POWER OIL AND GAS

Jom Balik Kampung Makan Buah Durian

Buah Durian

Sempena malam nie Jamal nak balik kampung untuk ziarah mak ayah, so Jamal saje buatkan entry khas berkenaan dengan Buah Durian nie untuk tatapan semua. Rasenye Jamal tak dapat nak update dan reply komen kawan-kawan semua sampai hari ahad. Nanti bila Jamal dah balik KL barulah blog nie diupdate ye.


Paling tak sabar nak balik kampung untuk kali nie ialah disebabkan durian kat belakang rumah Ayah tue dah start gugur. So memang terliur nak rase buah durian la nie..hehe.. Buah durian tue jenis durian tembaga pulak tue, isi kuning memang sebijik macam gambar kat atas tue. Rase die memang mengancam, kalau beli durian kat kedai pun mesti tak jumpa rasa yang sesedap durian belakang rumah tue...haha

Jom sape-sape nak makan durian jangan lupe singgah rumah Jamal tau. Tapi kena cari sendiri la rumahnye kat mana ye. Assalamualaikum semua, jumpa lagi hari Ahad nanti.




buah durian, gambar buah durian, gambar durian, foto durian, photo durian, durian tembaga, durian d24, durian siam

21 comments:

CikRangers (CR) said...

err..mentor mkn duyan sorang2 je??utk protege tade ke?hehehhe..kot2 la leh antar guna fedex ke...wakakakaka :)

slamat pulang dan kembali ye..ati2 ketika memandu...!!

ajumohit said...

Wah mkn durian, tak toleh kiri kanan dah huhu... Nak skit

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..kalo post guna fedex, confirm la tak sampai buah durian tue. Tengah jalan dah kena makan..

Kalau nak meh la singgah rumah..:-)

slumberdek said...

best yer bila time balik kg....rasa terlebih teruja plak . tapi skrg suasana balik kg dah tak der kerana saya sememangnya dikg. keh keh slmt pergi dan balik yer jamal.

Syuxer said...

musim durian,bro..:)..selamat menjamu selera..heheh..jangan makan banyak sangat nanti badan berbau durian hahahah..;p..jaga kesihatan elok2 dan hati2 memandu hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah,AMIN..Thanks semua..

+_Miss.Jannah_+ said...

safe journey Abg Jamal.. ;)

jangan makan durian banyak sangat.. nanti tak bole tido..hehehe

*Jannah je yang bole makan banyak banyak.. :p

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yela Miss Jannah. Kalau terlebih makan takut demam pulak nanti kan..

azu said...

Azu pn xsabar nk blk kg. kata mak, dh 2-3 biji durian tergolek kt kebun..nyum2 mau balikkk gak!

GoJeS said...

WAAA.....beshnye...nenek kt kpg dh kol durian byk jth dah...beshnye mkn durian ramai2 kan..pastue wt plak tempoyak...terliuq~

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jom pakat ramai-ramai balik kampung. Sambil lawat mak ayah, boleh jugak makan durian sekali..:-)

dreamygirl said...

teringinnye nak makan durian..hai..

lepak said...

samalah dengan LEPAK..baru balik kg semalam makan durian......siap bwk balik umah.....satu kereta berbau durian....tp bila mkn sedapnyerrrrrrrrrrr.....

zmah said...

Akak suka durian...

Norhisham Nordin said...

hahaha... jamal dengki nih... jemput singgah umah tp kena cari sendiri pulak... huhuhu...

CikSembang said...

ajak2 chicken je ni

syahnabil said...

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...bestnya kalau dapat balik kampung makan durian...
saya dah lebih 10 tahun bertugas kat sarawak. balik kampung selalu tak kena musim durian...teringat zaman dulu-dulu tak pernah beli kalau nak makan durian,sebab ayah ngan abang ade kebun...leni nak makan terpaksa beli dan harga durian semasa kat tempat saya di Serian sarawak ni mencecah RM 20 sebiji besar kepala lutut je...berfikir panjang kalau nak beli walaupun sebiji....

echaRierie said...

waaa...semua suka durian.. :D

azrijohan said...

suka durian..
tapi nak makan,jangan sampai lupa dunia...hehe

Bancik said...

sedap...

http://myiktisad.blogspot.com/

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah Jamal sudah kembali ke KL..boleh sambung berblogging balik kawan-kawan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...