffic ke blog korang semua. Iaitu dengan Apesal.com. Setelah beberapa hari Jamal cuba menggunakan cara ini. Alhamdulillah ada sedikit peningkatan dari segi traffic ke blog nie. Walaupun tak berapa banyak, tapi kira ok la jugak, "Sikit-Sikit Lama-Lama Jadi Bukit" kan. 

Gambar di bawah ini menunjukkan traffic ke blog Jamal setelah beberapa hari berdaftar dengan Apesal.com.
Sebagai permulaan pihak Apesal.com akan memberikan 1000 klik (click sent) sebaik saja anda mendaftar untuk memastikan blog anda sentiasa mendapat trafik.

Untuk maklumat lanjut dan cara untuk mendaftar, korang semua boleh baca kat sini dan ikut arahan dari pihak Apesal.com. 

Selamat Mencuba.. :-)
"Sharing Is Caring"

20 comments:

ArulchelseA said...

tq en.jamal..sy baru nak cuba ni..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome..cube la, memang betul-betul dapat tambah traffic.

Tapi kalau nak bagus, pastikan ramai orang click widget apesal.com kat blog kita tue..sebab makin ramai orang click widget kita, makin banyak kita dapat traffic dari apesal.com..

Gud Luck..

izzafey said...

salam tuan, yg ni gue dah cuba, ternyata ia berkesan meningkatkan traffik. pernah aku dpt 300 visitor per day. tp bila Exchange Ratio dah sampai 300% dan selepas itu apasala.com tidak akan lagi memberikan traffik yg tinggi kepada blog anda, cuma cadangan aku, sehari cuba post 1 arikel shj ke dlm apasal.com jgn 2. ok selamat berjaya,

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..Orait...Thanks izzafey for sharing that info..Jamal pun baru je start nak cube guna Apesal.Com nie..

deyna said...

Assalamualaikum...camne nak letak widget tu dlm blog kita...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam cik deyna,

Nie step die ye:-

1)Mula-mula register dengan Apesal.com dlu..
2)Then tunggu Apesal.com approve application kita, die akan sent email nanti.
3)Lepas dah approve, baru kita start letak widget die
4)Cube pg kat address nie... http://www.apesal.com/webmaster/stats
5)Click kat Get Your Widget, lepas tue edit la setting kat situ nak letak iklan yg macam mana.
6)Copy coding die then paste la kat blog..

cube try, boleh x. kalo ade pape prob lagi nanti, bgtau Jamal ye..:-)

zis said...

ahakzzz..

antara syarat nak apply benda ni kena posting lebih dari 50 dan usia blog lebih dari 4 bulan..

jadi kalo nak apply tu make sure posting lebih dari 50 dan usia blog lebih dari 4 bulan ^^

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

A'ah Zis..yang tue lupe Jamal nak sharekan la,nanti kalo Jamal ade masa Jamal sharekan syarat-syarat die pulak ye...:-)

tangan dalam seluar!! said...

salam jamal,,,cmne ek nk bold kn name org/blog supaya org laen yg nk jump trus ke link 2 die boleh trus click je kat name/blog 2

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Nak buat link tue di ruangan komen ataupun buat link dalam entry/post..

Kalau untuk buat link dalam entry/post, highlight je word tue then click kat link dan masukkan alamat link yang kita nak buat tue..

Untuk buat Link di ruangan komen..boleh rujuk sini..

CARA BUAT BACKLINKS

naim said...

terbaik akhi. Naim dah join.. tapi rank x naik lagi

terima kasih. :)

p/s: sahabat ili forum

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..sabar la ye naim..boleh tengok di apesal.com..berapa banyak blog dan entry kita dapat hits..

Mohd Zakwan said...

baru ja baca post ni ..hehe . ZAkwan nak cuba la :D
Jom TERJAH blog Zakwan !!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

cuba jangan tak cuba..memang berbaloi-baloi dapat traffic..hehe

naim said...

bereh

sekarang apesal cam slow jerk

T_t

Traffic trun !!! :(

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Naim : Jamal tak mengharap sangat traffic dari Apesal.com. Dapat dalam 10-20 UV tue pun dah kire OK.

Buat tambah sikit-sikit tue boleh la, tapi kalau nak jadikan source traffic utama memang kurang sesuai kalau jenis blog macam Jamal nie..

daimpressive said...

blogwalking dari blogger daimpressive

suaraserak.blogspot.com

Serak Itu Suatu Abstrak, Nampak Nyata, Boleh Dirasa, Kedengaran Ada, Tapi Fizikalnya Tiada. Arena perkongsian ilmu dan budi, perundangan, santai dan sukan

OnLajer said...

Thks bro jalan2 jumpa pulak blog ini

syuhada nur said...

tips terbaik la. blohe guna nak cari trafik ni .. terima kasih.:)
http://ns-easyshop.blogspot.com

botak said...

blogger baru bbrpa ary x dpt nk join apesal ke??? post x bnyk ag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...