POWER OIL AND GAS

Cara Mudah Dapatkan 500 Unique Visitors (UV) ke Blog




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. InsyaAllah hari nie Jamal akan kongsikan dengan korang semua tips-tips yang amatlah berguna untuk menambah dan meningkatkan pengunjung ke blog korang. Jamal boleh katakan ini sebagai sebahagian daripada cara mudah untuk mendapatkan 500 Unique Visitors (UV) ke blog korang setiap hari.

Semua cara ini telah diguna dan dipraktikkan oleh Jamal sendiri dalam memantapkan traffic blog Jamaluddin.net ini. Semoga tips-tips ini dapat sedikit sebanyak membantu korang dan seterusnya meningkatkan lagi semangat untuk berblogging ye.

Diantara cara mudah yang telah Jamal gunakan untuk mendapatkan traffic lebih daripada 500 UV setiap hari adalah seperti dibawah nie :-


  1. Ping di FB (wall dan FB group) - Jana traffic sekitar 100-200 UV sehari
  2. Ping di Apesal.com - Jana Traffic sekitar 50 UV sehari
  3. Ping di Linkedin (ikut kesesuaian niche blog) - Jana traffic sekitar 100-200 UV sehari
  4. Ping di Innit Nuffnang - Jana traffic sekitar 50-100 UV sehari
  5. Ping di GengBlogger - Jana traffic sekitar 50 UV sehari
  6. Melalui Bloglist rakan-rakan (exchange link) - Jana traffic sekitar 50 UV sehari
  7. Melalui enjin carian/search engine (teknik SEO) - Jana traffic sekitar 50-100 UV sehari
  8. Rajin join segmen blogger otai - Jana traffic sekitar 30-50 UV sehari
  9. Aktif berforum (Gunakan signature) - Jana traffic sekitar 20-30 UV sehari
  10. Rajin Blogwalking (tinggalkan komen dan link) - Jana traffic sekitar 100 UV sehari

Cukuplah rasenye dengan 10 cara yang dah Jamal kongsikan diatas ini. Tapi kebanyakkan daripada cara-cara ini memerlukan korang semua berusaha keras sikit untuk promote blog sendiri. Bak kata pepatah Melayu "Bersusah-Susah Dahulu, Bersenang-Senang Kemudian". Kalau korang semua nak berjaya memang perlukan sebuah pengorbanan.

Dan kepada sesiapa yang mahukan detail mengenai cara-cara diatas ini, termasuklah bagaimana cara nak Ping Blong dan sebagainya, korang semua boleh baca entry Jamal yang lepas nie ye kawan-kawan :-


Segala komen dan tips-tips tambahan dari kawan-kawan semua amatlah Jamal hargai. Semoga kita sama-sama membangun dalam dunia Blog ini, InsyaAllah. Jika ada sebarang pertanyaan, jangan segan untuk tanye Jamal ye..:-)

"Sharing Is Caring"





cara tambah traffic blog , cara tingkatkan traffic blog, cara tambah pengunjung blog, cara tambah pageviews blog, cara meningkatkan traffic blog, cara tingkatkan uv blog, cara tingkatkan pembaca blog, cara promote blog

42 comments:

ajumohit said...

Tq jamal... Uv klik akak 100 je everyday

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome Kak..

Takpe, Jamal mula-mula pun macam tue jugak. Lama-lama bertambah la nanti tue kak..

GoJeS said...

hurmmm...tbe2 blur plak..cmne nk cek UV eh cik jamal...

neway, thanks alot info ni...mmg btl, kene berusaha keras;)

::Mastura Zakaria:: said...

thanks jamal..nice info..hihhi

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

GoJeS...boleh check guna :-

1)Analytic Nuffnang
2)Analytic Google
3)Histats

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome cik Mastura..

slumberdek said...

perkongsian info yang menarik....

Miecyber said...

Tips berguna..Thanks Bro...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..your welcome..:-)

ifwat said...

terbaik bro.. sharing is caring :)
apesal mmg best la.. hehe

Ila said...

nice info..akan dipraktikkan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Cuba jangan tak cuba ye kawan-kawan..

:-)

HAFIZAL said...

bagus lah jamal...sy pun nak cuba

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Good Luck ye Hafizal

:-)

zmah said...

Bagus....kongsi maklumat ini.

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Alhamdulillah... atas sokongan rakan blogger, cintabungablogspot is BACK to normal! Jom skodeng gambar untuk lepaskan rindu, heheheh :)

Najlaa 'Aqilah said...

saya kalau innit.nuffnang tu nk dpt 10 pun susah! hmm. kena add bnyk friend ke dekat situ?

azu said...

azu baru buat 1, 5, 8 dan 10..innit kt nuffnang tu byk cm tutorial n tips..sgt bagus..cane nk kongsi tips, sendiri xteror lagi;)n way thanks jamal, kene try2 ni!

pamie said...

bagus tips tu jamal..huhu..ping di twitter pun boleh jugak :D

GnieSyazni said...

bagusnyalah tips ni...gnie selama ni dok ping GB dengan blogwalking je..haha..pemalas nk gi ping tempat lain

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua for your feedback..

:-)

Taste Of Tapah said...

semoga diri lebih disiplin untuk ikut kata mentor... tq sifu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..TOT nie..:-)

hamzah ian said...

thanks dengan info ni. jumpe kat google blog kamu.. hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your welcome Hamzah..

Yeke..guna keywords ape tue..:-)

saiazuan said...

ping memang penting kan :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yup, memang penting untuk tolong tambah traffic. Disamping membantu juga untuk teknik SEO nanti

rosekrafebihani said...

T.kssih kongsi maklumat, saya akan cuba, baru nak bermula ni.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ok..Gud Luck ye..

zieyzain said...

how nice,..thanxx yah =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome Miss Ziey

Blogwalking Tips said...

info yang menarik ni..jom kita pratikkan. nice sharing bro

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..thanks

maya said...

terbaik

RIZAL said...

Salam Jamal
Saya setuju cara yang awak gunakan tu tapi boleh tak diantara blogger kita yang pandai buat generator supaya apa yang awak tuliskan tu berjalan serentak seperti menggunakan auto blasting system saya rasa itu boleh meningkatkan kan lg UV blogger semua
Maaf ini hanya pendapat sahaja itu pun kalau semua blogger mahu bersatu ok

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Thanks for the suggestion Rizal..

Pangkor2u said...

adakah anda mengamalkan tarikat hadad

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Its complicated..x boleh dibincangkan dikhalayak umum syeikh..mohon maaf ye

Ridhani Collections said...

Thanks jamal..nak start praktik.

Pinkbubblegumprincess said...

thanks for sharing..:)

saljuhumairah said...

terima kasih diatas info ni...
saya dah apply beberapa teknik... masih ada yang belum.. tqvm..

salam kenal, salam ziarah...

Piza laaa said...

PelitaSiang ~ Wooo thnks cik admin .. Memang sangat berguna laa.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...