POWER OIL AND GAS

Segmen Blog Review Oleh Jamaluddin.net


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Segmen ini Jamal namakan sebagai “Segmen blog review oleh Jamaluddin.net”.

Disebabkan ade permintaan dari rakan-rakan blogger untuk memberikan komen dan penambah baikkan untuk blog mereka, maka Jamal buatkan segmen khas ini untuk rakan-rakan semua ye. Jamal pun bukanlah hebat sangat kalau nak review blog orang lain secara terperinci. Tapi apa yang akan Jamal review lebih kepada 4 perkara dibawah ini :-
 
1. Niche dan isi blog korang, Jamal akan highlight jika ada entry-entry yang menarik. Jika terdapat apa-apa yang boleh diperbaiki, mungkin Jamal akan highlightkan juga dalam review tersebut.
2. Layout dan susun atur blog korang. Dari segi widget yang mesra pengunjung ke tak.
3. Loading Time blog korang – Jika loading page terlampau berat, Jamal akan bagi nasihat untuk buang mana-mana widget yang tidak berkenaan. Kerana semakin lama loading time blog korang, semakin banyak korang kehilangan pengunjung.
4. Alexa Rank – Jamal akan review ape yang patut hasil dari statistic Alexa.

Syarat-syarat untuk join ialah :- 

1. Buat entry bertajuk “Segmen blog review oleh Jamaluddin.net“.
2. Ambik banner kat atas dan letak dalam entry tersebut. Linkkan ke blog Jamal ye.
3. Korang boleh tulis apa saja dalam entry tersebut. Lebih  bagus kalau boleh berikan komen membina untuk blog Jamal nie terus maju kehadapan.
4. Tinggalkan link entry korang pada ruangan komen dibawah ye.

Jamal mungkin akan review 2-3 blog setiap hari. Untuk pengetahuan korang semua, traffic Jamaluddin.net adalah dalam lingkungan 400-500 UV sehari. Rasanya berbaloi tak korang join segmen nie? 

Semoga segmen ini sedikit sebanyak dapat membantu mempromosikan dan menambah baik blog korang semua ye. Good Luck Semua. Penyertaan adalah terhad, cepat join tau..:-) 

58 comments:

waN Mohd Salim said...

nak join bule?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Boleh..silakan PS..tapi kalau otai-otai join Segmen nie, segan sikit la Jamal nak review..hehe..

tolong promote boleh la nanti..:-)

slumberdek said...

salam jamal... slumberdek pun dah join. kali pertama join segmen blog jamal. dan terima kasih banyak bg info dan skrg ni pun blog slumberdek.blogspot.com dah ada sedikit peningkatan trafik.

http://slumberdek.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Slumberdek,

Jamal dah singgah lihat entry slumberdek dan Jamal dalam proses review blog tersebut ye..:-)

waN Mohd Salim said...

http://www.penulissenja.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

ps join heee

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks PS dah join..

Jamal sedang membaca entry PS dan terima kasih atas komen membina tersebut..akan dipraktikkan ye..:-)

SYAF said...

BAgus Bog nie BAnYak info KAt Sini... TerusKan BerseManGat TAw.. NAk Join Tapi Tak RetiLAh..Blog Sendiri Pun HanCus Nie... Tak Apa SYaf Bagi SeMAnGAt Kat Jamal SeMOGa segmen nie BerJaya

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Syaf,

Takpe, slow-slow belajar nanti Ok la blog Syaf tue..Gud Luck untuk Syaf jugak ye..:-)

nana riduwan said...

nana nak join boleh??

http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Mesti la boleh...Thanks dah join ye nana..

nana riduwan said...

sama-sama :)

MaiRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

join da..tq invite..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Maira dah join..

izzafey said...

salam tuan muda jamal, gue nk join :
http://anak-jati-melayu.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Bro Izzafey,

Boleh-boleh..silakan join..Jamal sedang me-review 3 blog terawal segmen nie. Yang lain esok pulak ye Jamal review..:-)

azie said...

http://azieismail.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

sy join :)

Wanita Mutalib said...

nk joingggg..

sambil wat gaya macam dalam hantu kak limah balik umah...


heeeee.........

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azie,

Nanti Jamal review blog azie ye..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

hehe..Wanita Mutalib,

Baik cepat-cepat join, kalau lambat nanti lambat la untuk di review. Jamal akan review ikut turutan sape join dulu tau..hehe

Syuxer said...

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

syuxer support n join..:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks syuxer..:-)

fahmimustakim said...

waaahhh,nak join Jamal,huhu..petang karang buat entri,boleh tak? petang ni pegi site lgi ni,huhu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Boleh Pamie...xde masalah punye, malam pun boleh lagi nie..hehe

cheMissy said...

salam...

dah join,harap sudi review blog yg baru dan beri tunjuk ajar kat saya...

http://chemissy.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam che Missy,

Thanks dah join segmen nie. InsyaAllah nanti Jamal review dan komen ape yang patut ye..

Bella said...

Saya nak join... ^^
http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks bella...

Mohd Zakwan said...

Dah join / harap-harap singgah ye !!
:D

http://smileasuwant.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Zakwan dah join segmen Jamal nie.

Mesti la Jamal singgah kejap lagi, nantikan ye..:-)

to'wan said...

Nak join...

http://abuhanif186.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Silakan join To'wan..Thanks dah join ye..:-)

ewanrani said...

ewanrani dah join jamal...terbaikkkk...

http://ewanrani.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

holaulala said...

nak join!:))

http://holaulala.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Ewan dan holaulala dah join segmen nie..nantikan turn korang pulak ye..:-)

Norhisham Nordin said...

adusss, cmne boleh miss pulak nih...? huhuhu... boleh join lg ke jamal..?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Boleh je kalau nak join lagi segmen nie. Takde tarikh tutup pun.

Tapi lambat sikit la nak kena review tue. Maybe esok@lusa la baru Jamal review blog Hisham. Kena ikut turutan ye..hehe

fahmimustakim said...

Salam Jamal..sori lambat :)

dah join

Segmen Blog Review oleh Jamaluddin.net

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

takpe, thanks pamie..:-)

Sya Isya said...

Jamal, dah join
http://syaisya.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddin-net.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Isya dah join segmen Jamal nie.

Sabar ye tunggu Jamal review, mungkin mengambil masa sehari dua sebab ramai jugak yang join nie..:-)

nadiya said...

saya dah join..
jujur sy cakap..ini yang pertama kali sy join cntest begini..yg lain kurang berminat..

nadiyahashim said...

http://nadiyahashim.blogspot.com/

naim said...

http://pemudattbc.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

ini dia akhi

abutalib said...

Saya dah join segmen review ni abang jamal...minta kritikan dan komen yang membina k

duniablogger said...

Dah JOIN SEGMEN blog abe jamal...Minta pendapat dan kritikan yer :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..Jamal dah jumpe semua entry korang. Mana yang lambat join segmen nie, harap bersabar ye.

Mungkin korang terpaksa tunggu dalam 2 hari baru Jamal review blog korang ye. Sebab banyak permintaan nie..hehe

Dzatun Nithaqaini said...

Salam, dah join Jamaluddin.Net..TQ sebab wat segmen khas ini..

http://dzatunnithaqaini.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..Syukran ukhty Dzatun dah join segmen nie. InsyaAllah bila review dah siap nanti Jamal inform ukhty ye..:-)

HillmeIssac said...

salam...

dah join segmen...

ni link nya :
http://punkjunkman.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

tq untuk review

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Hillme,

Nanti Jamal dah siap review Jamal bgtau ye..:-)

eintan nurfuzie said...

http://nurfuzie.blogspot.com/2011/05/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html
cik en nk join en jamal
preview yek n bagi komen byk2...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wah..ade lagi permintaan ke..hehe

anyway, thanks ye cik en dah join segmen Jamal nie. InsyaAllah weekend nanti Jamal review ye. Sabar sikit tau..:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kepada kawan-kawan yang lambat join segmen review nie Jamal minta maaf sangat-sangat ye sebab Jamal lambat review blog korang.

Jamal agak sibuk sehari dua nie. InsyaAllah Jamal tetap akan review blog korang..cuma beri Jamal masa sikit tau.

eintan nurfuzie said...

HUHUU..2 LA...TGH MENUNGGU NI DIRIVIEW

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sabar ye cik intan..InsyaAllah malam nie Jamal review blog cik Intan pulak tau..:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah akhirnya siap juga Jamal review semua blog untuk segmen nie..:-)

Mohd Khairi said...

http://www.mohdkhairi.com/2011/06/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

ok dh join..sory lmbt!

Norhisham Nordin said...

http://norhisham-nordin.blogspot.com/2011/06/segmen-blog-review-oleh-jamaluddinnet.html

jamal, dah join... huhuhu... citer kelako nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...