POWER OIL AND GAS

Earning Google Adsense Dah Boleh Cashout



Alhamdulillah rezeki di Bulan Ramadhan nie, akhirnya earning Google Adsense Jamal dah cecah USD100 dan InsyaAllah boleh la cashout bulan depan. Untuk pengetahuan korang semua, untuk cashout earning Google Adsense nie, dalam akaun kita kena ada minimum USD100. Lebih kurang macam Advertlets la jugak. Bulan lepas Jamal dapat dalam USD53.69 dan untuk bulan nie Alhamdulillah dah cecah USD50.

Tak sia-sia usaha Jamal untuk join Google Adsense nie, sebab tue la kalau korang semua perasan Jamal dah kurang update blog Jamaluddin.net nie. Ini disebabkan Jamal tengah fokus nak bangunkan Blog English yang Jamal pasang iklan Google Adsense tue. Dan Alhamdulillah blog tue kini sudah mendapat Google PR1.

Sebenarnya Jamal baru je 2 Bulan aktif dengan Google Adsense, Jamal pun masih dalam proses belajar lagi. InsyaAllah semoga kita semua terus berjaya dalam apa jua pekerjaan yang kita kerjakan. Good Luck Semua.





earning google adsense, cashout earning google adsense, cashout google adsense, buat duit dengan google adsense, pendapatan google adsense, income dari google adsense

18 comments:

azrijohan said...

woowww,,banyak tu
congrats Jamal:)

saya ada tag Jamal dalam contest aku nak Malaysia Merdeka

http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/bangga-aku-anak-malaysia-merdeka.html

Bro ahmad said...

perasan juga google adsend ni terkeluar masa masuk dasbord akaun google..malas nak reg..panjang sangat form nak kena isi..lagipun dah ada nuffnang..nuffnang pun dah ok sekarang ni..boleh letak 2 iklan..tak nampak pun iklan adsend kt blog ni.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Ahmad:

Memang la tak nampak sebab Jamal letakkan iklan Adsense tue di blog lain. Blog english Jamal, baru la masyuk..:-)

slumberdek said...

kiranya ini duit raya la yer....best yer 100 usd con rm 300 lebih kot banyak yer.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki Mat...

pamie said...

wah, roughly dah nak dekat rm200 dah kan jamal? untung2..hehe..gaji jamal jadi engineer pun dah mantap, cmpur ni..bertambah2 la mantapnye..hehe..rezeki jamal :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Pamie :

Dah RM300 lebih jugak la..hehe..Gaji jadi Engineer takde la besar mane pun kalau nak compare dengan taraf hidup kat KL nie. Tapi papepun Alhamdulillah la rezeki...

GoJeS said...

kami xleh join goggle adsense ni sbb die ade selected language utk blog yg kte buat kan...

neway...thniah cik Jamal..nk duit ry!!;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yup,Google Adsense hanya terima Blog English je untuk mendaftar.

Tapi bila dah berjaya daftar, boleh je kalau nak letak iklan tue di Blog Melayu kita, cuma harga click die murah la nanti.

Sape nak duit raya datang la rumah..hehe

Miecyber said...

Tahniah Mentor...

ajumohit said...

Tahniah Jamal, rezeki raya utk sopping tu hihi

Syuxer said...

perghhh itu duit raya bro..kalau di darab tiga..dekat ratus lebih tuh hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..:-)

Bro ahmad said...

bukan ke blog melayu boleh buat translte..ada gadget dia

danish said...

2 bulan dah boleh cash out. Memang hebat. Mesti keyword mahal ni

Terbelog said...

oh..laju jgk duit masyuk ye
baru 2 bln
blog tu 100% SEO kan
blogspot lg, hebat2

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Danish :

Keywords takde la mahal pun, cuma harapkan clicks dari visitor US dan UK la, CPC diorang mahal compare dengan CPC visitors Malaysia.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Terbelog :

Bukan 100% SEO sebenarnya, masih bergantung pada Ping di tempat-tempat yang bersesuaian dengan Niche Blog.

Jamal masih dalam proses untuk memantapkan SEO blog tersebut, memang mengambil masa sikit untuk dapat traffic dari SEO nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...