POWER OIL AND GAS

Pageviews Jamaluddin.net 100k | Cara Tambah Pageviews


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Sebelum nie Jamal sudah kongsikan dengan korang semua berkenaan dengan pencapaian terbaru Jamaluddin.net iaitu mencatat rekod terbaru UV tertinggi dalam sehari iaitu sebanyak 780 UV sehari. Boleh baca entry nie "Traffic Tertinggi Blog Jamaluddin.net"

Alhamdulillah akhirnya target Jamal untuk bulan June nie telah tercapai lebih awal iaitu untuk mencapai Total Pageviews sebanyak 100 000. Tanpa sokongan dan bantuan dari rakan-rakan semua pastinya Jamal tidak mampu mencapai kejayaan seperti sekarang nie. Diantara cara yang paling berkesan untuk menambah jumlah pageviews ialah dengan menambah "Widget Linkwithin" dan juga "Read More Button".

InsyaAllah untuk bulan depan Jamal target untuk meningkatkan Alexa Rank Jamaluddin.net dibawah 200k untuk worldwide pulak. Mohon sokongan dari semua rakan-rakan ye. InsyaAllah esok Jamal akan sambung untuk kongsikan tips-tips berkenaan dengan SEO lagi ye kawan-kawan.




cara tambah pageviews, cara tingkatkan pageviews, tambah pageviews dengan linkwithin, tambah pageviews dengan read more, read more button, total pageviews, pageviews, pageviews blog

16 comments:

AMMAR YASIR said...

Tahnia Jamal.Insyaallah segala apa yang diimpikan itu tercapai.

Syuxer said...

wau rekod yang membanggakan tuh..:)..x lama lagi dah boleh pasang dah innity insyaAllah..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Thanks semua..InsyaAllah aritue dah apply Innity syuxer..tapi kena reject..kena mantapkan blog lagi nie..usaha kuat lagi..

Fahmi Mustakim said...

tahniah jamal!

sy pun ada sasaran untuk alexa rank..nak bawah 400,00..nak capai sasaran mcm jamal, lama lgi la kot..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks pamie,

Takpe, kita tetapkan sasaran biar yang mampu kita capai. Target improve sikit-sikit pun ok ape, kalau letak target, then kita dapat capai memang akan rasa kepuasan die..ALHAMDULILLAH.

Gud Luck untuk Pamie..:-)

►AdamXis◄ said...

Assalam.tahniah...yups betul tuu,widget link within mmg membantu, readmore plak incase kalau ada org masuk ke halaman utama dlu...

dan satu lg widget menarik ialah Facebook recommendation : boleh tunjuk entri2 kita dan tunjuk brape dah like...

template kat sini kemas betul,haaa kalau ada widget archieve yg tunjuk title,lebih senang nak jenguk2 entri2 lama, nnt lg naik pageview tuu...

Latest : ►Informasi : WhoCalledMe? Report Nombor Hantu

Famili Ceria said...

wahh..terbaik la jamal...bila la aku nak jadi macam ko , Jamal?

.fariza. said...

wahhh..
tahniah ~

azrijohan said...

congrats jamal...

sy ade mention name jamal dalam entri baru ni:

http://innit.nuffnang.com/view/1766811/tips-kuasai-innit

sayacomel said...

ada macam-macam cara nak tambah view. Tinggal buat aje..

ArulchelseA said...

tahniah...smoga berjaya...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Thank you so much atas sokongan korang semua ye..:-)

GoJeS said...

thniah cik jamal...kami msh merangkak2 lg..xpe2...chayokkkk!;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks GoJeS..takpe slow-slow InsyaAllah boleh berjaya jugak nantikan..

Good Luck ye..

Norhisham Nordin said...

tahniah jamal..!!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Hisham..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...