POWER OIL AND GAS

Buat Duit Dengan Google Adsense

Google Adsense Earning

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Hari nie Jamal nak share yang Jamal dah start aktifkan balik akaun Google Adsense. Dan earning terkini adalah seperti gambar diatas tue. Untuk google adsense nie, Jamal dah buatkan satu blog english khas iaitu blog "Electrical Design Engineer". InsyaAllah Jamal akan kongsikan semua yang berkaitan dengan Electrical Engineering dan kerja Jamal didalam blog nie.

Blog ini Jamal akan jadikan sebagai log book dan rujukan dimasa hadapan nanti. Kalau korang semua rajin, boleh la singgah dan ushar iklan google adsense Jamal tue...hehe

Apa yang Jamal suka mengenai iklan Google Adsense ini ialah harga yang dibayar amatlah berbaloi-baloi berbanding dengan Nuffnang, Advertlets dan syarikat pengiklanan lain di Malaysia nie. Bayangkan dengan 1 click sahaja kita boleh mendapat lebih dari USD 0.20 iaitu sekitar RM 0.70. Kalau sehari dapat 10 klik dah kire ok sangat la tue. Tapi untuk meletakkan iklan Google Adsense nie, korang mestilah mempunyai blog yang berbahasa Inggeris.

Sekian dulu dari Jamal, InsyaAllah Jamal akan kongsikan perkembangan Google Adsense Jamal dengan korang semua. Dan jangan lupe singgah blog baru Jamal nie tau kawan-kawan "Electrical Design Engineer".






hasil dari google adsense, google adsense earning, daftar google adsense, cara daftar google adsense, bagus ke google adsense, buat duit dengan google adsense, pendapatan dari google adsense

20 comments:

Adzriel @ Liza AB said...

english kak liza kurenglah jamal.
http://adzriel.blogspot.com/2011/06/selamat-hari-jadi-wahai-sahabat.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe la kak..kalau ade blog berbahasa melayu..Boleh je letak iklan Nuffnang. Kire OK sangat dah tue.

Nanti kalau dah famous, boleh la letak iklan INNITY pulak..

Syuxer said...

malangnya english ku cam budak tadika hahahah...

memang best google adsense neh kira dolar plak tuh..insyaAllah nak wat satu blog pasal bola untuk bahasa english je..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..xpe la syuxer. Blog sekarang pun ok jugak dah kan.

slumberdek said...

boleh tahan juga bayaran dia....

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

bayaran die memang boleh tahan slumberdek..cuma perlukan blog dalam bahasa english je. Sebab tue tak ramai blogger kat Malaysia nie layan Google Adsense..hehe

echaRierie said...

dtg utk support !
all the best !

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Echa..:-)

reezluv said...

kalau nak main adsense, tgk le HPK(High Paying Keywords) yang best..dan juga blend ads tu ngan kaler dan font yang sesuai..

selain tu ads placement pun mainkan peranan penting menentukan mahalnya keyword tu..ngeh3..

biasanya blog health la paling banyak menyumbang..

tapi sejak dah 2 kali cashout ni,blog travel aku je yang nampak mencanak naik..sehari leh ar dapat dalam USD5-USD6 jek..tak le sehebat rakan-rakan yang lain,sehari sampai berpuluh2...:D

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yeke..banyak lagi Jamal nak kena belajar ngan Bro Reezluv nie..hehe

Takpe, Jamal blajar slow-slow dlu ye. Nanti kalau ade bende tak tahu, boleh la tanye Bro Reezluv kan...:-)

ajumohit said...

ini lagi satu tak paham, aritu akak dh dftr, pastu letakla pilihan bahasa tu kt malay, terus dia kata takleh daftar, bila tukar english tak leh jugak..pening2

cik aisha said...

adsense mcm menarik...tp xreti buat...in english mmg akn kelam kabut le...hehee

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal tak sure la kak..sebab Jamal daftar Google Adsense nie dah lama..lupa dah macam mana Jamal daftar dulu..sorry ye

naim said...

Banyak nya blog bro Jamal..

^_^

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takde la banyak mane pun Naim. Cuma satu blog nie je yang betul-betul aktif..yang lain terbengkalai je..hehe

izis izati said...

Hai,En Jamal saya ni selalu buat blog terbengkalai aje sebab saya fikir blog saya tak menarik dan kurang pulak isi nya.....
Boleh saya tanya macam mana nak buat kategori macam kita susun betul2 seperti kita susun Home, Author, Post dan sebagainya, biasanya yang orang letak dekat header. saya buat blog bodoh aje........so macam manala nak letak iklan atau adsense, nuffnang, atau yahoo addense, adchoice ke apa aje

izis izati said...

Akaun En Jamal yang ni memang aktiflah, sebab tu google suka, orang cakap kalau google sayang tu dia akan letak link blog kita tu tempat teratas

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Banyak soalan dari Izis nie. Tapi takpe InsyaAllah Jamal bantu mana yang mampu.

Boleh PM Jamal tak..sent email ke sini

jamaluddin_ab@yahoo.co.uk

donnyien said...

lumayan betul adsense ni, rugi x cuba

Jamaluddin Abu Bakar said...

Memang lumayan kalau ade blog English, kalau blog melayu lebih kurang nuffnang dan adverlets jugak la earning die.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...