POWER OIL AND GAS

Earning Google Adsense Mencanak Naik

Earning Google Adsense


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Seperti yang Jamal dah janjikan dalam entry "Cara Buat Duit Dengan Google Adsense". InsyaAllah hari nie Jamal nak kongsikan earning terkini Google Adsense Jamal untuk blog "Electrical Design Engineer".

Seperti yang korang semua lihat dalam screenshot diatas tue, Alhamdulillah Jamal dah boleh dapat USD 0.79 iaitu lebih kurang RM 2.37. Memang berbaloi-baloi la earning dari Google Adsense nie kalau nak bandingkan dengan earning yang Jamal dapat dari Nuffnang mahupun Advertlets. 

Korang bayangkan dengan hanya 1 klik saje, Jamal dah boleh dapat dalam USD 0.20 - USD 1. Memang berbaloi la sebab Google Adsense bayar kita dalam USD, lepas convert ke RM memang la banyakkan, sebab akan digandakan dengan 3.0 kalau tak silap Jamal la.

Dan Jamal masih lagi dalam proses untuk belajar dan mencuba Google Adsense nie. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. InsyaAllah. Dan jika ada perkembangan terkini mengenai Google Adsense nie, akan Jamal kongsikan dengan korang semua ye.

Dan satu lagi, korang semua jangan lupa untuk singgah blog baru Jamal yang letak iklan Google Adsense nie tau, tapi semuanya berkaitan dengan dunia Electrical Engineering la ye... "Electrical Design Engineer".

"Sharing Is Caring"





hasil dari google adsense, google adsense earning, daftar google adsense, cara daftar google adsense, buat duit dengan google adsense, pendapatan dari google adsense, harga cpc google adsense, ecpm googel adsense

16 comments:

Elih Japahar said...

Ads ni boleh pakai kat blog bersama dgn nuffnang tak?...thanks for sharing!

ajumohit said...

TQ jamal...moga2 akak dpt la berdaftar dgn adsense ni


Keputusan penempatan darjah satu sesi 2012

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Elih : Boleh memang boleh, tapi tak sure la mengenai status Gliteratti Nuffnang tue hilang ke tak. Lagipun blog English je boleh letak iklan google adsense nie..

Sama-sama kak Aju..InsyaAllah

echaRierie said...

wahh..Alhamdulillah..sikit2 lama jd duit..hehe..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..betul tue echa..

slumberdek said...

kalau dalam satu hari dapat banyak tu pun dah kira ok..sebulam dah berapa?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue slumberdek.. Kalau slumberdek nak tahu, blog yang Jamal pasang iklan Google Adsense tue baru 2 minggu umur die.

Alhamdulillah, semakin bersemangat nak try google adsense pulak nie..

sehari dapat USD 1-2 cukup la. Sebulan dah dapat RM100 lebih kan

Syuxer said...

bestnya kalau pandai BI kan..bulan konfirm bro jamal akan dapat 5 USD..:)

bila la google nak terima BM neh ye.kan best ia terima sekali huhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau google terima blog BM, rate yang die akan bagi pun mesti dalam RM, bukan dalam USD...hehe

AMMAR YASIR said...

Bestnya..nak buat jugak lah blog english...hehehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Buat jangan tak buat Ammar..hehe

Zainal said...

salam jamal...

minta izin menjawab soalan mengenai samaada google ads boleh letak sekali dengan nuffnang atau tak...

memang boleh...sebab google ads bukannya pesaing nuffnang...nuffnang beroperasi di asia pasifik..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..

Thanks ye Bro Zainal dah tolong jawabkan. Jamal baru lagi dengan Google adsense nie, baru je nak mencuba...:-)

syahnabil said...

Tahniah!!! Dh byak kemajuan sekarang...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Syahnabil..biase-biase je la..saje mencuba benda baru..:-)

FatinIzzati said...

salam.. status glitter kat nuffnang hilg tak kalau kita letak iklan adsense ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...