POWER OIL AND GAS

Jom Join Bloglist Jamaluddin.net

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.
Jamaluddin.net kini sedang mencari blog-blog baru untuk diletakkan di bloglist blog ini. Ia bagi menggantikan bloglist lama yang sudah Jamal letakkan selama sebulan. Bloglist lama tersebut akan tamat pada 30/05/2011 dan bloglist baru Jamal ini akan mengisi slot tersebut start dari 01/06/2011 nanti.
Jika segmen bloglist Jamaluddin.net untuk bulan lepas berjaya menarik penyertaan lebih kurang 30 blog. Jamal harap untuk segmen bloglist kali ini akan dapat mengumpulkan lebih dari 30 blog pula. Dan jom Jamal ceritakan ape kelebihan yang korang semua dapat dengan menyertai segmen bloglist Jamal nie :-
  • Korang dapat meningkatkan sedikit traffic blog korang, kira dapat tempias dari traffic blog Jamal yang maintain dalam 400-450 UV sehari sekarang nie seperti screenshot diatas tue.
  • Dapat backlinks percuma dari Jamaluddin.net dan satu lagi blog Jamal iaitu malaysiandirectory.blogspot.com.
  • Jika terpilih menjadi 3 orang pemenang bertuah, lagi la best sebab InsyaAllah akan dapat lebih banyak traffic dari blog jamal nie tau.
 Cara nak Join :
  1. Buat entry baru yang bertajuk "Jom Join Bloglist Jamaluddin.net"
  2. Copy dan letak header Blog Jamal di entry tersebut
  3. Linkkan entry tadi ke blog ini - http://www.jamaluddin.net/
  4. Cerita la sikit kenapa korang nak masuk bloglist Jamal ini dan kenapa Jamal patut pilih blog korang untuk menang.
  5. Bila dah siap, tinggalkan link entry korang tadi di bahagian komen entry ini.
  6. Penyertaan dibuka selama 2 Hari sahaja iaitu sehingga 31/05/11 jam 11.00pm.
Hadiah
  • Jamal akan pilih 3 Blog terbaik dan letakkan Blog tersebut di Bloglist Pilihan Jamal. Bloglist nie akan sentiasa memaparkan link blog korang secara tetap dan tidak bergantung kepada kekerapan korang update blog.
  • Jamal akan buat entry khas untuk pemenang segmen bloglist ini dan akan menjadi Sticky Post selama 12 Jam. InsyaAllah korang akan dapat tambahan traffic dari entry khas ini. 
  • Manakala untuk semua blog lain yang join segmen nie, Jamal akan letakkan blog korang di Bloglist Sahabat Jamal. Dan bloglist ini bergantung kepada kekerapan korang update, siapa yang selalu update blog, link blog dia akan duduk dibahagian atas sekali.
  • Jamal juga akan letakkan semua link blog yang join segmen nie dalam blog terbaru Jamal iaitu malaysiandirectory.blogspot.com. Jamal akan asingkan semua blog yang dah join segmen Jamal nie mengikut kategori masing-masing, nanti senang Jamal dan rakan-rakan untuk buat blogwalking dan juga dijadikan sebagai rujukan. Dan korang juga akan dapat backlinks secara percuma.


Jamal akan start letakkan bloglist nie dari 01/06/2011 dan akan kekal disitu sehinggalah Jamal fikir nak buat Bloglist baru ye kawan-kawan.
Jom ajak ramai-ramai join segmen nie, 
boleh buat tambah kenalan nanti.

53 comments:

nonon787 said...

kalau blog baru bole juga ker?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sape-sape pun boleh join, jangan risau. Kalau join je Jamal terus letak kat bloglist bawah tue.

Jom la ramai-ramai join..HEHE

Norhisham Nordin said...

adakah ini bermakna bloglist yg lama akan dihapuskan..? isk isk isk...

Miecyber said...

Menarik nihh...

Shopping bayar pakai handphone

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Hisham : Ya, bloglist yang lama akan dihapuskan. Ia untuk memberi peluang kepada semua kawan-kawan blogger Jamal yang baru untuk join bloglist Jamal nie pulak.

Tapi semua jangan risau, mana-mana yang dh join segmen Jamal, Jamal dah listkan di Blog directory Jamal. Jamal akan blogwalking jugak ikut list disana.

Pada yang dah join bloglist bulan lepas, korang semua boleh join lagi bloglist untuk bulan June nie pulak..sebab Jamal tengok ade sebahagian daripada blog yang join segmen bloglist bulan lepas dah tak aktif dah blog diorg..

Jom ramai-ramai join ye kawan-kawan

slumberdek said...

slumberdek dah join harap2 belum terlambat....thank jamal beri peluang dengan buka segmen yang akan membantu blogger2 baru.

http://slumberdek.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Yana said...

Assalam saudara jamal...

Yana dah join...heheh

Jom Join Bloglist Jamaluddin.net

dreamygirl said...

Salam..
saya dah join..tq -)
http://dreamygirl-inspirasihidupku.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua yang dah join..InsyaAllah nanti Jamal letakkan link blog korang di Bloslist Jamal ye..:-)

Kepada yang belum join tue..jom la join ye kawan-kawan..

syahnabil@duitcyber said...

Assalamualaikum...
saya juga turut minat join..artikel saya:

http://duitcyber.com/763/jom-join-bloglist-jamaluddin-net/

cik gelong said...

Salam.. Incik Jamal.. rindu la.. hhahaha...lama tak jumpa.. CG nk juin lg leh x?? law xleh, CG nk majok.. hehhe..

ni link...

http://kisahlifesaya.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Nabil dan CG ye...sorry Jamal lambat reply, sibuk sikit beberapa hani nie..

Tanakwagu said...

terbaik.tp saya masih x dpt login blogger. dah 2 hari dah x dpt buat post baru

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

La, apsal pulak x boleh login..kena banned dengan google ke Tanakwagu..

azrijohan said...

nak join jugakkk

http://azrijohan.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..Thanks Azri..:-)

Norhisham Nordin said...

Inshaallah akan join jugak...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Bro Hisham..:-)

Klik Di Sini said...

As Salam Jamal.

Saya pendatang baru dalm bblog nie..

harap sdara jamal sudi bloglist blog saya kepada blog jamal.

Murah rezeki dapat menumpang trafik daripada blog jamal nie..

Sekian, terima kasih.

Salam Hormat daripada mimview.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

InsyaAllah boleh. Tetapi lebih elok sekiranya mimview buatkan satu entry khas untuk segmen nie. Seperti yang Jamal nyatakan dalam post ini.

Terima Kasih ye..:-)

ArulchelseA said...

join jugak ni...


http://arituarini.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..Thanks Arul..

slumberdek said...

Tak sabo tunggu 1hb nak tgk sapa yg terpilih untuk blog list jamal, harap2 slumberdek bertuah dan terpilih. peace

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Gud Luck Slumberdek..:-)

GoJeS said...

sy pn mahu jugakkkk;)

http://cheriterazanyra.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sila-sila..hehe

Klik Di Sini said...

as salam jamal..

saya dah buat satu entry sebagaimana

syarat jamal..

harap jamal sudi bloglist yea..:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Orait..Jamal dah view entry dan start 01/06/11 Jamal akan letak dalam bloglist Jamal ye..:-)

shindosai said...

salam .

http://ibaimerepek.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

but my entry is in English.
bole ker?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Boleh, takde masalah punye..hehe

Amiruddin said...

Assalamualaikum abg jamal, nih entry sy:
http://tangankubukantanganmu.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Shindosai tuh kwn sy.. coursemate sy..hehehe

TQ

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Yeke, Thanks dah join segmen Jamal nie ye Amir..Salam Perkenalan jugak untuk korang semua..

Mohd Zakwan said...

SIAP !! hehe :)

http://smileasuwant.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Zakwan..:-)

cik Ida said...

join!!!!

http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

terima kasih :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wah..cik ida datang join Segmen Jamal la..thanks jugak dah support ye..:-)

Luq At Your Words™ said...

saya nak join jgak!

http://lhthebest12.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

TQ :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Boleh, silakan Luq..

thanks ye

::Mastura Zakaria:: said...

sy pun nak join jugak..


http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks cik Mastura..:-)

Hackers said...

hackers join..
Hope menang...

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..Gud Luck Hackers..

UpProfits said...

Join juga sbg tanda sokongan..

http://eiz1004.upprofits.com/jom-join-bloglist-jamaluddin-net/

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Bro Fauzie dah join segmen nie..

CikRangers (CR) said...

CR baru blaja2 blogging...tp CR nak join gak..harap sudi terima.. :)

http://dyamohd.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks CR, mestilah semua blog boleh join, jangan risau.

Seperti yang Jamal janjikan, semua blog yang join segmen nie akan Jamal listkan di Bloglist Jamal nanti..:-)

anna lepak said...

dah join...huhuh...:)

http://easy-xs.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

faizlaster said...

join..harap terpilih^^

http://faizlaster.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

ajumohit said...

akak joint

http://ajumohit.blogspot.com/2011/05/jom-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..InsyaAllah start esok Jamal akan masukkan link blog korang semua dalam bloglist Jamal ye..:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tepat Jam 11 malam 31/05/11 Jamal tutup segmen Bloglist Jamaluddin.net nie.

Terima Kasih kepada semua yang dah join segmen nie ye. Dan seperti yang dijanjikan, Jamal dah masukkan semua link blog korang dalam Bloglist Jamaluddin.net

Boleh tengok Bloglist dibawah..:-)

HAFIZAL said...

akan menyusul

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jom Hafizal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...