POWER OIL AND GAS

Siapa Nak Jadi Protege Jamaluddin.net ?

Jamaluddin.net

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

InsyaAllah di hari Jumaat yang barokah nie Jamal bawakan berita gembira untuk rakan-rakan blogger semua. Jamal buka peluang kepada korang semua untuk menjadi Protege dan Jamal akan menjadi Mentor dan membimbing korang dalam dunia blog nie.

Jamal buka peluang nie disebabkan Jamal banyak menerima komen dan email yang bertanyakan mengenai tips-tips dan teknik berblogging nie. Dan dengan korang semua menjadi Protege Jamal, maka korang akan mendapat layanan khas dari Jamal. InsyaAllah Jamal akan berikan email,YM dan FB Jamal untuk korang semua contact pada bila-bila masa bagi menanyakan tentang sesuatu perkara berkenaan dengan dunia blog nie.

Jika Blogger lain ade yang bukak kelas dan mengenakan bayaran untuk nasihat dan tunjuk ajar diorang tue. InsyaAllah Jamal berikan secara percuma je semua ilmu yang Jamal ada mengenai dunia blog nie. Ianya termasuklah :-
  • Tips SEO
  • Tips Tingkatkan Traffic Blog
  • Tips Buat Duit Dengan Blog (Nuffnang, Google Adsense, Advertlets)
  • Tips Membuat Blog yang menarik
  • Tutorial Blog
  • Tips Mudah Tingkatkan Alexa Rank
  • Dan macam-macam lagi
 Kepada sesiapa yang berminat nak jadi Protege Jamaluddin.net nie, Jamal minta korang semua buatkan satu entry khas ye :-
  1. Tajuk : SAYA NAK JADI PROTEGE JAMALUDDIN.NET
  2. Letakkan banner Jamaluddin.net 
  3. Linkkan entry tue ke Jamaluddin.net
  4. Isi : Cerita kenapa korang nak jadi protege Jamal dan kenapa Jamal patut pilih korang
  5. Beritahu kekerapan korang update blog (sehari 1 entry ke or seminggu 1 entry ke)
  6. Tinggalkan URL entry korang tue dalam ruangan komen entry nie
Jamal mungkin akan pilih 5 Blogger sahaja untuk menjadi Protege Jamal kerana Jamal takut kalau ramai-ramai nanti tak larat pulak Jamal nak layan korang semua kan. Kriteria yang Jamal tengok untuk pilih Protege ialah :-
  1. Niche dan Isi Blog korang (takde unsur yang menyalahi agama mahupun politik)
  2. Kekerapan korang update blog (paling kurang 2,3 hari ade la 1 entry)
  3. Korang serius untuk menjadi blogger tegar mahupun part time.
InsyaAllah Jamal akan bimbing korang semampu mungkin, paling kurang pun Jamal akan bimbing korang untuk mendapatkan Alexa Rank bawah 1 Juta dan mendapat average unique visitors (UV) dalam lingkungan 100-200 UV sehari. Mudah je kalau korang semua tahu caranya dan Jamal akan kongsikan semua tips-tips tue dengan semua protege Jamal nanti.

Good Luck semua, dan Jamal nak ingatkan sekali lagi. Tempat adalah terhad, pastikan entry korang tue menceritakan sedetail mungkin supaya Jamal tertarik untuk pilih korang ye..

psst : Kalau ramai yang join segmen nie, mungkin tengah malam nie Jamal akan tutup segmen nie. Sebab Jamal tak nak la ramai yang keciwa sebab tak terpilih nanti. So kepada sesiapa yang belum join lagi, baik cepat-cepat join ye sebab tempat adalah terhad..:-)


"Sharing Is Caring"

37 comments:

misscha said...

misscha nak jd protege....cane ek?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kan Jamal dah explain kat atas tue..cuba baca habis-habis dulu ye..hehe

ArulchelseA said...

waahh macam program mentor kat tv tu..sy boleh cuba ke ni? kih kih kih

azu said...

Azu nak jadi protege Jamal. Harap Azu terpilih. tq Jamal!Azu join dengan bangganya..heee

http://azumie.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

azrijohan said...

ok..nak jadi...

on da way

http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

Hazmin Hamudin said...

macam menarik je...skrg ni pun tgh berusaha nak turunkan rank alexa..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Terbuka kepada semua, takde pilih kasih pun..hehe

CikRangers (CR) said...

yeahh.. CR pun dah siap entry..harap2 ada la rezki..amin.. :)

http://dyamohd.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

lepak said...

nak join gak....

http://easy-xs.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

misscha said...

maaf en jamal......heheh ok sy join..harap2 terpilih.....aminnnnnnnnnnnn

http://misscha-cecite.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

azrijohan said...

terima kasih jamal:)

mrs redzuan said...

blog akak merapu jek. sogan ah nak join. gud luck pada sape yg join =)

ajumohit said...

Wahhhh ala TUNJUK AJAR KU SIFU!!!! hehehhe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ala kak Aju nie..mane ade sifu pun..hehe

misscha said...

ok dah update bos!!!

semangat nih...

http://misscha-cecite.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

Taste Of Tapah said...

http://tasteoftapah.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

En. Jamal,

Saya dah join!! Harap dipertimbangkan.. TQVM

Mieya Atiera said...

Mieya join nie pakcik :D

http://budakshumort.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

TERBARU :

Segmen nie akan ditutup pada Pukul 12 Malam nie...Harap Maklum ye kawan-kawan...sape yang belum join boleh cepat-cepat buatkan entry ye

slumberdek said...

slumberdek juga nak rebut peluang ni....tq jamal buka peluang dan ruang.

http://slumberdek.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

Norhisham Nordin said...

salam jamal... saya mmg teringin nak jadi protege jamal sebelum ni tp takut menyusahkan jek... tu yg cari jek info sendiri... huhu... tapi bila jamal offer camnih, mmg ok laa join... huhu..

Saya Nak Jadi Protege Jamaluddin.net

Miecyber said...

Jamal, saya nak jadi Protoge gak...

http://www.miecyber.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

denver seo said...

it is a complicative one and be cute...

denver seo said...

wow...it is so popular all around the world.

denver seo said...

hahaha.....it is so imaginable...

denver seo said...

it could be thee great one...thanks.

denver seo said...

that's very nice post ...thanks a lot.

+_Miss.Jannah_+ said...

salam Abang Jamal.. :)

Jannah datang bawak buah tangan.. mau join jugak walaupun mungkin tak terpilih.. ;)

http://missjannahjamaluddin.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

untuk semua bloggers yang join, GOOD LUCK! :D

Mohd Zakwan said...

JOIN!! Mempunyai harapan yang tinggi ni ..hehe :)

http://smileasuwant.blogspot.com/2011/07/saya-nak-jadi-protege-jamaluddinnet.html

Mohd Zakwan said...

btw, Zakwan siapkan entri tepat pukul 11.42 pm mengikut jam laptop .hehe :)

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
kalau saja singgah baca entry boleh x, hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua yang dah join..Sorry Jamal lambat update ye..Malam tadi pg tengok movie Transformer..hehe

SEGMEN DAH DITUTUP..

arfah said...

terlambat untuk menjenguk....:(

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe..kalau tak jadi protege pun, boleh je kalau nak tanye pape kat Jamal.

InsyaAllah Jamal cuba bantu mana yang mampu ye

Cik Amy said...

best.tp dh terlambat...amy bz n baru ada masa dtg huhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe cik Amy..boleh je tanye Jamal kalau ade pape soalan ye..

"Sharing Is Caring"

GoJeS said...

wuwuuwuw...cdey...terlepas bulan ni..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe GoJeS, nanti kalau free Jamal open lagi untuk kawan-kawan join ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...