POWER OIL AND GAS

Seminggu Tak Update Blog


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Sudah hampir seminggu rasenya Jamal tak update blog nie, sejak dari minggu lepas lagi rasanya. InsyaAllah hari nie Jamal tak busy sangat, so boleh la ambil sedikit masa untuk berkongsi kenapa Jamal dah lama tak update blog nie.

Alhamdulillah pada hari khamis minggu lepas Jamal dapat panggilan daripada HR Petronas Carigali untuk dipanggil menghadiri Structural Interview Petronas. Tapi yang tak bestnye ialah Structural Interview Petronas tue diadakan pada hari Jumaat. So Jamal hanya ada masa sehari sahaja untuk bersedia dari segi mental dan fizikal. Sebab dengar cerita dari kawan-kawan yang Structural Interview Petronas nie boleh tahan la die punye susah.

Dan Alhamdulillah hari Jumaat tue Jamal berjaya jugak lalui Structural Interview Petronas yang mengandungi beberapa bahagian. Interview je dah memakan masa lebih dari 1 Jam Setengah. Ini adalah Interview yang paling lama, susah dan mencabar sepanjang pengalaman Jamal menghadiri lebih dari 10 interview sebelum ini. 

Disebabkan nak fokus pada Interview, So Jamal tak update blog nie. Dan mohon doa dari sahabat semua semoga Jamal berjaya dapat offer dari Petronas Carigali nie. InsyaAllah. AMIN

26 comments:

Bro ahmad said...

semoga sukses dan selamat berjaya..salam ramadhan juga,

Taste Of Tapah said...

insya-allah di bulan puasa ni makbul doa.. nanti bleh blanjer protoge

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah AMIN..

Thanks semua..

azu said...

semoga jamal berjaya..insyaallah!doa tawakal tau..:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

AMIN,

Thanks Azu.

naim said...

Insha Allah bro.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah Naim...

azrijohan said...

semoga Allah bersama kamu
do the best ya

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..

Freaky said...

wah interviu. semoga berjaya :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah dah lepas dah interview tue..Hari Jumaat minggu lepas.

Sedang menunggu keputusan dan offer letter la nie. InsyaAllah semoga ada rezeki sempena Ramadhan..Amin

ajumohit said...

Smg Jamal bjaya, Akak nk tya, akaknya entry ni tak boleh nk publish la, Akak post kul 8 pg td smpi la ni x masuk2 lg, cmne ek Jamal? Dari smlm ni, smlm kul 2ptg baru dpt publish setelah berjam2 duk refresh2 je

echaRierie said...

InsyaAllah..semoga berjaya ~ amin~

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kak Aju :

Masa nak publish tue die ade keluar apa-apa error tak.

ajumohit said...

Takde error, Akak publish ok, tp kat bloglist tak masuk, tp org bleh kt entry tu, pelik sbb mcm berat ke blog Akak ni, dh try timbg td, 159.85 kb je...apala mslh ya huhu

GoJeS said...

ooo..igtkn cuti2 blk kpg lg cik Jamal...hihih...

newayy...gud luck dan slmt berpuasa;)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kak Aju :

159.85 kb tue boleh kire berat jugak kak. Jamal biasenye maintain bawah 100kb je.

Kalau masalah kat bloglist tue Jamal pun selalu kena jugak kak. Boleh cuba edit dan publish balik entry tadi tue. Boleh jugak tukarkan masa/time akak publish tue.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

GoJeS :

Takde la, tak balik kampung pun. InsyaAllah raya nanti baru nak ambil cuti lama sikit beraya kat kampung lama sikit.

Thanks ye

Norhisham Nordin said...

Inshaallah... mudah-mudahan ada rezeki Jamal...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

AMIN..

Thanks Bro Hisham

Mohd Zakwan said...

patula Abg Jamal tak update blog..btw, gud luck ye :D

Jom Singgah Blog Zakwan ! Baru je tukar header :)

slumberdek said...

selamat kembali ke dunia blog....untuk interview tu kalau ada rezeki insyaAllah berjaya. yang penting dah usaha dan dah buat yg terbaik selebihnya tawakal jer.

aBu said...

Salam Jamal,

Macam mane nak apply petronas cari gali? Saye berminat.

lepak said...

insya allah n good luck......:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Abu : Apply melalui web Discover Petronas..

Last month banyak open vacancies, sekarang nie tak tahu la position ape yang available. Cuba search kat web tue ye.

Good Luck

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...