POWER OIL AND GAS

Macam Mana Cara Nak Buat Contest, Giveaway dan Segmen

Hadiah Contest, Giveaway, Segmen
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Petang nie Jamal nak minta tolong kawan-kawan semua bagi idea untuk Jamal buat contest dan giveaway. Sebenarnye sudah lama Jamal memikirkan untuk buat contest dan giveaway nie, ianya sebagai menghargai rakan-rakan blogger yang sentiasa menyokong blog nie.


Sebenarnya Jamal pernah juga menganjurkan segmen dan contest, tapi hadiahnye hanyalah Jamal tolong promote blog diorang je. Tapi kali nie Jamal nak buat contest dan giveaway yang disertakan dengan hadiah-hadiah yang menarik. Contohnya hadiah wang tunai dan topup. So sekarang nie Jamal nak mintak tolong kawan-kawan semua bagi pendapat dan tips untuk persoalan yang Jamal sedang hadapi seperti dibawah nie :-
  • Jenis Contests (Ade idea tak kawan-kawan)
  • Hadiah untuk contest/giveaway (selain topup dan wang tunai)
  • Cara nak post hadiah tue (kos yang murah dan selamat)

Jamal hargai segala cadangan dari kawan-kawan semua. Nanti kalau Jamal buat contest dan giveaway nie, korang jugak yang akan join dan menang kan. So apa kata korang tolong Jamal bagi pendapat masing-masing ye. Jika ada cadangan yang bernas InsyaAllah boleh jugak Jamal buatkan contest dan giveaway untuk korang semua. Dan Jamal bercadang untuk adakan contest dan giveaway nie setiap bulan.

Terima Kasih atas respon dari korang semua ye. Jamal sangat-sangat menghargainya.

"Sharing Is Caring"




cara buat contest, cara buat giveaway, cara buat segmen, macam mana buat contest, giveaway, segmen, panduan buat contest, cara buat contest yang berjaya, cara buat giveaway yang berjaya, cara nak buat contest, cara nak buat giveaway, cara nak buat segmen

13 comments:

Syuxer said...

a) maybe bro boleh wat contest pasal
makanan kegemaran ke,gambar2 menarik ke,BFF(best friend forever ke), entri paling best dalam blog dorang, segmen pasal karangan pejuang2 islam ke dan macam2 lagila..takpun bro wat giveaway dan guna random.org untuk pilih pemenang

b)baju berjenama cam padini ke,keychain,mug,wallet,perfume,novel,shawl,mouse, pendrive dan banyak lagi la bro..:)

c) pos laju(nama je laju tapi seminggu gak sampai T_T)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..idea yang bernas tue Syuxer..thanks for feedback ye..

InsyaAllah nanti Jamal fikir-fikirkan...

azu said...

salam jamal. ape kata jamal buat contest pasal ape korang nk jadi blogger, mesti mcm2 citer best kuar dr sume blogger kan..citer plg best mantap mesti menang hadiah punye!

naim said...

Selalu para blogger buat contest bagi

topup..

hehe

^_^

ArulchelseA said...

ermm biasa diaorg pos laju je..selamat rasanya kos pun tk mahal sgt..

ct N honey said...

selalunya orang yg nak join giveaway ni malas nak jwb soalan...buat yg mudah2 aje lah..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..thanks semua..InsyaAllah nanti Jamal fikirkan contest yang sesuai dan mudah untuk korang semua tau..:-)

ajumohit said...

buat contest yg paling mudah utk org join...hadiah cash menarik, tak perlu byk pon xpe...=

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..thanks kak..

Adam Roslan said...

Boleh buat panduan entri ni, bercadang nak buat pertandingan juga nanti.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Nanti kalau buat contest, jangan lupe ajak Jamal ye Adam..hehe

Izz Diyanah said...

try dengan skynet....tak sure sangat camna....

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Salam perkenalan.
Entri yang ringkas tapi padat.
Persoalan yang En. Jamal utarakan sama macam persoalan yg bermain dlm kepala saya sebab saya pun xde idea camne nak wat GA ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...