POWER OIL AND GAS

Kawasan dan Lokasi Speedtrap di PLUS, NKVE, ELITE, KESAS dan Jalan Persekutuan





Sempena musim perayaan nie pastinya pihak polis akan mengetatkan kawalan dan menempatkan pegawai-pegawai mereka di tempat-tempat panas untuk membuat Speedtrap. Dan Jamal telah mendapat info mengenai kawasan dan lokasi speedtrap ini dari kawan FB Jamal. Melihat lokasi-lokasi panas yang dia berikan ini, hampir betul semuanya kerana sebahagian besar daripada kawasan dan lokasi speedtrap ini memang betul-betul ada dan Jamal pernah melihat pegawai polis dikawasan tersebut.

Dibawah ini Jamal kongsikan kawasan dan lokasi Speedtrap diseluruh negara termasuklah di highway PLUS, NKVE, ELITE, KESAS dan juga di Jalan Persekutuan. Diharapkan kita semua berhati-hati semasa memandu dan semoga selamat sampai ke tempat yang dituju. InsyaAllah. AMIN.


PLUS Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak
PLUS Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras




lokasi speedtrap, kawasan speedtrap, speedtrap di PLUS, lokasi speedtrap di PLUS, kawasan speedtrap di PLUS, speedtrap di highway PLUS, speedtrap di ELITE, speedtrap di NKVE, speedtrap di KESAS, speedtrap di jalan persekutuan

16 comments:

azrijohan said...

woo,info SEO ni...minta izin copy ye..

GoJeS said...

wahh..complete sgl jln2 penting...mekaseh share..samat memndu dan hati2 kwn sume:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Azri :

Silakan copy, tapi jangan lupe letak Link ye..:-)

Lavender Lassie Roses said...

Waa..bagus ne..sebab mau balik jaoh raya ne..Selatan ke utara... mintak izin copy yer.. ade link skali...kat sini...
http://lassierose.blogspot.com/2011/08/awas-kawasan-dan-lokasi-speedtrap-di.html

Lavender Lassie Roses said...

Waa..bagus ne..sebab mau balik jaoh raya ne..Selatan ke utara... mintak izin copy yer.. ade link skali...kat sini...
http://lassierose.blogspot.com/2011/08/awas-kawasan-dan-lokasi-speedtrap-di.html

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Silakan Lavender...

slumberdek said...

haaaa sapa2 lalu jalan tu baik hati2 kan ada yg dapat kad jemputan.

Bro ahmad said...

thank sharing..tapi tak boleh laju pun?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue Mat, memang kena hati-hati pun..kalau bawak slow sangat kang bila pulak nak sampai kampung.

Macam kampung Jamal nie dah la hampir 400km dari KL..

Mr.Baiz said...

sebelum ni ade gak buat tentang ni

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bagus la tue..Sharing is caring

CikNyz said...

Assalamualaikum..entry yg menraik..tq sudi share..
..dikesempatan ni CikNyz nak ucapkan

Selamat berpuasa & Selamat hari Raya
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya.html

ikuti jugak entry pasal Gunung kinabalu dari Part1-Part 4
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/ciknyz-gunung-kinabalu.html

Rojak Punya said...

dapat tau entri ni dari blog decrewz. macamana en.jamal bole tau lokasi2 speedtrap dari utara ke selatan ni?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal dapat tahu dari Member kat Facebook. Tue yang share dalam blog. Semoga semua orang dapat manfaatnya..:-)

cik Ida said...

peh!!! SEO info :)

Bancik said...

info menarik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...