POWER OIL AND GAS

Earning Tertinggi Dari Google Adsense

Earning Google Adsense


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. InsyaAllah, hari nie Jamal nak kongsikan sebuah berita gembira dengan korang semua. Ianya adalah berkaitan dengan perkembangan terkini Earning Google Adsense yang Jamal letakkan di salah sebuah blog English Jamal. 

Alhamdulillah semalam telah mendatatkan rekod Earning Tertinggi Google Adsense untuk tempoh sehari bagi akaun Google Adsense Jamal. Earning tertinggi tue korang boleh lihat sepertimana gambar dan screenshot yang Jamal letakkan diatas tue.

Sebelum nie paling banyak Jamal dapat dalam sehari untuk iklan Google Adsense adalah sekitar USD3-4 sahaja. Tapi Alhamdulillah semalam Jamal telah dapat USD5.71 hasil daripada permainan SEO dan mendapat traffic yang begitu baik. USD5.71 adalah sekitar RM17.13 sehari.

Jika Jamal boleh maintain earning seperti ini setiap hari, dalam sebulan Jamal boleh dapat :-

RM17.13 x 30 = RM513.90.

Ianya satu nombor yang agak banyak bagi blog English Jamal yang hanya baru berusia sebulan tue. Malah ianya lebih tinggi dari earning blog Jamaluddin.net nie. Memang kalah iklan Nuffnang dan Advertlets.

Alhamdulillah, syukur atas nikmat dan rezeki pemberian dari-NYA.





earning google adsense, earning tertinggi google adsense, buat duit dengan google adsense, cara buat duit dengan google adsense, pendapatan google adsense, income dari google adsense

25 comments:

Ila said...

tahniah jamal...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Ila...

SoLy SoLicious said...

waahh... syok tu kalo boleh dpt RM15 sehari

echaRierie said...

Syukur..tahniah ~

lepak said...

jamal......kena buat blog dlm english yekkk.......

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Lepak :

Yup, untuk daftar Google Adsense, kita kena ade blog English..

:-)

ajumohit said...

Tahniah Jamal, duit raya ni

slumberdek said...

best yer.....kalau dapat kekalkan usd 5.71 sehari bukan takat boleh bayar ptptn malah lebih dari itu....simpan untuk kawin pun boleh juga keh keh keh

Adzrien Shoppe said...

kena belajar dgn jamal ni sebab blog anak kak liza banyak guna english..tapi campur2 melayu sikit.
http://aishahfaisal.blogspot.com/

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah kalau ade apa-apa soalan boleh je tanya. Nanti Jamal cuba bantu mana yang mampu ye..

:-)

Miecyber said...

Omedetou gozaiamsu Sensei...:D

Freaky said...

pergh GA.. tahniah dapat income lumayan :D

Wahida said...

En. Jamal, kalau pakai Google Adsense tu, kita boleh request kat Google tak, taknak kasi dorang show alcohol-related ad dan tobacco-related ad? Nak try jugak Adsense ni, tapi was-was la...

azu said...

tahniah jamal..untung ade blog english, bole join GA..azu try dah..kene reject psl blog in BM kot

Wahida said...

Pastu kan En. Jamal, kalau dalam blog yang ada Adsense tu, kita taruk ChurpChurp punya link, dibenarkan ke tak ek? Saya dalam proses nak membangunkan sebuah blog English jugak, berkenaan course pengajian saya. Maaf kalau terbanyak tanya. Huhu :)

zmah said...

Tahniah tuan.

cik pip said...

wah banyak ye..pip xpernh dapat lagi..hehe.jom join contest saya: Jom Join Segmen Sulung Aku

HasrulHassan [HH] said...

Saya ada la dalam USD15 ... tapi ada sorang sahabat saya, dia tak wat blog, tapi dia ada website ... lama dah cerita ni, dua tahun lepas kot.

Secara tiba2 dia dapat cek dari Adsense USD500 .... aha ... tanpa sedar tu, sebab dia tak tahu pun adsense dia dah jana sebanyak tu.

Famili Ceria said...

best la jamal..banyak tue RM 17+- sehari...macam kerja kat kedai makan...padahal dok saja je..


Jom terjah sini:
Need For Speed 'Real'

Mohd Zakwan said...

alhamdulillah .. tahniah buat Jamal ...jangan sampai terleka dengan duit sudah la ..hehe :)
sekali lagi , tahniah Abg Jamal !! :D

Jom belajar cara nak buat status/tulisan biru di Facebook TANPA LIKE PAGE !

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Minta Maaf semua..

Jamal busy sikit minggu nie ngan minggu depan. Baru je lepas attend interview dengan Petronas Carigali semalam..

minggu depan kena pergi Offshore pulak..

So blog nie mungkin akan sunyi sikit la ye kawan-kawan.

Harap Maklum..:-)

Lulu Caldina said...

Selamat menyambut bulan ramadan..
Selamat berpuasa.. :)

danish said...

Tahniah. Keyword yang sedang dicari orang kot. Semakin lama semakin meningkat

cik Ida said...

bila nak buat open table ni incik jamal?? hehehehe :) anyway congrats!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Cik Ida..InsyaAllah ade rezeki nanti Jamal buat ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...