POWER OIL AND GAS

Mudahnya Buat Duit Dengan Google Adsense

Earning Tertinggi Google Adsense


Alhamdulillah hari nie Jamal nak kongsikan berita gembira lagi dengan rakan-rakan iaitu berkenaan dengan iklan Google Adsense Jamal. Semalam telah mencatat rekod baru earning tertinggi dalam sehari bagi akaun Google Adsense Jamal.

Seperti yang korang semua lihat dalam screenshot diatas, dalam masa sehari je Jamal berjaya dapat USD9.74 iaitu hampir USD10 sehari. Jika ditukar dalam Ringgit Malaysia, dapat la dalam RM30 sehari. Dah macam gaji orang kerja kilang untuk sehari tau. 

Memang berbaloi-baloi dengan Google Adsense nie. Amatlah rugi jika korang semua tak ambil peluang untuk gunakan ia sebagai salah satu daripada medium untuk menjana wang secara mudah.

Good Luck semua.




earning google adsense, earning tertinggi google adsense, buat duit dengan google adsense, cara buat duit dengan google adsense, pendapatan google adsense, income dari google adsense

22 comments:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

TP DAH BUAT DIA KATA BAHASA DLM BLOG TAK DITERIMA" BAHASA MELAYU"

Bro ahmad said...

ni nak kena blog internasional...blog bro blogger malaysia je.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Memang pun diorang tak terima blog Bahasa Melayu.

Jamal memang buat satu blog english khas untuk letak iklan Google Adsense nie.

Tetapkan niche blog tue dan lebih menarik lagi jika kita buat blog yg berkaitan dengan kerjaya ataupun hobby kita. Pasti best nanti

Faceberuk said...

Tak pernah berjaya install adsense. di website english boleh, tapi click terlalu kelakar. lagi2 nak dapatkan foreign clicks.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Ahmad:

Betul tue, memang kena ada blog yg visitors die dari international. Kalau nak harap CPC visitors dari Malaysia memang murah.

Nak best dapatkan klik dari visitors europe, memang masyuk CPC die..hehe

azrijohan said...

wah,untung nya...
maybe saya nak buat jugak
tengok la 3-4 tahun akan datang.insyallah:D

Ila said...

tgh wat blog english...hehehe..hope berjaya macam jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal pun baru je beberapa bulan dengan Google Adsense nie.

Dan traffic pun masih belum stabil sebab baru je tukar domain baru, so memang akan mengambil masa sikit la.

Usaha Tangga Kejayaan..Good Luck ye kawan-kawanku semua..:-)

slumberdek said...

fuhhhhh masyuk2

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..rezeki tue Mat...

AMMAR YASIR said...

Pergh!!! Masyuk nya

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Xde la masyuk sangat Ammar..masih dalam proses belajar lagi nie..

:-)

Ubaidullah said...

bri jamal memang letop la..kt stats tu traffic banyak dari mane ek?

stat saya banyak dari link yang saya post saja...xlarat la nk promosi tiap2 hari

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takde la letop mane pun Ubaidullah..Biase-biase je.

Mostly Jamal dapat traffic dari Linkedin, Facebook dan Google. 3 sites nie adalah penyumbang terbesar setakat nie.

Untuk Linkedin dan FB, of course la kena rajin promote kan. Tapi untuk Google tue kena pandai main keywords untuk SEO la.

Mula-mula memang susah, akan mengambil masa untuk berjaya dalam teknik SEO nie. Lagi la kalau nak dapatkan traffic dari worldwide kan.

Mister Leaf said...

Congratulations. Envy lar.

illyz said...

Untuk blog bahasa melayu,rasanya advertlets lebih baik dan sesuai.Anyway,cantik blog awak,kemas gitu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Mister Leaf and Illyz

jeffri said...

Askim bro jamal cam ner nk start blog ni.sy dh lama nk wt tp x dpt lalyan.tlg sy.tlg tlg tlg.hwlp.help.help.

jeffri said...

Askum bro jamal blh tlg sy mcm ner nk start blog ni.sy dh lama nk wt benda ni tp x dpt laluan.tlg tlg tlg sy.help help help me.

Zainal said...

salam bro jamal..

memang mudah juga buat duit dengan google adsense...

klu blog bahasa inggeris lebih mudah...saya aritu register petang...malam diaorang dah approved...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yup, memang kena blog english pun untuk register. Dan kalau boleh, umur blog tue lagi tua lagi la elok..

:-)

Anonymous said...

Klu blog kita ada campur2 bahasanya. Maksud saya...bm ada English pun ada,boleh dpt approved x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...