POWER OIL AND GAS

Earning Google Adsense Dah RM200 Lebih

Earning Google Adsense

Alhamdulillah, sempena bulan Ramadhan nie rezeki mencurah-curah masuk. Syukur pada-MU Ya RABB. InsyaAllah hari nie Jamal nak kongsikan dengan korang semua perkembangan Google Adsense Jamal. Setelah hampir sebulan lebih bersama Google Adsense, screenshot diatas tue adalah Earning Google Adsense yang berjaya Jamal peroleh.

InsyaAllah Jamal jangkakan earning Google Adsense untuk bulan ini akan lebih banyak berbanding bulan lepas. Untuk pengetahuan korang semua, Google Adsense nie bayar kita dalam USD, so nilai diatas tue adalah dalam USD, kalau nak tukarkan ke dalam RM kena darab dengan 3 la sekarang nie.

Bulan lepas dalam la dalam USD 50 lebih sikit dan tambah dengan bulan nie punya earning dah hampir RM200 lebih Jamal dapat dari Google Adsense nie. InsyaAllah bulan depan boleh la Jamal cashout earning Google Adsense tue. Buat duit raya nanti.

Dan earning yang Jamal dapat dari Google Adsense selama sebulan tue adalah bersamaan earning selama 6 bulan Jamal bersama Nuffnang. So korang semua jangan pelik la kalau Jamal dah jarang sikit update blog nie, sebab Jamal tengah tumpukan untuk meningkatkan traffic ke blog English yang Jamal pasang dengan Google Adsense nie.

InsyaAllah kalau korang semua ade pertanyaan berkenaan dengan Google Adsense nie, boleh je tanya. Jamal akan bantuk mana yang mampu ye.






earning google adsense, earning tertinggi google adsense, buat duit dengan google adsense, cara buat duit dengan google adsense, pendapatan google adsense, income dari google adsense

17 comments:

Wahida said...

Hari tu saya ada lontarkan sedikit sebanyak pertanyaan kat entri En. Kamal yang sebelum-sebelum ni (lupa entri mana), tapi masih belum terjawab lagi. Hehu.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

En Jamal la..:-)

Haritue busy sikit..pertanyaan pasal ape ye..

Freaky said...

GA ni kalau cashout boleh terus pakai duit ke ? bukan kena tunggu beberapa bulan ?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ade 2 options, sama ada kita nak dibayar melalui cek ataupun Western Union.

Kalau cek memang lambat la nak sampai. Tapi kalau pakai western union, sehari je dah dapat duit tue

Famili Ceria said...

pergh...memang mengancam la earning google adsense nie...

azrijohan said...

alhamdulillah,tahniah mentor ku...
RM200 banyak tu...rezeki yang memang besar daripada Allah Taala...

Nie yang terasa nak buat blog english jugek ni..hehehehe~mengada-ngada

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..memang rezeki tue Azri..

Carpet Cleaning Manchester said...

It belongs to Google and is very easy to use and place google adsense ad network on your blog.

Hackers said...

memang hebatlah ko ni jamal..wa jeles dengan lu..hehehe

Muhammad Iqbal said...

wah, hebat!

Teringin pulak nak buat blog english..

Norhisham Nordin said...

Alhamdulillah...

Ubaidullah said...

Saya pun baru buat blog english..nak try boleh ke dapat duit ni..tapi kalau nuffnang memag sesama blogger ke yang klik iklan nufnang tu?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Good Luck semua..:-)

Anonymous said...

salam..pernah register google adsense tapi dia kata tak support bahasa melayu... ada idea tak camner google nak approve blog kita...

Ubaidullah said...

bro nk tanya yang electrical design blog tu mmg 100% saudara fokus pada SEO?? atau ada promote ke blog2 lain ke? tq bro

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Kalau nak register dengan Google Adsense memang kena ade Blog English la. Tapi bila kita dah berjaya daftar tue, baru boleh letak iklan Google Adsense kat Blog Melayu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ubaidullah :

Gabungan kedua-duanya..ade main SEO dan ditambah lagi dengan bantuan Ping di tempat-tempat yang bersesuaian dengan niche blog tue..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...