POWER OIL AND GAS

Free Header by Kei Seichi


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari nie Jamal nak mintak tolong kat Kei Seichi untuk buatkan header Blog Jamal. Kei Seichi hanya suruh sape-sape yang nak Header free tue untuk buatkan satu entry atau post. Tapi kalau Kei Seichi dapat tolong Jamal buatkan Header untuk blog nie, sebagai balasan Jamal akan tolong Kei Seichi promotekan blog die. Nanti la Jamal fikirkan macam mana nak tolong promotekan ye.
  • Follow - Jamal dah follow blog Kei Seichi
  • Disarankan guna template default blogger - Blog Jamal memang pakai template nie, so tiada masalah rasanya.
  • Buat satu entry bertajuk "Free Header by Kei Seichi" - Dah buat entry nie.
  • Letak banner kat entry - Dah letak kat atas tue
  • Dalam entry tu korang kena tulis benda2 yang berikut: 
  1. Size header: Size sekarang yang Jamal guna ialah 930x210, so Kei Seichi tolong buatkan header untuk size 930x200 or 930x150 ke. Dan terpulang jugak pada Kei Seichi untuk buat saiz yang macam mana, yang difikirkan sesuai dengan blog Jamal tue. Tapi Jamal tak nak saiz header tue terlalu besar tau, Jamal nak yang simple-simple je.
  2. Background color: Warna Biru ok rasenye, kalau tak pun transparent, Kei Seichi tengok la mane satu yang ok dengan blog Jamal ye
  3. Ayat yang nak diletak - Letak la url blog nie,  Jamaluddin.net dan Tagline "Sharing Is Caring"
  4. Font - Jamal tak tahu sangat pasal font nie, kalau boleh Kei Seichi pakai font yang biasa guna la ye. Tak nak nampak macam kebudak-budakan tau..hehe
  5. Gambar - Kei Seichi tak payah la letak gambar, Jamal nak header tue nampak sesimple mungkin.
  6. Contact - Via email jamaluddin_ab@yahoo.co.uk ataupun FB http://www.facebook.com/jamaluddin.abubakar 
  7. Lain-lain - Kei Seichi buatkan header yang simple je tau, Jamal bagi contoh sikit eh kat bawah nie.
Kalau guna font macam nie ok jugak
Tapi tak nak font camnie


Thanks Kei Seichi, jasamu akan kukenang.

Dan kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan 
Header blog korang secara percuma, 
bolehlah request kat  Kei Seichi ye.

6 comments:

Kei Seichi said...

salam...
thanks join...^_^
saya dah contact kat emel...
check it out k...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Kei Seichi,

Thanks ye, Jamal dah reply dah email tue..:-)

nida-razak said...

waa..besnye..thanx for sharing =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your welcome cik Nida..

Request la kat Kei Seichi kalau nak. Tapi tue pun kalau available lagi la request tue..hehe

Kei Seichi said...

salam..minta tolong bace entry ni boleh? thanks...http://geekzster.blogspot.com/2011/06/tempahan-header-dibuka.html

akidrzk said...

salam tolong buatkan saya punya header boleh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...