POWER OIL AND GAS

Iklan Google Adsense Memang Berbaloi

Earning Google Adsense

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Sorry semua sebab Jamal dah jarang sikit update blog nie, itupun disebabkan Jamal sedang berusaha untuk membangunkan sebuah lagi blog yang berbahasa English iaitu " Electrical Design Engineer ". Blog nie Jamal letakkan dengan iklan Google Adsense dan setelah hampir dua minggu Jamal letak iklan tersebut, hasilnya adalah seperti gambar diatas tue. Blog nie khas Jamal buatkan untuk menyimpan segala khazanah yang berkaitan dengan pengalaman kerja Jamal sendiri. Ianya akan menjadi sebagai sebuah log book dan boleh dibuat rujukan dikemudian hari nanti.

Memang berbaloi-baloi income dari iklan Google Adsense nie. Korang semua bayangkan dengan blog yang hanya berusia baru 2 minggu, Jamal dah berjaya mendapat sekitar USD 4-5 sehari. Kalau convert ade la dalam RM12-15 sehari. InsyaAllah kalau Jamal terus berusaha memang tidak mustahil boleh jana beratus ringgit sehari hanya dengan memasang iklan Google Adsense ini sahaja.

InsyaAllah bila dah berjaya jana ratus-ratus ringgit nanti, boleh la Jamal buatkan contest dan giveaway untuk korang semua kan.

"Sharing Is Caring"





hasil dari google adsense, iklan google adsense, google adsense earning, daftar google adsense, cara daftar google adsense, buat duit dengan google adsense, pendapatan dari google adsense, harga cpc google adsense, ecpm googel adsense

15 comments:

Miecyber said...

Cayalah Mentor....

Gambar Semasa Karnival Silat,Pameran Ubat & Forum Perdana Anjuran PSGLM

ajumohit said...

wahh mmg masyukk la jamal...tahniah ek...

azrijohan said...

wahh,untung nya sifu...hehe
adsense ikut trafik jgk tak?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua,

Biase la macam pengiklan lain jugak. Ade earning based on impressions dan clicks. Tapi kalau nak berbaloi dengan Google Adsense nie, korang kena tumpukan untuk dapatkan klik yang banyak la.

Sebab tue la kena ade niche blog yang tersendiri untuk pasang adsense nie. Kalau blog yang pembacanya ialah blogger, memang susah la nak dapat banyak klik kan. Sebab diorang memang tak suka klik iklan.

Tapi kalau pembaca korang dari seluruh dunia dan golongan yang general. Diorang memang tak kedekut untuk klik iklan tue..hehehe

Norhisham Nordin said...

masa mula2 apply utk adsense ni, punyalaa excited tp tak tau plak adsense akan approve blog atau website english jek..tp masa blogwalking atau cari info, pernah gak ternampak adsense keluarkan iklan berbahasa melayu.. camne tu jamal..?

lepak said...

cayalah......boleh lah buat tutorial plak lepas ni Jamal....

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hisham : Masa nak daftar Adsense tue memang kena daftar guna Blog English.

Tapi bila dah ade account adsense, korang semua boleh letak iklan tue kat mana-mana blog. Blog bahasa melayu pun boleh, tapi kurang effective la sebab mostly iklan adalah dalam bahasa english.

Memang ada iklan bahasa Melayu, tapi tak banyak dan bayaran untuk iklan tue ciput je..hehe

CikRangers (CR) said...

dulu CR ada adsense ni..tp da remove after guna nuff..hahahaha..leh tukar balik ni.ape pendapat mentor? hehehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau untuk blog bahasa Melayu. Better tak payah pasang Adsense la CR..susah nak dapatkan klik dan earning..

slumberdek said...

kalau macam ni cepat la dapat cash out. yer la dalam satu hari blh dapat rm12-15. berbaloi-baloi

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tak jugak slumberdek. Sebab adsense dibayar dalam USD. Untuk cashout kena tunggu minimum ade USD 100 dalam akaun kita.

Takpe, yang penting perlukan kesabaran untuk berjaya..Sekali kalau dapat cashout, berbaloi jugak tue..hehe

Cikgu Azim said...

tahniah encik jamal..nk follow mcm en jamal buat lah...nk kumpul dwet raya sikit :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azim..hehe..

GoJeS said...

rjnnye cik jamal..mcm2 blog ade kan...bagus la...kagum;D

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe...Jamal biase je la Gojes.

Kalau ade masa Jamal update la blog-blog tue semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...