POWER OIL AND GAS

Ebook SEO Percuma dari Jamaluddin.net

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Dengan tagline "Sharing Is Caring" blog ini, Jamal nak kongsi dengan korang semua berkenaan dengan satu lagi teknik yang amat berguna untuk menjana traffic ke blog anda. Teknik ini dipanggil "Search Engine Optimization" atau lebih dikenali sebagai teknik SEO.

Untuk pengetahuan korang semua, Jamal dalam proses mengaplikasikan teknik SEO ini untuk blog Jamal dan Alhamdulillah sedikit demi sedikit traffic blog ini menunjukkan perubahan dan peningkatan. Dan sebagai menghargai sokongan dari korang semua kepada blog ini, maka Jamal nak berikan beberapa E-Book SEO secara PERCUMA kepada korang semua.

Semasa Jamal mengkaji dan belajar teknik SEO nie, Jamal telah menjumpai beberapa E-Book SEO secara percuma dan amat berguna kepada blogger yang ingin mempelajari teknik ini. Diantara E-Book yang Jamal ada ialah :-
  1. Google SEO Starter Guide
  2. SEO Basics
  3. SEO Made Easy
  4. SEO & Internet Marketing 
Dan banyak lagi E-Book dalam simpanan Jamal sekarang nie. So kepada sesiapa yang inginkan semua E-Book ini secara percuma dari Jamal. Korang semua boleh ikut syarat dibawah nie ye :-
  • Buat entry bertajuk “Ebook SEO Percuma dari Jamaluddin.net“.
  • Ambik banner kat atas dan letak dalam entry tersebut. Linkkan entry tersebut ke entry ini ye.
  • Letakkan email address korang dalam entry tersebut supaya Jamal boleh emailkan E-Book tersebut terus kepada korang. Dan tulis apa saja yang korang suka dalam entry tersebut.
  • Tinggalkan link entry korang pada ruangan komen dibawah ini.
Dan Jamal akan berikan satu E-Book SEO secara percuma dulu kepada korang iaitu E-Book "Google SEO Starter Guide". Dan bila korang dah habis belajar E-Book tue, korang boleh email Jamal dan minta E-Book yang seterusnya ye. Good Luck Semua.

"Sharing Is Caring"
Dan berita baik kepada semua yang join Segmen nie ialah Jamal akan masukkan link Blog korang ke Blog terbaru Jamal iaitu malaysiandirectory.blogspot.com. Jamal akan asingkan semua blog yang dah join segmen Jamal mengikut kategori masing-masing, nanti senang Jamal dan rakan-rakan semua untuk buat blogwalking dan dijadikan sebagai rujukan. Korang juga akan dapat free backlinks


e-book seo percuma | percuma e-book seo | seo e-book percuma | free seo e-book | free download seo e-book | e-book percuma | tips seo | tips seo percuma

16 comments:

Norhisham Nordin said...

Inshaallah, saya akan join segmen nih... thanx jamal...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks jugak Bro Hisham..segmen nie dibuka sepanjang masa, selagi ade request selagi tue la Jamal bagi percuma je E-Book SEO nie.

Tapi semuanya in english la. InsyaAllah kalau ade masa nanti Jamal tolong translate ke dalam bahasa melayu pulak ye..:-)

Norhisham Nordin said...

u are welcome jamal... huhuhu... tapi kalo mesra SEO tapi entri masih kurang menarik pun tak gunajugak... huhuhu... masih mencuba lagi nih...

Norhisham Nordin said...

dah siap..!!

http://norhisham-nordin.blogspot.com/2011/05/segmen-ebook-seo-percuma-dari.html

ni email address : mishoy_21@yahoo.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..Thanks Bro Hisham..Jamal dah emailkan E-Book tersebut. Boleh check email ye..

Miecyber said...

Menarik nie...

Pandangan rakyat Australia mengenai Lynas.( Dengan sarikata )

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue Bro Miecyber..jom la join..:-)

tia @ Ini Kisah Tia said...

100% in English ke e-book tu ?

tia @ Ini Kisah Tia said...

oh , in English . hehee . wow ! tawaran baik ni . selalu e-book kena beli ..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

A'ah la Tia, in english. Yang nie version dari Webmaster Google punya. Jamal takde masa lagi nak translate ke Malay. Sorry ye semua..

ewanrani said...

dah join jamal...nice info...terbaikkk

entries terhangat>>Bangunan Tenaga Solar Terbesar Didunia

zarulfarhana said...

apa ya kegunaan dia...xphm sgt la..

yana said...

Assalamualaikum...

Yana dah join...

Ebook SEO Percuma dari Jamaluddin.net

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Thanks Ewan dan Yana dah join Segmen nie. Alhamdulillah Jamal baru je sent E-BOOK tersebut ke email korang. Boleh check email masing-masing ye..:-)

Zarulfarhana:
supaya kita mudah mendapat traffic dan pengunjung dari engine carian seperti google, yahoo,bing dan sebagainya

Fazreen said...

semoga kebaikan anda berkongsi ilmu dibalas..amin

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...