POWER OIL AND GAS

Cara Tingkatkan Traffic Blog Dengan Linkedin

Pengunjung Blog dari Linkedin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

InsyaAllah petang nie Jamal nak share dengan korang semua satu lagi cara untuk meningkatkan dan menambah traffic / pengunjung ke blog korang semua. Cara yang Jamal nak kongsikan ialah dengan menggunakan Linkedin. Caranya lebih kurang sama je dengan korang Ping kan entry/post terbaru di Facebook.


Cuma yang berbeza ialah kebanyakkan pengguna Linkedin ialah golongan professional dan bekerjaya. So jika blog korang berkenaan dengan kerjaya Jamal rasa sangat sesuai untuk menggunakan platform Linkedin ini. Jika blog korang bercerita hal-hal peribadi memang tak sesuai la nak gunakan cara nie.

Jika korang rajin ping entry di group-group yang berkaitan dengan niche blog korang, Jamal pasti dengan mudah korang semua boleh dapat dalam lingkungan 200-300 Unique Visitors dengan mudah setiap hari. Cara ini lebih mudah untuk mendapat traffic berbanding Jamal gunakan Facebook.

Good Luck semua.

"Sharing Is Caring"




cara tingkatkan traffic blog, cara tingkatkan traffic dengan linkedin, linkedin, tingkatkan traffic dengan linkedin, ping di linkedin, tambah traffic dengan linkedin, cara tambah traffic blog, cara tambah pengunjung blog

9 comments:

azrijohan said...

alahai...nak ping situ macam tak kena je...

blog saye baru ade cite pasal bisnes ni...

http://azrijohan.blogspot.com/p/agent-topup.html

naim said...

saya jenis amatur

suka ping blog

di GengBlogger.com hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe, ping kat mana-mana pun OK je. Cuma pilih la tempat yang bersesuaian dengan niche blog kita. Baru dapat hasil yang berbaloi-baloi nanti..:-)

naim said...

Betul 2 bro,...

^_^

Elih Japahar said...

Info bagus bro..akan dicuba sini, thanx~~

Miecyber said...

Tips yang bagus...Thanks Bro...

Macam mana nak pasang butang follower pada blog Wordpress yer...?

Ini blog wordpress saya...

http://savebudget.net

Platun Seni Askar Wataniah

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal tak tahu la Bro Miecyber sebab Jamal tak pernah guna Wordpress pun...sorry ye

dari persepsi ke agenda said...

info amat baik,

http://soccerseasons.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks socccerseasons...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...