POWER OIL AND GAS

Backlinks Percuma Untuk Semua Dari Jamaluddin.net



Alhamdulillah hari nie Jamal terfikir nak kongsikan dengan rakan-rakan blogger semua sesuatu yang penting iaitu mengenai backlinks. Memikirkan blog Jamaluddin.net kini telah memiliki Google Pagerank (PR 2), maka Jamal dengan berbesar hati ingin memberikan Backlinks secara percuma kepada korang semua.

Sebelum tue Jamal nak kongsikan serba sedikit mengenai kepentingan Backlinks nie dan kaitannya dengan SEO ataupun Search Engine Optimization. Backlinks ialah link yang diletakkan di sesebuah laman yang akan membawa kita ke laman yang lain sekiranya kita klik link tersebut. Terdapat 2 jenis Backlinks iaitu internal dan external. Internal bermaksud link diantara setiap entry dengan entry yang lain didalam blog yang sama. Manakala external pula bermaksud backlinks daripada blog yang lain.

Kepentingan Backlinks ini ialah ia membantu blog kita didalam permainan dan persaingan keywords untuk SEO. Semakin banyak backlinks yang blog kita miliki, semakin mudah untuk kita memenangi perlawanan keywords dalam enjin carian. Dalam erti kata lain blog kita akan mesra SEO sekiranya memiliki banyak backlinks yang berkualiti. Backlinks ini juga akan digunakan oleh pihak Google untuk menentukan Google Pagerank (PR) blog kita. Semakin banyak Backlinks yang blog kita miliki, semakin cerah peluang untuk mendapatkan Google Pagerank (PR) yang baik dan tinggi.

Sebelum itu harus diingat bahawa hanya Backlinks yang betul-betul berkualiti sahaja akan dinilai dan dikira oleh pihak Google dan enjin carian yang lain. Untuk mengetahui sama ada backlinks kita itu berkualiti atau tidak, ianya bergantung kepada blog/website dari mana datangnya backlinks tersebut. Semakin tinggi Google Pagerank (PR) website/blog tersebut, semakin berkualiti backlinks yang kita dapat. Backlinks juga akan lebih berkualiti sekiranya ia datang daripada blog yang sama niche dengan blog kita.

Jamal rasa cukuplah sedikit penerangan diatas tue untuk pengetahuan semua berkenaan dengan Backlinks nie. Dan kepada sesiapa yang mahukan backlinks percuma daripada Jamaluddin.net yang kini memiliki Google Pagerank (PR 2), bolehlah kita bertukar link secara suka sama suka. Letakkan backlinks Jamaluddin.net di blog korang dan Jamal akan letakkan backlinks ke blog korang semua disini

Mungkin ada yang tak faham bagaimana nak exchange backlinks nie kan, oleh sebab tue Jamal cuba terangkan satu persatu dalam step dibawah nie :-
  1. Korang buatkan satu post/entry baru ataupun buat page baru pun boleh jugak.
  2. Dalam post/entry ataupun page tadi tue, korang listkan la backlinks blog-blog yang setuju untuk exchange ataupun bertukar suka sama suka dengan blog korang. Cara nak buat Backlinks tue korang boleh rujuk dalam entry Jamal yang dibawah nie.

Selain itu, kepada sesiapa yang inginkan tambahan 1 lagi Backlinks percuma, korang boleh juga letakkan Backlinks blog english Jamal nie www.poweroilandgas.com di blog korang. InsyaAllah Jamal juga akan letakkan backlinks blog korang di blog nie.

So akhirnya nanti korang ada dapat 2 backlinks yang berkualiti dari Jamal secara percuma. Jamal harap dengan cara ini kita semua akan sama-sama dapat win-win situation. Jamal harap korang semua dapat kongsikan cara ini di blog korang semua dan kita semua dapat sama-sama exchange backlinks. 

Good Luck semua,





backlinks, backlinks percuma, free backlinks, cara buat backlinks, bagaimana buat backlinks, cara dapatkan backlinks, apa itu backlinks, maksud backlinks, tutorial buat backlinks, tips backlinks

21 comments:

lepak said...

jamal...x paham...macammana?

Klik Di Sini said...

salam tuan.. saya dah link blog tuan ke blog saya.. harap saudara jamal juga sudi link blog saya ke blog jamal...

Klik Di Sini Kawanku Semua

HAFIZAL said...

dah letak dah backling power oil adn gas dlm blog sy...

http://malaysiascore.blogspot.com

danish said...

Terbaik. Yang jamaluddin.net dah saya letakkan. poweroilandgas belumlagi. nanti saya letakkan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Klik Di Sini :

Mohon maaf dari pihak Jamaluddin.net sebab tak boleh terima blog ini disebabksn kandungannya ada unsur-unsur yang tidak sepatutnya. Harap Maklum..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Lepak:

Jamal dah tambahkan step-step bagaimana nak buat backlinks tue dalam entry diatas..

:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal dah dah berikan Backlinks untuk blog Hafizal dan Danish..

Good Luck Bro..

SoLy SoLicious said...

menarik !!

NUR AMINA said...

Singgahmatamu

betul ke cara akak buat backlink ni?

Miecyber said...

Mentor saya nak letak backlink web tamannegarapackage.com saya di jamaludin.net dan poweroilandgas.com ?

How ?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bro Miecyber...

Boleh create new post/entry/page macam yang Jamal dah explain kat atas tue..

Mr.Baiz said...

jamal..blog bro dah ada dalam bloglist saya

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

orait..Jamal dah create Backlinks untuk blog baiz..:-)

kak zmah said...

akan buat buat dalam masa yang terdekat ini...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

silakan kak zmah..:-)

NINI said...

salam. saya dah letak blog jamal dalam blog list saya :)

Perempuan Cantik Kebanyakkannya Tak Tahu Memasak

wallpaper2free said...

blog saya http://wallpaper2free.blogspot.com/

Waffle said...

blog saya www.puteranazran.com

Putera Nazran said...

hai Jamal, lama ke nak dapat PR? ke google lambat update, thanks.

Khairil said...

Owh.. blog ni dah tak meriah da..

Syamil said...

tuan..sy dh masukkan tuan dlm list backlink..terima kasih..sila ke blog sy untuk pembuktian..hehehe

Artis Youtube Versi 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...