POWER OIL AND GAS

Cek Exabytes Sudah Sampai


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Alhamdulillah, pagi nie Jamal nak kongsikan dengan korang semua yang Jamal dah terima Cek Bayaran dari Exabytes. Semalam bila balik dari kerja, tengok ada surat dari exabytes. Mula-mula tak sangka pun yang itu cek exabytes sebab pihak exabytes janji lepas 2 bulan letak iklan baru diorang akan bayar. Ini tak sampai 2 bulan pun Jamal letak dah dapat cek. Alhamdulillah rezeki. Sebelum nie Jamal ada kongsikan berkenaan dengan syarikat Exabytes sedang mencari blog untuk mengiklankan produk diorang. Boleh baca disini " Exabytes Mencari 100 Blogger untuk Pengiklanan"


Inilah buktinya yang buat blog nie sebenarnya boleh menjana pendapatan sampingan jika korang semua berusaha. Dan bukan hanya melalui syarikat seperti Nuffnang, Advertlets dan Innity sahaja, banyak lagi cara lain korang semua boleh lakukan untuk menjana wang melalui blog masing-masing. Untuk mengetahui cara-cara lain, boleh baca disini " 7 Cara Buat Duit Dengan Blog "

Gambar cek tue Jamal tak sempat nak upload lagi la, tadi cuba scan tapi gelap pulak. Sorry ye kawan-kawan Jamal tak dapat nak tunjukkan gambar cek tersebut. Walaupun jumlahnya tidaklah banyak mana pun, tetapi boleh la buat simpan sikit-sikit untuk bayar pinjaman PTPTN Jamal. hehe..





cek exabytes, exabytes, exabytes malaysia, cara dapatkan iklan exabytes, nak dapatkan iklan exabytes, exabytes network, exabytes tak ganggu status gliteratti, exabytes dan nuffnang, cara letak iklan exabytes

29 comments:

lepak said...

bestnyer...sy pon tgh tunggu cek exabytes nihh......huhuhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yeke, Jamal dengar cerita ramai jugak yang Cek Exabytes diorang sampai semalam.

Berapa lama dah lepak letak iklan exabytes tue..

lepak said...

rasanya dalam bulan 5 macma tu lah..pertengahan bulan 5...jamal letak dah lama ker?..huhuh...jeles dgr dah dpt cek..hehehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal letak awal bulan 5 aritue. Kirenya baru sebulan lebih la.

Maybe belum lagi kot lepak. Lepas 2 bulan kalau tak terima cek baru email tanya kat diorang ye. Nie masih awal lagi rasenya. Sabo je la..hehe

KiD said...

masyuuukkk!!! aku nyer baru 6 minggu, ada contact dia ke sebelum cek sampai. dia ada suruh remind 2 minggu sebelum 2 bulan kan?
Baby Washroom | Bilik Air Bayi

Syuxer said...

saya punye pun dah sampai..:)..alhamdulillahla..tq bro..dari bro gak, aku detect exabytes neh..

jom kita pekena mcd hahahha..:)

Syuxer said...

saya xde kamera nak upload cek tuh huhuhu..dari public bank kan?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Memang diorang ade suruh contact, tapi aku dah lupa. Takde contact diorang pun. Tiba-tiba je cek dah sampai rumah. Alhamdulillah rezeki...

adibdaddy said...

Alhamdulillah.. seronok tgk... takper kena belajar lagi.. follow

adibdaddy said...

Tadi ada send.. tak tahu dah sampaike tak... apapun Tahniah n saya follow

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yup syuxer, memang cek Public Bank pun..Jamal punya sampai semalam kat rumah. Alhamdulillah rezeki tue syuxer.

Jamal plan nak simpan semua earning dari berblogging nie untuk bayar pinjaman PTPTN. Target Jamal untuk selesaikan hutang PTPTN dengan hasil berblogging, tengah diusahakan lagi nie..InsyaAllah, AMIN

Syuxer said...

InsyaAllah bro akan dapat langsaikan hutang PTPTN tuh jua..:)..

Idea yang menarik guna duit hasil blogging untuk bayar balik PTPTN..:)

KiD said...

eh bro!!! gua pun dapat laaa.. baru check peti... wooohhooo.. thanks info.. nanti aku link kait entry ni yea bro.. wooohooo!!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Amin..Jamal ambik 3 sem je PTPTN tue, lepas tue dapat scholarship..Itupun dah hutang dekat 11k lebih campur interest lagi. Sabo je la. Nie try bayar sikit-sikit, takde la terasa sangat kan..

AMMAR YASIR said...

Tahniah Jamal..anda telah berjaya buat duit dengan blog

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..Tahniah Bro Kid dah dapat cek..

Thanks Ammar, Jamal sedang menunggu masa yang sesuai nak cash out Nuffnang pulak lepas nie...hehe

slumberdek said...

Tahniah buat jamal dan kawan2,best yer dengar korang dah dpt earning masing2.

Sunah Sakura said...

alhamdulillah... tahniah ye jamal~ :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Thanks slumberdek dan cik Sunah..:-)

ArulchelseA said...

tahiah bro...bleh mintk blanje ni..hehehe..syuxer tu pun nk kena mintk blanje jugak tu....

Ila said...

tahniah..berjaya daapt duit ek..nanti share plak pasal adverlets ek

lepak said...

yelah..baru letak..hehehehe.....maybe dah nak 2 bulan nanti sy tanya...eheheh...anyway....tahniah....

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Haha..betul tue arul..mintak jgn tak mintak..hehe

Orait Ila, Advertlets belum boleh cashout lagi, baru je daftar bulan lepas. Masih mengumpul lagi nie..hehe

Thanks Lepak..:-)

lepak said...

huhuhu...tadi baru balik dari opis dpt satu surat dari exabyte...yahooo..dah dpt cek mcm jamal jugak........:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Tahniah jugak untuk Lepak..hehe

fahmimustakim said...

tahniah jamal..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks pamie..:-)

Putera Nazran said...

huhuhu, encik jamal, sya nak tnya, kalau psang iklan tu brapa nilai CPC nya?? sya pun nak join jgak sbb traffic 200 keatas ,, nuffnang dah psang, hehe , boleh tngok sini http://www.puteranazran.com terima kasih,,

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

iklan nie tak pakai CPC ataupun CPM..die bayar lump sum je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...