POWER OIL AND GAS

Jamaluddin.net : Domain baru blog Jamal


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Alhamdulillah, hari ini 05/05/2011 secara rasminya Jamal sudah mempunyai Domain sendiri. Setelah meneliti pelbagai nama domain, akhirnya Jamal pilih nama ini. Dan untuk makluman korang semua, URL blog ini secara rasminya akan bertukar :-


Tapi korang semua jangan bimbang kerana Jamal dah redirectkan address blogspot terus ke domain baru blog Jamal nie. Dan untuk pengetahuan korang semua, Jamal beli domain ini dari NetKL dengan harga RM31.60. Kire berpatutan la dengan servis yang diorang bagi, memang puas hati sangat dengan servis diorang. Dan kepada sesiapa yang ingin memiliki domain sendiri, pastinya Jamal akan mengesorkan NetKL sebagai pilihan utama korang.


Semoga dengan adanya domain sendiri nie, korang semua akan sentiasa mengikuti dan membaca blog Jamal yang tidak seberapa nie ye. Segala komen dan cadangan amatlah Jamal alu-alukan. Thanks sekali lagi diatas sokongan korang semua selama ini ye...:-)



pssst : kepada sesiapa yang dah letak blog Jamal di Bloglist korang, tolong edit balik eh, guna URL baru nie. Kalau tidak nanti bloglist untuk Blog Jamal tue tak update. Thanks ye.. 
www.jamaluddin.net

32 comments:

Bella said...

Wah abg Jamal da ade domain sendiri...Try tukar icon blogger kat tab tu...baru nampak mcm persendirian sikit..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait Bella. Baru je beli domain tue pagi tadi. Petang jugak la baru siap setting semua. Memang dalam proses nak tukar icon tue Bella...hehe..

Pasnie nak register balik dengan Apesal.com, Gengblogger...macam-macam nak kena setting..nuffnang lagi

Pastue ranking alexa pun jatuh sampai 18 Juta..hehe..kena kerja keras lagi nie kan..:-)

Bella said...

Teruskan usaha... n_n

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks, Bella jugak ye..:-)

Alan Rizque said...

Tahniah..tahniah..ada berangan jugak nak guna domain sendiri..tetapi takde kemahiran lagi..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Alan..ala kalau guna domain sendiri takde pape effect sangat pun, senang je..Just redirect alamat blogspot ke alamat domain baru kita tue.

Platform still gune blogspot lagi..kalo guna hosting sendiri yang susah sikit tue..

Myboiler said...

tahniah sahabat jamal...

Hackers said...

wah...bakal blogger otai ni...heheh

cayrol said...

tahniah... join the club... huhuhuhu...

Entri terbaru : Aplikasi percuma Chrup Chrup

untuk iklan di blog

OFFSHORE BLOG said...

Tahniah Bro jamal.

mohamadSaleh said...

tahniah... always lihat ke depan. 1 step ahead

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Thanks kepada semua Sahabat..Doakan Jamal dapat sampai dan kongsikan sesuatu yang bermanfaat dengan korang semua ye..InsyaAllah..AMIN..

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah~ tahniah ye jamal..teruskan berblogging!

untuk ape yang jamal cakap tentang advertlets tu, boleh baca sini ye..

Kirin Selama Perak: Advertlets Jadi Pilihan | Kirin Selama Perak

Mia Liana said...

tahniah jamal... satu permulaan yang serius di dunia blogging ni....

keep it up! nanti naiklah ranking tu..

yunie daliela said...

wah2 taniah2.. bestnye..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks cik Sunah,Mia Liana dan Yunie..

Sunah Mohammad said...

takpe...:) harapnye cepatlah admin dia buatkan benda tu..

slumberdek said...

wah dah pakai domain sendiri....url pun dah lain yer. nanti slumberdek tukar url baru jamal kat slumberdek punya blog list. suka betul la blog jamal banyak info blh dapat.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks cik Sunah..InsyaAllah, harapnye macam tue la ye...

Aah la slumberdek, dah tukar domain baru dah. Baru je pagi tadi beli dan terus tukar. Alhamdulillah bagus la kalau dapat info dari sini. InsyaAllah Jamal cube kongsikan yang terbaik untuk korang semua ye..:-)

NasZ said...

wah...tahniah2..huhu..

SEGMEN "JOM KONGSI PENGALAMAN SERAM"

Syuxer said...

bro..emm rm31.60 tuh selama setahun ke tuh?ke selama2nya?user-friendly tak dia punye control panel?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Nasz and Syuxer..

RM31.60 untuk setahun, Jamal beli domain je dulu, hosting still pakai blogspot punye lagi. Takde effect pun dari segi control panel sebab Jamal still gune google punye platform kan... Memang dalam perancangan nak tukar hosting sendiri pulak nie, tapi tunggu la dah expert nanti..hehe.

Fina Fento said...

teringin jugak nak beli domain sendiri. tapi tak reti. noob betul-.-"

Sabo je la

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ala Fina, kalau beli dengan NetKL, diorang akan tolong settingkan untuk redirect dari address blogspot ke domain baru kita tue, service charge RM3 je..boleh live chat dengan admin diorg lagi..

semua diorg buatkan..jangan risau, takde la susah mane pun nak miliki domain sendiri..:-)

CIKU said...

congrats from ciku to jamal.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks ciku..:-)

Miecyber said...

Omedetou gozaimasu Boss..

Tips Kejayaan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks miecyber..:-)

ArulchelseA said...

tahniah en.jamal.. ;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Arul..:-)

sabree hussin said...

patut awal-awal lagi guna nama domain sendiri and guna platform wordpress.org

tak perlu nak tukar-tukar domain lagi lepas tu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait Bro Sabree..dalam proses belajar la nie..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...