POWER OIL AND GAS

Jamaluddin.net Exchange Link Dengan Syuxer Melankolia




Assalamualaikum dan Selamat menyambut hari Jumaat yang penuh dengan barokah ini. Alhamdulillah bermula hari semalam Jamaluddin.net telah start bertukar RSS Feed ataupun dengan kata mudah bertukar link dengan Blog Syuxermelankolia.

Syuxer adalah salah seorang daripada rakan blogger Jamal yang sedang meningkat naik dari sehari ke sehari. Kalau korang semua berminat untuk berkenalan dengan Syuxer nie, boleh la klik link Feed blog dia yang Jamal dah letakkan diatas kotak Entry/Post nie.

Tujuan Jamal bertukar link ataupun RSS Feed dengan Syuxer nie ialah untuk sama-sama mendapat sedikit traffic, kiranya macam promosi free la nie. Jamal bertukar link nie pun atas dasar nasihat daripada otai-otai blogger yang suruh buat macam nie. Kalau korang tak percaya, boleh ushar blog Ben Ashaari, die bertukar link dengan Mat Gebu. Begitu juga dengan Blog Sunah Suka Sakura, dia bertukar link dengan Ady Budika.

Kepada korang yang berminat nak ikut jejak langkah Jamal nie, korang boleh la cari pasangan blog lain yang berminat nak bertukar link dengan blog korang. Selain melalui Bloglist, bertukar link dengan cara ini lebih efektif sebenarnya. Kalau korang tak pandai macam mana nak bertukar link melalui RSS Feed nie, korang boleh tanye Jamal ye. InsyaAllah Jamal akan cuba bantu mana yang mampu ye.

"Sharing Is Caring"
Good Luck Semua




cara tukar link blog, cara bertukar link blog, exchange link blog, cara exchange link blog, rss feed blog, cara tambah rss feed blog, cara exchange rss feed, cara exchange feed,

12 comments:

Bro ahmad said...

macam mana nak buat tu? blog bro tak ada lagi..p, nak pasang widget mcm mana..minta tunjuk ajar..nak kena suka sama suka baru boleh ye,
syuxer bro kenal..pengkomen tegar tu..d

Elih Japahar said...

Boleh ajar mcm mana caranya?..nak jugak cari partner :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe...Semua sabar ye..InsyaAllah nanti malam kalau ada masa Jamal tolong buatkan tutorial untuk korang semua ye..

:-)

azu said...

cane tu jamal?emm mcm best!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Nanti Jamal ajar camne nak buat ye cik Azu..:-)

CikRangers (CR) said...

sifoo..kasi cpt2 bikin tutor ye..protege mu ini nak blajar gak..hehehhe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ORAIT...:-)

Norhisham Nordin said...

teringin gak nak buat nih... tunggu tutor dr jamal ni...

slumberdek said...

tak sangka ramai juga yg tak tau....slumberdek rasa jamal kena buat satu entry tutorial pasal benda ni lak....ramai yg akan manfaatkannya nanti.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Memang nak buat pun Mat...

Tapi harap semua sabar ye. Jamal tengah siapkan kerja kat office nie. Banyak pulak kerja. Maybe esok pun kena datang kerja jugak..

Waaaa....

Adzrien Shoppe said...

kak liza pun tak tau... lama nak mencari tapi asyik delay je. kerja bertangguh, tak dpt le ilmunya. TQ jamal for remind.. eh..tQ gak dah masuk bloglist.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Orait..Tutorial dah siap..korang boleh try ye..

Kalau ade masalah boleh beritahu Jamal ye..

Good Luck semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...