POWER OIL AND GAS

Google Pagerank Update June 2011

Google Pagerank Blog Kawan-Kawan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Untuk pengetahuan korang semua, Google baru je update sistem Google Pagerank (PR) diorang. Kalau tak silap Jamal semalam (27 June 2011) baru Google update PR nie. Dan Alhamdulillah kebanyakkan rakan-rakan blogger Jamal berjaya menaikkan Pagerank Blog diorang. Tahniah Jamal ucapkan kepada semua yang berjaya ye. Seperti dalam gambar diatas tue, ini diantara blog yang berjaya mencatatkan PR 3 dan PR 4 :-


Ini hanyalah sebahagian sahaja blog yang sempat Jamal semak dan check. Semoga blog diorang terus maju, InsyaAllah. Blog Jamaluddin.net nie pulak belum berjaya dapat Google Pagerank (PR), masih lagi PR 0. Tapi Jamal tak kesah dan tak pelik pun sebab blog nie baru sahaja bertukar nama domain, baru sebulan lebih dengan nama domain baru nie. Mungkin akan mengambil masa untuk Google memberikan Pagerank (PR) untuk blog nie.

Walaupun Google Pagerank blog korang semua masih rendah ataupun PR 0, korang semua jangan bimbang. Sepertimana blog Jamaluddin.net nie, walaupun PR 0 tapi masih mampu menang dalam perlawanan SEO dengan blog-blog yang PR diorang lebih tinggi. Ianya memerlukan teknik yang betul dan banyak lagi aspek lain yang Enjin Carian ambil kira dalam menentukan Search Engine Ranking Page (SERP) blog korang.

Kepada sesiapa yang ingin mengetahui Google Pagerank (PR) blog masing-masing. Boleh check disini ye.





google pagerank update, google pagerank update 2011, google pagerank update june 2011, pr update, pr update june 2011, cara ketahui google pagerank, cara ketahui pr blog, cara semak google pagerank, cara semak pr blog, cara check google pagerank

19 comments:

Syuxer said...

aiks tak mungkin saya bawah bro ben neh..PR cam tipu je..

apa penting PR neh?cam x penting pun kan..

betul cakap bro,permainan SEO lagi syokk untuk tarik traffik kan..:)

Sunah Sakura said...

salam Jamal..subhanallah! terkedu! alhamdulillah...dulu check masih 0... terima kasih banyak2 Jamal, tolong check untuk saya... :)

Sunah Sakura said...

Jamal, cane nak cek banyak2 sekali macam tu? leh ajar tak..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Tahniah Syuxer dan Cik Sunah..

Syuxer : PR nie membantu dalam permainan SEO. Banyak lagi kelebihan blog yang memilik PR tinggi nie. InsyaAllah nanti ada masa Jamal kongsikan ye.

Cik Sunah : Waalaikumussalam, sama-sama cik sunah...Jamal pun check satu-satu blog sebenarnya, then print screen dan combine semua blog yang Jamal check. Jamal edit sendiri la kirenye

Sunah Sakura said...

ooo..ok ok.. thanks Jamal.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

your welcome sunah..:-)

Syuxer said...

owh camtuh...tq penerangan bro n x sabar2 tungguh keterangan kaitan PR dengan SEO neh..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

haha..lambat lagi kot Jamal nak buatkan entri pasal tue syuxer. Sedikit busy kebelakangan nie.

reezluv said...

bukan bro dapat PR2 ke?ni saya check kt toolbar ni..:D

azu said...

hah..PR blog Azu masih 0..dulu check pon 0 gak..dia suh Azu rajin2 update blog cm blog Ben. haha mimpi ja,mana mungkin??

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Bro Reezluv..

Rupenye kena check without www la. Tadi Jamal check www.jamaluddin.net memang still PR 0 lagi. Tapi kalau URL jamaluddin.net je memang dapat PR 2..

Alhamdulillah..

echaRierie said...

waahh..syuxer..tahniah..hehehe..

echaRierie said...

eh sorry..SEO tue apa ea ?
hehe..noob la psl blogging ni..sbb xamik tau psl tue selama ni..just blogging suka2..haha..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Syuxer memang hebat tue echa..hehe

lepak said...

tahniah jamal.....:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks lepak..

SEO tue stand for Search Engine Optimization. Maknanye ialah traffic dan pengunjung blog yang kita dapat daripada search engine seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya

naim said...

3/10?

cam mana>

blog Naim hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ok sangat la tue dapat PR 3..tahniah naim

naim said...

sama-sama akhi

^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...