POWER OIL AND GAS

Earning Google Adsense Mencanak Lagi

Earning Google Adsense


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Jamal nak minta maaf kepada korang semua sebab Jamal dah jarang update blog nie sejak 2,3 hari nie. Ia adalah disebabkan Jamal sedang membangunkan sebuah blog baru berbahasa english dan dipasang dengan iklan Google Adsense. InsyaAllah hari nie Jamal nak kongsikan earning terkini Google Adsense Jamal untuk blog "Electrical Design Engineer".


Seperti yang korang semua lihat dalam screenshot diatas tue, Alhamdulillah Jamal dah dapat USD 4.11 iaitu lebih kurang RM 12.33 dalam masa sehari je. Memang berbaloi-baloi la earning dari Google Adsense nie kalau nak bandingkan dengan earning yang Jamal dapat dari Nuffnang mahupun Advertlets.  Dan untuk pengetahuan korang semua, blog ini baru 2 minggu lebih Jamal bangunkan.

Korang bayangkan dengan hanya 1 klik saje, Jamal dah boleh dapat dalam USD 0.20 - USD 1. Memang berbaloi la sebab Google Adsense bayar kita dalam USD, lepas convert ke RM memang la banyakkan, sebab akan digandakan dengan 3.0 kalau tak silap Jamal la.

Dan Jamal masih lagi dalam proses untuk belajar dan mencuba Google Adsense nie. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. InsyaAllah, jika ada perkembangan terkini lagi mengenai Google Adsense nie, akan Jamal kongsikan dengan korang semua ye.


Dan satu lagi, korang semua jangan lupa untuk singgah blog baru Jamal yang letak iklan Google Adsense nie tau, tapi semuanya berkaitan dengan dunia Electrical Engineering la ye... "Electrical Design Engineer".

"Sharing Is Caring"





hasil dari google adsense, google adsense earning, daftar google adsense, cara daftar google adsense, buat duit dengan google adsense, pendapatan dari google adsense, harga cpc google adsense, ecpm googel adsense

14 comments:

Elih Japahar said...

woww! sehari dah rm14? lumayan jugak ads ni yer..rasa nak try tapi nak nuffnang jg hehe

Miecyber said...

Tahniah...

Saya pun nak pasang Google Adsense kat blog bahasa Inggeris saya iaitu http://www.savebudget.net.


Nanti nak mintak nasihat Jamal yer...


Menambah Trafik Dengan Oh!Belog

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau nak try kena ade blog english la Elih..hehe.

Jamal masih mencuba lagi nie, nak tunggu sampai boleh cashout. Then baru promote kat member-member.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Miecyber,

InsyaAllah boleh je Jamal tolong sikit-sikit nanti

Wahida said...

Wah tak sangka earning dia best macam tuh! Teruskan usaha ye En. Jamal :)

echaRierie said...

waaa..congrats..
sikit2 lm2 jd bukit..hihihi..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..nanti dah cashout, boleh la buat contest dan giveaway untuk korang semua..hehe

slumberdek said...

best yer....

ajumohit said...

tahniah jamal...blehla blanje nnti

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah kak..:-)

Norhisham Nordin said...

power tu, masyukkk... tahniah jamal..!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..Thanks Bro Hisham

cik Ida said...

wow! manyaknya wet.. boleh open table la ni.. hehehehheehe.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Haha..mane de banyak pun cik ida..ciput je tue..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...