POWER OIL AND GAS

Genap Setahun Bekerja Di MMC Oil & Gas Engineering

MMC Oil & Gas Engineering Sdn Bhd

Alhamdulillah, diam tak diam dah genap setahun Jamal kerja di MMC Oil & Gas Engineering Sdn Bhd nie. Banyak yang Jamal dapat pelajari disini dan Alhamdulillah Jamal heppy dan suka dengan suasana kerja setakat ini.

Tahun lepas masa Jamal baru masuk kerja di MMC nie, diorang offer Jamal jadi contract staff je selama setahun. Dan bila dah genap setahun nie, boss pun dah evaluate performance Jamal dan Alhamdulillah MMC offer jadi Permanent Staff pulak.




Diatas tue ialah offer letter Jamal, tapi gaji tak payah tahu la ye. Bukan banyak pun kalau nak compare dengan consultant Oil & Gas yang lain. MMC nie diantara company yang bayar gaji paling rendah la jugak. Tapi takpe la, yang penting kat sini boleh belajar banyak benda dan InsyaAllah bila dah cukup pengalaman nanti boleh la lompat ke company yang lagi besar. InsyaAllah.

Jadi permanent staff nie yang bestnya dapat lebih banyak benefits kalau compare dengan contract staff. Antaranya benefits nya ialah Annual Leave sebanyak 25 hari setahun, unlimited medical (cover spouse dan anak-anak sekali). Kira ok la jugak benefits yang MMC bagi nie.

InsyaAllah semoga Jamal terus berjaya dalam career ini dan tercapai cita-cita yang diimpikan. AMIN





mmc oil and gas engineering, mmc oil & gas engineering, mmc berhad, gaji mmc oil & gas, gaji mmc oil and gas, mmc logo, logo mmc

18 comments:

GoJeS said...

thniah cik Jamal..
ble dh tetap ni lega la kan...
AL 25hari...kami 16hari jek..hik2...
neway....selamat bekerja dgn lbh dedikasi..;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks GoJeS,

Betul, rase lagi secure la sikit kerja tue. Yup AL dapat 25 hari, antara company yang bagi paling banyak AL kot setakat nie.

Alhamdulillah rezeki..InsyaAllah

azrijohan said...

alhamdulillah
bukan senang nak dapat kerja time2 sekarang nie...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah kalau usaha mesti boleh dapat punye Azri..

Banyak je kerja kosong sekarang nie sebab ekonomi dah kembali stabil

hamba Allah said...

tahniah jamal...medical unlimited tuh...terbaik...blog jamal ni mmg bgs terutamanya bhgn job vacancy..hehe...moga kite sume sntiase mendpt rezeki yg berterusan dn melimpah ruah dan terus bersyukur kepada-Nya...

HAFIZAL said...

tahniah jamal...tahniah...rezki semakin melimpah

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..Rezeki dibulan Ramadhan

slumberdek said...

Tahniah....murah rezeki.

K O R I E said...

teruskan berkerja dengan baik k.
Alhamdulilah dh jd permanent staf .

pamie said...

tahniah jamal..gaji mesti kepala 3*** tu..hehehe..murah rezeki :)

aBu said...

ye ker bro MMC antara offer gaji terendah? Bukan company besar ker? baru plan nk join sane...agak2 bro exp 2 tahun ++ range brape ye?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Pamie : Alhamdulillah rezeki..:-)

Abu : Yup, diantara Concultant Oil & Gas je la..Exp related dengan Oil & Gas tak...dalam 3k je rasenye...

Mohd Zakwan said...

rezeki di bulan Ramdhan .. tahniah mentor ku ..hehe
doakan Zakwan juga meningkat naik duit ChurpChurp dan Says.my :)

fazilzura said...

TAHNIAH ...

windu nk rs keje kt oiL & gas balik ...

Asy Faro said...

salam abg jamal..
saye pelajar baru sem 1 untuk oil n gas d uitm shah alam..

saye juga dapat tawaran untuk aircraft maintenance d UniKL..jd saye dlm proses membuat pilihan antara dua prospect kerja yg bagu ini..

saye nak tanya, berapa starting gaji untuk bidang oil n gas nanti dan mcm mana lifestyle bekerja dorg(berapa lama d pelantar dan berapa lama cuti) berdasarkan pengetahuan abg jamal dr kawan2 yg bekerja dlm bidang tersebut..

saye amat amat amat berharap abg jamal bole membalas pertanyaan saye ASAP di mana2 entry d blog saye supaye saye lebih alert.

terima kasih.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal dah reply di blog asy.

Thanks

arifpoyo said...

salam.... abang masih bekerja di mmc ni ker?
isyAllah awal tahun depan saya jalani latihan industri di situ.. =D

arifpoyo said...

salam..
masih bekerja di mmc ker?
insyallah awal tahun depan saya menjalani latihan industri di situ.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...