POWER OIL AND GAS

Cara Mudah Buat dan Dapatkan Backlinks


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Lama sudah rasanya Jamal tak kongsikan sesuatu yang bermanfaat dengan rakan-rakan blogger semua. InsyaAllah hari nie Jamal akan ajar korang semua bagaimana nak membuat dan mendapatkan backlinks dengan mudah.

Sebelum tue Jamal harap korang semua dah tahu apa itu backlinks dan kepentingannya. Untuk mengetahui cara mudah nak buat backlinks nie, korang semua boleh baca entry Jamal yang lepas. Jamal dah siapkan tutorial dia sekali bagaimana nak buat backlinks nie. Boleh lihat dalam entry dibawah :


Ok, bila korang semua dah tahu bagaimana cara nak buat backlinks nie, jom Jamal kongsikan tempat-tempat dan website yang boleh korang dapatkan backlinks yang berkualiti. Iaitu backlinks dari website yang memiliki Google Pagerank (PR) yang tinggi. Korang boleh submit dan buat backlinks untuk blog masing-masing di website yang akan Jamal listkan dibawah nie :-

4) Godaddy 

100 Best Online
123 Hit Links
474 Directory
99 Kat Directory
A List Sites
Adora Directory
All Link Directory
All Sites Sorted
All URLs Directory
Anaximander Directory
Arakne Links
Ask Bee Directory
Back Link Directory
Business Directory
Can Links
Clarib Web Directory
Creative Agency
Dir Submission
Directory 365
Directory Dice
Directory Global
Directory Link
Directory Mania
Directory Storm
Directory Vault
DMOZ
Domaining
Dream Submitting Directory
Effective Project
Elite Web Directory
Environment Page Directory
Esearch Research
Exo Spy Directory
Ezweb Tools Directory
Free Web Directory
Free Website Directory
Gray Directory
Ilushkin Directory
Infignos Directory
Invo Website Link Collection
Ipsarion Weblinks
Jayde
King Of The Web
KLinks Directory
Ldmstudio Directory
Link Add URL
Link Book Directory
Link Directory
Link Directory
Links Premium
Lite Directory
Little Web Directory
Londovor
Making Money Library
Master Moz Directory
Mergi Directory
Midsussex Directory
Miri Black
Monster Directory
MXDU Directory
My Green Corner
Name Directory
Name Directory
NC Directory
New Web Directory
Niche Listing
Nick’s Year Directory
One Big Index
One Mission
PakAd Trader
Playground3 Directory
Prolink Directory
Promoe Lab Directory
Publimix Directory
Rank Back Links
Red Lava Directory
Sam’s Directory
Search Sight
Seek Ways Directory
SEO Court
SEO Executive Directory
SEO Web Directory
Site Directory
Skype Media
Spongy Web Directory
The Help Line
The Living Link
The Shoppings
Top Dot Directory
Trade In Directory
Treshella
Web Calibration
Web Directory
Web Linker Directory
Websites Promo Directory
Wiki Web
Xakami Directory
Yet Another Directory
YHAY Directory
Zunch Directory
 

Semoga apa yang Jamal kongsikan nie dapat memantapkan lagi Google Pagerank blog korang dan seterusnya memenangi persaingan dalam perlawanan SEO. Good Luck semua.





backlinks, cara buat backlinks, bagaimana buat backlinks, cara dapatkan backlinks, apa itu backlinks, maksud backlinks, tutorial buat backlinks, tips backlinks

21 comments:

azu said...

wahhh sgt banyak..mmg kene cube sesatu ni..backlinks ni utk mudahkan lebih ramai sumber baca blog kita ke jamal?azu tak byk entry..mesti xbyk backlinks kan...

lepak said...

byknyer jamal...huhuh..anyway...thanks ...

HAFIZAL said...

banyak betul nie....

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Memang kena cuba satu-satu pun azu.

Kepentingan backlinks nie ialah untuk memperbaiki ranking kita dalam enjin carian. Lebih banyak backlinks ke blog kita, lebih mesra SEO blog kita nanti. Juga dapat meningkatkan Google Pagerank (PR) blog kita nanti.

Selain tue, backlinks juga dapat meningkatkan traffic ke blog kita secara tidak langsung. Tapi mostly website yang Jamal kongsikan nie ialah website english, tapi boleh je kalau nak letakkan link ke blog melayu kita. Google Translator kan ada..

:-)

azrijohan said...

wah,banyaknye...kena try jgk nie

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

cuba jangan tak cuba..

Jamal pun tak habis lagi siapkan backlinks di semua website tue..

:-)

Bro ahmad said...

NAK SUMMIT SEMUA KE? FUHHH thank info

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau larat..Submit la ke semua directory tue..hehe

Tapi Jamal tak sure la diorang approve blog melayu ke tak..tapi why not korang try dulu kan..

lepak said...

jamal...mohon share di blog lepak yer....:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Silakan lepak..jgn lupa linkkan kesini ye..

:-)

naim said...

Terima Kasih Bro Jamal

semoga ilmu ini manfaat kepada Naim dan orang ramai..

terbaik bro

princess ayu said...

thanks untuk info ni ya.. =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama-sama...:-)

heliantuse said...

Terima kasih sebab share. Sebelum ni tak banyak sangat dapat info pasal backlinks ni. Tapi ada juga tips-tips yang pernah cuba dan alhamdulillah sekarang PR blog sama macam Jamaluddin.net PR2. Terkejut juga sebab 4 bulan tak update. Jadi adanya links ni, bolehlah saya cuba naikkan lagi PR blog :)

Salam singgah dari heliantuse[dot]com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama-sama Heliantuse...:-)

jalensa said...

Terima kasih sebab share...TQ byk2 yeaa

Alkiram.Net said...

Waaah mantap sy baru blajar t.kasih atas panduan

onlajer said...

terima kasih bro aku akan cuba

Jawatan Kosong Terkini said...

terima kasih bro... Walaupun blog sy cuma ade 80 backlink.. Alhamdulillah sy dapat PR 2.. Leh tengok di http://careeron9.blogspot.com

abg cik said...

wah banyaknya mnarik ni , boleh cuba

naz said...

tq for the good info..
sabun cuci muka penyembuh penyakit zahir dan batin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...