POWER OIL AND GAS

Cara Tukar dan Ubah Ayat Asal Linkwithin | Tutorial


Cara Tukar Ayat Asal Linkwithin, itulah tutorial yang akan Jamal kongsikan untuk hari nie. Selamat mencuba ye kawan-kawan.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Pasti ramai diantara kita yang sudah mengetahui mengenai Linkwithin nie, ia adalah suatu aplikasi yang sangat membantu untuk mendapatkan lebih banyak pageviews di blog kita. Jamal pernah kongsikan tutorial dan tips berkenaan dengan Linkwithin ini iaitu "Tutorial Cara Pasang Linkwithin" dan "Cara Tingkatkan Traffic Dengan Linkwithin".


Kedudukan linkwithin ini ialah dibahagian bawah setiap setiap entry kita. Tajuk ataupun title asal bagi widget linkwithin ini ialah "Anda mungkin juga meminati" bagi blog berbahasa Melayu dan bagi english "You may also like these stories". Mungkin ramai diantara korang semua yang merasakan ayat asal linkwithin itu tersebut terlalu formal ataupun tidak menarik minat pembaca. Jadi jom kita pakat ramai-ramai tukar ye kawan-kawan.

Untuk tukar dan ubah ayat asal linkwithin tersebut, korang boleh follow steps dibawah nie ye :-
  • Pergi ke bahagian Design >> Page Elements >> Linkwithin (Klik butang Edit)
  • Tambahkan kod dibawah nie dibahagian atas kod linkwithin yang asal
<script>linkwithin_text='AYAT KORANG'</script> 

  • Tukarkan perkataan AYAT KORANG tue dengan perkataan yang anda suka.
  • Bila dah siap, korang tekan butang SAVE dan dah siap.

Mudah je kan, Jamal harap korang semua suka dengan tutorial nie dan boleh buatkan ayat-ayat yang menarik untuk widget Linkwithin korang semua...hehe

"Sharing Is Caring"




cara ubah tajuk linkwithin, cara tukar tajuk linkwithin, cara ubah ayat asal linkwithin, cara tukar ayat asal linkwithin, cara install linkwithin, cara letak linkwithin, cara pasang linkwithin, tutorial cara pasang linkwithin, tutorial pasang linkwithin, tutorial ubah ayat linkwithin, tutorial tukar ayat linkwithin

10 comments:

azu said...

tq jamal. baru ja tukar. klo ade tip baru, share ye.tq
jemput singgah recent post azu: http://azumie.blogspot.com/2011/06/hebatnya-khasiat-petai.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome Azu,

InsyaAllah Jamal akan sentiasa kongsikan sebarang info yang Jamal belajar ye...

YoungMoM said...

nice blog...banyak info menarik...bertambah lagi ilmu nih...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks YoungMoM..

GoJeS said...

dh apply jugak td..fuhhh..sonang yo rpnye kan..mekaseh daun teratai cik jamal;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

hehe..bagus la tue..memang senang pun kalo tahu caranye..:-)

salwaismail said...

terima kasih :)
http://salwaismail.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sama-sama salwa

DaUS said...

singgah membaca..

jom follow.. http://thescreammer.blogspot.com

Fisha Adura said...

singgah malam n follow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...