POWER OIL AND GAS

Ben Ashaari Cari Blogger Kreatif. Aku Umpama..

 



Jom Jamal join segmen Abg Ben yang bertajuk "Ben Ashaari Cari Blogger Kreatif". Aku Umpama Sebuah Buku.


Aku Umpama Sebuah Buku

Jamal pilih perumpamaan "AKU UMPAMA SEBUAH BUKU" kerana Jamal ingin menjadikan diri ini sebagai bahan rujukan kepada semua orang. Tak kira la sama ada mereka itu Blogger ataupun orang awam yang lain. 

Buku itu boleh diibaratkan sebagai sebuah Kitab jika dipandang dari perspektif Agama. Dan boleh juga diibaratkan sebagai Kamus dari sudut perspektif Pelajar mahupun Mahasiswa.

Ianya bersesuaian dengan Tagline Blog ini iaitu "Sharing Is Caring". Semoga dunia blog ini mampu menggantikan Buku, Kitab, Kamus yang digunakan pada hari ini. Bersesuaian lah dengan ungkapan "Dunia Dihujung Jari Anda"

Kepada sesiapa yang nak join segmen nie, korang boleh baca DISINI

20 comments:

azrijohan said...

buku..
kenapa?


ni saya pulak

http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Dah diterangkan Azri..

:-)

SoLy SoLicious said...

waahh...bgus lah ^_________^
plus dpt bantu kepada bloggers lain

NadiRah said...

yup!!!!
betol tu...


harap jadi sumber yang baik utk semua.. ^^


http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

slumberdek said...

semoga usaha yg dilakukan dapat dimanfaatkan oleh semua....

DaYaH JeLitA said...

hurmm buku..bagus tu..jom lihat saya pulak :)

http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

Adzrien Shoppe said...

bukulah sebab ada banyak informasi. Buku yg tak perlu kita selak ...cuma klik saja dan baca. idea yg tepat tu jamal.. kak liza setuju sangat. baru terbaca segmen ni. belum pikir lagi...mungkin umpama kuali atau agen melancong..he..he..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..semoga cita-cita yang tinggi menggunung itu tercapai..AMIN

harrazdani said...

umpama buku laaa ni...betul jugak yer...setuju2..have a nice day

jom tengok harrazdani umpama apa plak.huhuh

http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

saiazuan said...

umpama buku..bnyk knowledge ni :)

AKU UMPAMA SEBATANG PENSEL, ORIGAMI ROS DAN SEHELAI KERTAS!
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

TeAqArH said...

budak2 skrg tak suke bace buku....(termasuk diri sendiri)...tp novel suke la..^_^

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Aish..kalau tak baca buku macam mana la nak dapat ILMU.

Jamal memang sangat suka membaca, cuma masa untuk membaca tue je takde..:-)

Bro ahmad said...

bagus jadi buku..baca entri bro ye

http://www.trioseposen.com/2011/07/aku-seorang-blogger-umpama.html

Kaki Wayang said...

terjahan dari blog Betol-betol Hangat disitewww

http://informations-the.blogspot.com/2011/07/betol-betol-hangat-ben-ashaari-cari_23.html

anismelon said...

novel cinta ade jual tak kat sini..hehehe..

http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-cari-blogger.html

cik pip said...

buku sangat berguna..singgah saya punya :)

K O R I E said...

Wah . jdilah buku yang byk info k ')

KueKoci said...

wah baguslah...

http://kociku.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatif-aku.html

Hani Shubie said...

saya pon nak join ni. mintak maaf la lambat sikit.hehe~ aku umpama wartawan. cam hempeh sikit bunyinye tapi nak join jugak hehe~ hope abg ben tak kesah~

http://myhunnykeyme.blogspot.com/2011/07/aku-umpama.html

Zul Fattah said...

.. haha
.. happy blogging..

http://zulfattah.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...