POWER OIL AND GAS

Cashout Pertama Dari Nuffnang

Cashout Earning Nuffnang

Alhamdulillah, hari nie Jamal nak kongsikan sebuah kegembiraan bersama kawan-kawan semua. Sepertimana yang korang lihat dalam screenshot diatas tue, baru sebentar tadi Jamal klik button cashout untuk earning Nuffnang Jamal yang sudah terkumpul sekian lama. Ini adalah Cashout Pertama dari Nuffnang untuk Jamal.

Ada la dalam 7 Bulan Jamal biar je earning tue, niat dihati nak simpan biar cecah banyak sikit baru cashout. Tapi bila tengok duit dah beratus dalam akaun tue buat rase geram pulak. Tue yang Jamal cashout je untuk bulan nie. InsyaAllah bila dah dapat duit tue nanti, Jamal akan guna untuk bayar pinjaman PTPTN Jamal yang ade 8k lebih lagi.

Semoga lepas nie rezeki akan mencurah-curah masuk lagi. InsyaAllah, AMIN. Seperti yang korang ketahui, Jamaluddin.net sekarang nie meletakkan iklan Advertlets, earning terkumpul setakat hari nie adalah dalam RM50 lebih dah. Lepas cecah RM100 nanti, boleh la cashout Advertlets pulak..hehe

Dan yang paling masyuk sekarang nie ialah earning dari Google Adsense Jamal. Tak sampai sebulan Jamal pasang iklan Google Adsense nie, earning Jamal dah cecah USD 40 iaitu lebih kurang RM100 lebih dah. Memang berbaloi-baloi. Bila dah tengok earning Google Adsense mencanak naik macam tue, memang Jamal tak hairanlah kalau ade member Jamal yang dah dapat RM14k hasil dari pasang iklan Google Adsense nie je.

Semoga check bayaran Nuffnang Jamal nie selamat sampai ke rumah dalam masa sebulan lagi. Memang tak sabar menunggu nie. Kalau korang semua nak tahu, ini adalah bayaran kedua Jamal hasil dari berblogging. Bayaran pertama Jamal terima dari syarikat Exabytes yang telah menyewa ruang iklan di blog nie. Semoga Jamal terus berjaya dalam dunia blog ini, InsyaAllah semoga kita semua memperoleh keberkatan.





bayaran nuffnang, cashout nuffnang, cek nuffnang, earning dari nuffnang, cashout pertama nuffnang, cek pertama nuffnang, earning nuffnang, buat duit dengan nuffnang, tips cashout nuffnang

31 comments:

Ezad Skytech said...

Alhamdulillah...bagus la..dpt jugak la merasakan cashout pertama dari nuffnang kan..(^^,)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..:-)

misscha said...

congratz mentor..hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Misscha..

Elih Japahar said...

rezeki murah bro ni haha..duit makan utk seminggu cukup kot :)

bombay said...

alhamdulillah..tahniah bro..:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Elih : Kalau seminggu punya makan lebih dari cukup tue..

Tapi nak guna untuk bayar loan PTPTN la, hutang perlu diutamakan dulu..hehe

slumberdek said...

best yer kiri kanan duit masuk, belah kanan nuffnang belah kiri advertlets depan google adsense belakang plak exabytes. huhuhuhu masyukkkk

marina said...

Wah..tahniah...bestnya...ok bayarlah utang PTPTN tu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue Slumberdek.

Dah alang-alang masuk dunia Blog nie, kita ambil je la semua peluang yang ade tue...hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Marina..

Cikgu Azim said...

wah bestnya mcm2 sumber dpt income...sy dh cuba bberpa kali wat blog bi untuk dftr adsense tpi asyik reject je :(

azu said...

tahniah jamal..bestla bila masyuukk..bole plan nk byk ptptn lagi..haa klo azu nk beli baju raya baru..hee..nnti share tips ye!tq2

Gen2Merah said...

alhamdulillah, syukurnya.. saya lum pernah lagi cash out Nuffnang ni.. dua tahun saya berblog, akaun nuff saya masi RM3.25 lagi.. hehee..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Cikgu Azim :

La, kenapa pulak kena reject, dah tanya pihak Google kenapa diorang reject ke tak. Dan baca betul-betul syarat yang Google kenakan untuk daftar Adsense nie.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Azu :

InsyaAllah coming soon akan ada beberapa tips dan tutorials lagi, sabar ye. Jamal busy sikit kat office minggu nie.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Gen2Merah :

Takpe, boleh usaha lagi tue. Kena rajin bertanya dan belajar dari blogger otai dan pihak Nuffnang sendiri la ye.

azrijohan said...

wahhh,best nye,,
congrats Jamal...
saya x pernah cash out lagik

advertlets? ramai blogger ckp diorang ni liat nak bayar...

btw,sape nak tukar banner? jom ke sini...

http://azrijohan.blogspot.com/p/tukar-banner.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azri,

Memang ramai cakap Advertlets liat sikit nak bayar blogger. Tapi takpe, Jamal sekadar nak buktikan dakwaan blogger lain tue benar atau tidak.

Nanti kalau earning Jamal dah cukup RM100 kita sama-sama lihat sama ada Advertlets nie bayar ke tidak. Kalau tak bayar, siap la diorang Jamal akan buatkan entry hentam diorang habis-habisan.

Berani la diorang tipu Jamal. Jangan sampai Jamal hack website diorang nanti baru tahu. Macam yang berlaku pada Nuffnang haritue. Tapi yang Nuffnang tue bukan Jamal ataupun member2 Jamal punye kerja tau..hehe

Taste Of Tapah said...

Tahniah jamal... leh wat kenduri durian la lepas nih...

Syuxer said...

duit raya tuh,bro..heheh..:)..tahniah bro..semoga pendapatan adsense tuh akan bertambah lebat heheh

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..semoga earning Adsense tue makin masyuk syuxer.

Boleh jugak member-member merasa nanti..:-)

ajumohit said...

Tahniah Jamal, Akak tgh tggu be jd me ni, bolehla nk buat sopping raya hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Eh..sempat ke nak cashout sebelum raya nie kak. Dah nak masuk bulan puasa nie.

Lama jugak nak tunggu dapat cek Nuffnang tue nanti..:-)

Chempaka Sari said...

wah bestnya...ape rahsia... saya baru rm30.... isk isk isk

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Rahsia dia cuba dapatkan BE dari Nuffnang.

Bila dah dapat BE, cuba tingkatkan traffic sebanyak mungkin. InsyaAllah berbaloi-baloi earning dari BE tue nanti..

:-)

Najlaa 'Aqilah said...

google adsense tu macam mana?? explain pleaseee

Najlaa 'Aqilah said...

google adsense tu macam mana?? explain pleaseee

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Syarikat pengiklanan Milik Pak Cik Google la.

Lebih kurang macam Nuffnang jugak.

d'Hire said...

Assalammualaikum,saya baru membuat blog..mari lah singgah di blog saya dan jadi follower..mungkin korg akan terfikir sesuatu setelah membaca blog saya..http://d-hire.blogspot.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam..InsyaAllah jika berkesempatan nanti Jamal singgah ye..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...