POWER OIL AND GAS

Tutorial Cara Centerkan Header Blog


Hari nie Jamal nak kongsikan pula tutorial berkenaan Cara nak Centerkan Header Blog korang. Jamal harap tutorial nie sedikit sebanyak dapat membantu korang semua untuk memperkemaskan blog masing-masing ye.


Cara-Cara :-
  • Design > Template Designer > Advanced (on left) > Add CSS (bottom of Advanced list).
Didalam kotak Add custom CSS, korang tambahkan code HTML seperti dibawah nie dan lihat perubahan pada lokasi gambar header blog korang :
#header-inner img {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

Pastikan korang semua preview dulu tengok ada error ke tak ye. Kalau nampak semua ok, baru save. Dan dah siap. Senang kan...:-)

Selamat mencuba, Good Luck semua
"Sharing Is Caring" 



cara centerkan header | cara centerkan banner | cara centerkan gambar header | tutorial centerkan header | tutorial centerkan banner | cara centerkan header blog | tutorial centerkan gambar header | tutorial centerkan header blog

21 comments:

slumberdek said...

Wah Header baru nampak sedikit kelainan...

Terbelog said...

ok .tq 4sharing

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Slumberdek : Memang saje edit Header tue, untuk penjenamaan semula blog nie..hehe

Your Welcome Terbelog..:-)

AMMAR YASIR said...

Cantik header baru Jamal ni.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

hehe..Thanks ammar...mane de cantik pun..Jamal x kreatif la bab nak design nie..

fyna said...

nice tips..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks fyna..

salwaismail said...

thanks! :D
http://salwaismail.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome Salwa..

kak zmah said...

tak menjadi lah dah banyak kali cuba...geram pulak rasanya...

Nafisah Ruslan said...

jadi! yey!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

takpe, cuba lagi kak zmah..

tahniah Nafisah..:-)

FATRIM SYAH said...

TERIMA KASIH ENCIK JAMALUDDIN.

~Hampir sejam saya perah otak, kenapa tak jadi ni??? Kenapa tak jadi.

Then, I come up with solution to take deep breath & read ur tutorial again, carefully...AND I GOT IT!!!

Rupa-rupanya..benda ni (}) perlu di CENTER KAN..

OMG!! THANKS A LOT FIR THE TUTORIAL...:d

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome..

:-)

Cik Coklat said...

terim kasihh sgt2..sblm ni saya buat habis rosak semua setting.
thanks

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama2

Bui Junaidi said...

BUI DH BUAT DAN MENJADI..
THANKS YER..*__*

CiptaanAllah said...

ah,cara paling sng!
penat dah cari.
alhamdulillah..
thanksss!! =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Baguslah...Your Welcome..:-)

aku adalah aku said...

ala...awat x leh ni..hu3..pleasee help me..dh banyk cara buat ni..xleh jugakkk

aku adalah aku said...

ala...awat x leh ni..hu3..pleasee help me..dh banyk cara buat ni..xleh jugakkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...