POWER OIL AND GAS

Tips Cashout Earning Nuffnang

Earning Nuffnang


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. InsyaAllah hari nie Jamal nak minta tolong korang semua untuk berikan pandangan dan tips untuk Cashout Earning dari Nufnang.

Seperti yang korang lihat dalam screenshot diatas, tue ialah earning Jamal setelah hampir 7 Bulan bersama dengan Nuffnang dan kini Jamal berangan-angan untuk cashout earning tersebut. So disebabkan ini ialah kali pertama Jamal nak cashout earning dari Nuffnang, sebab tue la Jamal nak minta tolong korang semua beri pendapatkan berkaitan perkara-perkara dibawah nie. Mungkin korang semua dah pernah cashout beberapa kali dari Nuffnang kan, boleh kongsikan jugak disini ye. Persoalan yang biasanya blogger akan tanya ialah seperti berikut. :-

  • Bilakah masa yang sesuai untuk cashout earning Nuffnang.
  • Adakah earning lebih mudah naik selepas cashout earning Nuffnang
  • Berapa lama cek Nuffnang korang sampai rumah
  • Nuffnang bayar pakai cek bank apa
  • Nilai minimum untuk cashout earning Nuffnang
  • Berapa lama korang ambil masa sebelum boleh cashout earning Nuffnang tersebut.

Jamal buatkan entry nie khas untuk panduan Jamal dan rakan-rakan blogger lain. Supaya kita semua dapat meminimumkan masa untuk mendapat bayaran dari pihak Nuffnang tersebut. Apa yang boleh Jamal jawab berdasarkan pertanyaan dengan pihak Nuffnang sendiri ialah seperti dibawah nie :-

  • Masa untuk cashout yang sesuai ialah pada hujung bulan (pada 27@28 haribulan)
  • Ade member yang beritahu earning diorang lagi cepat naik lepas cashout (tidak dapat disahkan kebenaran kenyataan tersebut)
  • Cek Nuffnang mengambil masa selama 30 hari untuk sampai dirumah selepas setiap hujung bulan untuk ahli Gliteratti dan 60 hari untuk ahli Ordinary
  • Nuffnang bayar guna Cek Bank HSBC
  • Setelah earning korang mencecah RM50, korang boleh cashout earning tersebut.
  • Jamal perlukan dalam 2 bulan jugak la baru cecah RM50 tue, itupun sebab traffic masih rendah lagi masa mula-mula join Nuffnang tue.

Itu dulu yang Jamal dapat kongsikan untuk rakan-rakan yang berdaftar dan memasang iklan Nuffnang ye. Semoga cashout pertama Jamal nie takde apa-apa masalah. InsyaAllah, boleh buat bayar pinjaman PTPTN nanti.

Kepada rakan-rakan blogger yang ada tips-tips yang lain berkenaan dengan Cashout Earning Nuffnang nie, diharapakan korang semua boleh kongsikan disini ye. "Sharing Is Caring".




cashout earning nuffnang, tips cashout earning nuffnang, bagaimana cashout earning nuffnang, cek pertama nuffnang, masa terbaik cashout nuffnang, bila nak cashout nuffnang,

19 comments:

azrijohan said...

wah,congrats Jamal..
sy nye baru RM30...ciput je

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azri,

Takpe, sikit-sikit lama-lama jadik bukit jugak tue nanti..

:-)

echaRierie said...

wa..byknye..
congrats..:)
sy sikit lg baru blh c/out..haha..
sikit lg.. :D

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ala..takde banyak mana pun Echa..Earning Google Adsense Jamal lagi banyak sebenarnye. Boleh dapat RM100 lebih dalam masa sebulan je...:-)

Miecyber said...

Thanks Jamal,

Tips yang bagus..:D

SoLy SoLicious said...

perghh...terbaek la...
sy xpenah cashout pn..huhu...
nk dpt 100+ jauh sekali..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe Soly..

Slow-slow belajar, InsyaAllah akan berjaya jugak akhirnya nanti.

Sekarang nie, Jamaluddin.net pasang iklan Advertlets, saje nak test sama ada Advertlets akan bayar atau tak. Earning baru RM50. Nanti kalau dah cashout baru Jamal bgtau korang semua ye.

Sebab tue la earning Nuffnang Jamal slow sikit sekarang nie. Hanya satu blog je yang pasang iklan Nuffnang, itupun traffic sikit je..:-)

InsyaAllah lepas cashout Advertlets, Jamal akan pasang Nuffnang balik untuk blog nie.

ajumohit said...

Jamal Akak nk tya, klu cashout sebelum BE jadi ME boleh ke???

slumberdek said...

slumberdek pun belum ada pengalaman lagi keh keh.....earning yg ada pun masih jauh untuk cashout.

Cikgu Azim said...

alhmdllh sy pnye dh rm57...tgh tggu cek pertama sampai...harap smpai sblum raye...ade dwet lebih boleh la klu nk pi merisik raye tahun ni hihihi

Cik Kamoo said...

terima kasih share....info yg bagus! mohon share link di blog ye

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Silakan Cik Kamoo..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Untuk Kak Aju,

Boleh je kalau nak cashout kak, tapi earning untuk BE tue belum dikreditkan ke dalam akaun Nuffnang kita kan. So, untuk earning BE yang masih berjalan tue kita tak boleh cashout die la. Kalau nak banyak memang kena tunggu BE tue jadi ME la ye.

Norhisham Nordin said...

alhamdulillah, murah rezeki jamal... huhuhu... ni dah balik dr kampung ni, bwk balik durian tembaga ke tak..???

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Mesti la bawak, tapi durian yang dah sejuk beku la. Masukkan dalam freezer je, kalau terasa nak makan keluarkan la..hehe

Alisya said...

alhamdulillah, murah rezeki, alisya belum pernah cashout lg..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki...:-)

Nor Nadiah said...

nad share tips dari jamal di entry nad..tq..:)

http://www.nornadiah.com/2012/05/cash-out-earning-nuffnang.html

Jamaluddin Abu Bakar said...

silakan..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...