POWER OIL AND GAS

Bloglist Jamaluddin.net Kini Dibuka


InsyaAllah hari nie Jamal dengan berbesar hati ingin membuka peluang rakan-rakan baru Jamal untuk masuk ke dalam Bloglist Jamaluddin.net nie. Tapi Jamal mungkin akan limitkan hanya untuk 20-30 blog sahaja yang akan Jamal tambahkan didalam Bloglist yang sedia ada. 

Kepada sesiapa yang berminat nak Jamal letakkan blog dia dalam Bloglist Jamaluddin.net, korang boleh follow step dibawah nie ye, simple je :-
  1. Buat entry baru yang bertajuk "Saya Nak Join Bloglist Jamaluddin.net"
  2. Letakkan header Jamaluddin.net dan linkkan ke entry nie.
  3. Letakkan blog Jamaluddin.net dalam Bloglist korang.
  4. Tinggalkan URL atau link entry korang tue diruangan komen entry nie.

Dah siap, simple je kan. Kalau korang rajin, boleh la cerita ataupun komen mengenai blog Jamaluddin.net nie. Kalau korang nak Jamal emailkan tips-tips dan rahsia Blogging, korang boleh juga tinggalkan email dalam entry ataupun ruangan komen entry ini.

Penyertaan adalah terhad kerana kalau Jamal letak banyak sangat blog dalam bloglist tue, loading page blog ini akan menjadi lambat. So limit hanya 20-30 blog sahaja dicari untuk segmen nie. Bila dah cukup Jamal akan tutup segmen nie ye kawan-kawan. "Siapa Cepat Dia Dapat"  


Update Terkini : 
Segmen ditutup pukul 10 Pagi nie ye

42 comments:

azrijohan said...

nak jugak boleh??

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Blog Azri dah ade dalam Bloglist "My Protege" dah..

Tapi boleh je kalau nak join. Nanti Jamal masukkan blog Azri dalam blog Jamal yang lagi satu pulak..

http://malaysiandirectory.blogspot.com/

Alisya said...

bagusnya buat segmen~~
blog jamal memang dah ada dlm bloglist alisya.

Cikgu Azim said...

kalau mcm tu sy pn nk jd bloglist jgk lah...
blog sy http://takmungkinbenar.blogspot.com :)

bombay said...

join bro..:)

http://bombay-913.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Cik Alisya : Jamal check tadi Loading Page blog nie masih bawah 100kb lagi. So tue yang Jamal fikir untuk tambah Bloglist lagi...:-)

Yup..Blog Cik Alisya pun dah ade dalam Bloglist Jamal.."Tukar Suka Sama Suka" kan...:-)

YAYA AZURA said...

sy dah ada dalam list tp dah terbuat entry .. submit aje la linknya ye..^^

http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Cikgu Azim :

Kalau nak masuk dalam Bloglist, follow step diatas ye..

Adzriel @ Liza AB said...

kak liza join.. http://adzriel.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

umiliza989 said...

join bloglist juga

http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Bro ahmad said...

harap sudi terima jadi anak murid
join bloglist

http://www.trioseposen.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Dah diterima jadi Protege ye Bro Ahmad..sila email Jamal tau

BloomSyaz said...

http://bloomsyazituaq.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

heee~

azu said...

good luck semua! Azu kdg2 masukkan bloglist org lain tp dia xfollow Azu pun? haha xpelah blog dia mmg best tuk dibaca pon..nk tukar sama suka pon lg la susah kan jamal? so layanzz ja

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Biasa la tue Azu, macam-macam perangai blogger nie. Sabo je la ye..

Jamal ok je kalau nak "Tukar Suka Sama Suka". Tapi Jamal tengok jugak niche blog tue. Kalau blog yang berunsur POLITIK, LUCAH dan entry yang COPY PASTE. Jangan harap la Jamal nak bookmark blog diorang..

:-)

HasrulHassan [HH] said...

Salam.
http://www.hasrulhassan.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Norhisham Nordin said...

kawan-kawan yg lain, cepat join... tak rugi pon... huhu...

GoJeS said...

http://cheriterazanyra.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

kami sudahhh!;)

nak tau la ruhsia2 n tips2 dr cik Jamal...cantik_menawan25@yahoo.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue Hisham,

Win-win situation kan..

K O R I E said...

join your bloglist

http://pinkexia.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Mama AA's said...

http://www.syareena.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaludiinnet.html

nak join juga boley?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Mestilah boleh..

Jamal dah masukkan blog korang semua ye

Elih Japahar said...

Jamal, blog ni dah lama dlm bloglist sy..hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama la..Blog Bro Elih pun lama dah dalam bloglist Jamaluddin.net nie..

Thanks ye...

run aziluz said...

http://aziluzdanhidupnya.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Umar Faruq said...

Assalamualaikum.
Bro, sorry sy x dpt letak bro dalam bloglist sbb sy baru je hapuskan semua bloglist.. Blog sy dah berat sgt.. Hehe..

http://www.umarfaruq.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Famili Ceria said...

nak masuk jugak...

http://depalma-sp.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html


nak emailkan skali tips tue..afif2404@gmail[dot]com

slumberdek said...

Tahniah buat semua yang terpilih....buat jamal TQ kerana share tutorial tentang feed.

Mama AA's said...

tq, tp n3 CS kat cni x up to date... :(

Cikgu Azim said...

salam en jamal...
sy dh ikut step yg dberikan dan letak blog en dlm bloglist...sy menantikan khabar gembira :)
slalu visit blog ni, byk info dan tips berguna, thanks for share...nk jd protege juga lah..sy budak bru nak belajar...

Cikgu Azim said...

opps lupa nk letak link blog sy ..:
takmungkinbenar.blogspot.com

Miecyber said...

Jangan lepaskan peluang keemasan ini..

Mr.Baiz said...

OK DONE...
HEHE

http://mrbaiz.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

Mohd Syahidi said...

bro nk join nie...
leh lg x or da trlmbat....

http://spongebobkitty.blogspot.com/2011/07/al-kisah-nk-join-bloglist-jamaluddinnet.html

marina said...

salam...saya join ni..tutorial encik banyak membantu saya :)
http://marinamaasan.blogspot.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddinnet.html

danish said...

salam. saya dah join

http://anakdunia.com/2011/07/saya-nak-join-bloglist-jamaluddin-net/

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

PEMBERITAHUAN:

Segmen akan ditutup pukul 10 Pagi nie..Harap Maklum ye kawan-kawan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Segmen Bloglist nie telah ditutup secara rasminya..

:-)

fazilzura said...

waaaaaaaaaaaaaaa lambat ..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

tue la..kenapa lambat singgah sini..hehe

lambdasp!!n said...

adeeii...tutop suda...
melepas la suda...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe..InsyaAllah lain kali boleh join lagi ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...