POWER OIL AND GAS

Lamanya Tak Update Blog


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari nie Jamal rajin sikit untuk update blog nie. Dah lama rasanya Jamal tak update blog nie dengan entry-entry terbaru. Jamal bukan apa, cuma sedikit busy dengan blog English Jamal yang baru nie. Kalau korang semua ada masa, rajin-rajin la singgah blog baru Jamal nie ye. Dan komen jangan tak komen tau...


Lagipun sejak pasang iklan Google Adsense nie, income dari blog english tue memang mencanak-canak naik walaupun umur dia baru je 2@3 bulan. Sehari Jamal boleh dapat sehingga RM34, memang berbaloi-baloi kan. Kalau pasang iklan Nuffnang ataupun Advertlets memang makan masa sebulan nak dapat income macam tue.

Rase rindu la pulak kat member-member blogger, hehe. Jamal pun dah jarang join segmen ataupun contest. Dan jarang jugak blogwalking dan komen di blog korang semua. Minta maaf ye semua.

10 comments:

azrijohan said...

wah
bagusnya tengok blog Google Adsense Jamal tu..sebab nya ada niche sendiri

dan yang paling penting,berinformasi

tahniah Jamal:)

ingat lagi tak URL saya?
http://azrijohan.blogspot.com

-semakin tak teratur dah blog saya ni.hehehe

Bro ahmad said...

bro setia dengan nuffnang..alhamdulillah rezki baik tapi tk lawan ga la hmm

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Azri,

Memang kena ada niche tersendiri kalau nak maximumkan income dari Google Adsense nie. Sebab nilai CPC akan meningkat mengikut keywords blog kita.

Yang penting biarlah blog kita tue mengenai sesuatu yang kita minat, atapun hobby kita. So xde la bosan nanti bila nak cari informasi untuk dimasukkan didalam blog tue..

:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Ahmad,

Takpe, rezeki masing-masing kan. Lagipun Jamal still pasang Nuffnang dan Advertlets di blog Jamal yang lain..

Miecyber said...

Google Adsense blog Englsih saya naik ciput jer...

Boleh tak mentor komen pasal blog saya tu

http://www.savebudget.net

naim said...

Tudia,,

itulah penting english education.. :P

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Miecyber,

Apa yang boleh Jamal komen ialah ads placement.

Disebabkan earning Google Adsense nie bergantung kepada bilangan klik yang kita dapat. Lebih elok sekiranya iklan GA tue kita letak dibahagian atas sebelum entry kita.

And at the same time, cuba tingkatkan lagi visitors ke blog kita. Dan lebih elok jika visitors yang datang tue belum-betul berminat dengan niche blog kita tue. Sebab iklan GA yang keluar di blog kita ialah berkaitan dengan niche blog kita sendiri..

Good Luck..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Naim :

Betul tue, sebab english nie ialah international language. Dengannya kita boleh communicate with people around the world..

Terbelog said...

masyuk betul ye..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ade la sikit-sikit Terbelog..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...