POWER OIL AND GAS

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Hari nie Jamal rajin sikit untuk join segmen yang Ben Ashaari anjurkan. Tajuk segmen kali ini ialah "Ben Ashaari Cari Blogger Baru Jer". Jamal pun boleh kira blogger baru jugak la sebab usia blog nie belum pun mencecah usia setahun. Baru setahun jagung jugak la kirenye nie.

Jamal create blog nie pada bulan Dec tahun lepas dan bulan May aritue baru la bertukar ke domain sendiri iaitu Jamaluddin.net nie. Kira dah ada identiti sendiri la kiranya sekarang nie, URL blog pun senang orang nak ingat dan search.

Abg Ben tanye kenapa blog nie layak untuk di follow dan dibaca setiap hari ?

Meh Jamal jawab ye kawan-kawan. Sebabnya ialah Jamal akan update blog ini sebanyak 3-5 entry setiap hari. Dan kebanyakkan daripada entry Jamal ialah berkenaan dengan Tips dan Tutorial mengenai dunia blog ini. Jamal juga turut berkongsikan pendapatan/income yang boleh diperoleh daripada berblogging nie sama ada melalui syarikat Nuffang, ChurpChurp, Advertlets, Innity mahupun Google Adsense.

Ianya bertepatan dengan tagline blog ini iaitu "Sharing Is Caring". Kepada sesiapa yang ada persoalan mengenai dunia blog nie, korang semua jangan segan untuk tanya Jamal ye. Lebih mudah kalau korang contact Jamal terus melalui email, InsyaAllah Jamal akan bantu mana yang mampu ye. Ilmu kalau kita kongsikan InsyaAllah akan lebih berkat dan bertambah dari sehari ke sehari.

60 comments:

naim said...

Blog Naim dah usia 2 tahun. xleh join...

T_T

ubat virus menyerang facebooK

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..Blog nie memang baru Naim..

Jamal ade blog lain yang umur die dah 2 tahun lebih jugak. Tapi kurang aktif dah blog tue sekarang nie..:-)

Azzah said...

singgah sini..selalu baca entry kat sini..banyak tips..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azzah..

Nurain said...

sy pun..jalan2 tiba2 terjumpa blog ni..blog sy sndri baru nak masuk usia sebulan..punya la muda..hehehe..syaring is caring..sy suka trademark tu..tq.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks jugak Nurain..:-)

Bro ahmad said...

bagi sokongan dan ikut blog ni..thank sharing,

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Bro Ahmad..

Nazzue said...

Salam dari hati....happy blogging yea... :)

Lepak sambil bersantai di NazZue.com

ninie_azriena said...

salam empunya blog..
ninie datang terjah dari segmen abg ben :)

http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

Shehan Ismail said...

terjah.. http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

Ida said...

usha2.. http://idacreativecraft.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

lisa lis said...

salam..

singgah sini..

dr segmen abg ben~

Sery Suryani said...

sggah dri blog abg Ben..

azu said...

join jgn tak join ye jamal!hehe
http://azumie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua sudi singgah sini ye..

Miecyber said...

Blog Jamal nie banyak informasi yang berguna dan terkini..

TeAqArH said...

terjaaaaaaaaaaaaaaaaaah dr segmen BA..^_^..selamat berkenalan...^_^

coklatberapi said...

datang support awak....happy blogging;)

haslinda said...

holaaa... linda dtg dr singgah sini dr blog abg ben :)
jom la singgah blog linda :)
http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

GaRy™ said...

gary singgah dari blog abg ben... gary x join sebab bukan blogger baru kot.. hehe...
gary follow cne yer~..

AbiL said...

Hye. Happy knowing you. :) Dropping by from BA's segment. ;D

http://abilitusaya.blogspot.com/

Edy Ramanov said...

salam perkenalan daripada edy

http://edyramanov.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

Cik Bell said...

semoga berjaya oke..^^
bell follow jamal ;)

hanyzham hadny said...

salam kenalan dari nyzham
dari segmen abg ben
dah fololow awak dah
kalo sudi follow blog saya balik

ceriteraliyana said...

terbang2 sini..jengah2 bl0gger baru..sama dengan jek dengan yana ^^

salam perkenalan!!

Asyieq-iN Rkey said...

xjoin tapi jejalan menjengah sambil follow..=)

umiliza989 said...

salam...singgah dari segmen ben ashaari...
jom p tmpt saya lak....
http://ibuarifandaisyah.blogspot.com

Lulu Caldina said...

selamat petang, lulu singgah sini ;)

ame elms ! said...

salam kenalan you ! HAHA :))

jemput singgah blog saya pula ya . ;) http://pucukandubi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

have a great day ahead and , take care ! :D

music of munira (M.O.M) said...

salam perkenalan :)
http://muniraazmemusic.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

maszull said...

slm ziarah...
http://maszull.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

Princess Feyqa said...

Salam perkenalan :) Feyqa lawat sini.. jemput ke my blog lak ea http://princessfeyqa.blogspot.com/2011/07/resepi-feyqa-3.html

Atiqah Wadiah said...

salam p'kenalan n folow sini..byk sgt bnda yg sy nk tanya kat awk pasal belog..t drop ur emel kat belog sy boleh?

CikHanis said...

hye kawan baru :P dtg dari segmen Abg Ben.

http://velogsweetmanes.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-baru-jer.html

AiDa SyaFiQa said...

salam perkenalan :)
dtang dari blog abg ben..
sudi2 dtg blog saya ^__^

http://aidasyafiqa.blogspot.com/

Norhisham Nordin said...

dtg singgah sini... Inshaallah sokongan padu akan diberikan...

♥misz nana♥ said...

selamat berblogging (",)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua...:-)

Kaki Wayang said...

Terjahan berlaku di sitewwww..

http://informations-the.blogspot.com/2011/07/betol-betol-hangat-ben-ashaari-cari.html

c genk bah ne said...

salam ziarah dari genk..


www.genkcorner.blogspot.com

Syara Mohammad said...

hai...

found u thru ben's segment. happy BW. =D

Abby Salvatore said...

abby dtg terjah dr segmen BA..

dtg dan terus follow ok..:))

Arif Aiman said...

jamaluddin.net tuu~~ hehe..

salam kenal~ :)

btw,, untunglaaa link-blog kau ada kat area atas2 MTT heee :p

imnabila said...

hye disana, sy disini.. heheh..
singgah2 sambil berkenalan... :)

dukacita sbb x sempat nak join segmen bro ben ni.. urrmmm...

tp xp..
singgah2 la blog sy kalau ada yee.. :)

pika said...

nanti boleh laa korek tips . ehhee . pika follow ;)

http://misspikamokka.blogspot.com/

Kancil 8349 said...

salam perkenalan....singgah sekejap

cik Ida said...

cam kenal je belog ni??? hehehehehe.. salam hari jumaat incik jamal :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Semua..

Thanks sudi singgah sini ye..Jamal minta maaf kalau tak sempat nak singgah semua blog yang komen kat sini tau.

Dududu said...

singgah sini ^^
salam perkenalan dari dudu :)

LoCk MaN (KunCi LElaKi) said...

salam bro jamal...

sy terjah dari segmen abg ben.. salam perkenalan..

http://kuncilelaki.blogspot.com

abah khalisha said...

usia blog abah tak sampai sebulan lagi..kira len juga eh..sikit je entry ni

adifatah ~ said...

kawe jalan2 kt sini dr mtt abg ben..
hepi blogging ye.

http://www.adifatah.blogspot.com/

POP said...

Singgah sini dari blog Abg Ben :)

Cik POP ajak join segmen :)

Segmen Blogger 1Malaysia

Srikandi Al-Azwar said...

Assalamualaikum. Ziarah dari blog abg BA. Teruskan berblog dgn menyampaikan perkara kebaikan. Follow u! Jemputlah ke blog sy (",)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..InsyaAllah..syukran ya ukhty

istana biru said...

terjah sini dari segmen BA... salam perkenalan..:) sudilah datang laman saya plak k...:)

Pencinta Bulan said...

Salam kenal, saya baru dalam dunia blog ini, mintak tunjuk ajar...

http://pecintabulan.blogspot.com/

Anonymous said...

saya pun baru ni..banyak tak tau..harap boleh ajar saya..semoga kita menjadi orang2 yang beriman

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...