POWER OIL AND GAS

Kepentingan Backlinks Kepada Blog

Total Backlinks untuk Jamaluddin.net


Assalamualaikum Semua. Semalam Jamal ada offer kepada sesiapa yang ingin mendapatkan Backlinks Percuma dari blog nie. Sape-sape yang belum dapatkan Backlinks dari Jamaluddin.net, korang boleh baca entry semalam ye. Nie entrynya Backlinks Percuma Untuk Semua Dari Jamaluddin.net

InsyaAllah hari nie Jamal ingin berkongsi dengan korang semua berkenaan dengan kepentingan Backlinks ini kepada blog kita. Seperti yang korang lihat dalam screenshot diatas tue, jumlah keseluruhan Backlinks yang Jamaluddin.net miliki adalah sebanyak 26 406 Backlinks dari website luar. Alhamdulillah Jamal dapat capai angka itu atas sokongan dari kawan-kawan blogger semua yang banyak support Jamal dari dulu hinggalah ke hari ini.

Diantara kelebihan dan kepentingan Backlinks ini ialah ia sangat-sangat membantu korang semua dalam teknik SEO. Kepada sesiapa yang ingin mengaplikasi dan memaksimumkan kejayaan teknik SEO korang dalam menambah traffic, cubalah bina Backlinks sebanyak yang mungkin. Kerana semakin banyak Backlinks yang korang miliki, semakin mudah blog korang untuk diindex oleh enjin carian Google.

Sebagai contoh blog Jamaluddin.net nie, walaupun blog nie dah kurang aktif, tetapi ia masih dapat traffic yang banyak daripada enjin carian. Salah satu sebabnya blog ini mesra enjin carian ialah disebabkan memiliki jumlah Backlinks yang agak banyak. Selain itu Backlinks ini juga dapat membantu meningkatkan Google Pagerank blog korang semua. Sebagai contoh Jamaluddin.net kini telahpun memiliki Google Pagerank (PR 2) dan InsyaAllah untuk Google Pagerank Update selepas nie Jamal target nak dapatkan PR 3 ataupun PR 4 untuk blog ini.

Dan ini ada satu tips yang amat berguna dari Jamal untuk semua. Sekiranya korang ada memiliki lebih daripada sebuah blog dan salah satu daripadanya telah memiliki Google Pagerank (PR) yang tinggi, korang boleh bantu blog korang yang lain dengan blog yang memiliki Google Pagerank yang tinggi tue. Caranya ialah dengan membuat sebanyak mana backlinks dari blog PR tinggi tadi ke blog korang yang lain. Ianya sangatlah membantu sepertimana yang Jamal sedang praktikkan sekarang nie. Jemput la singgah ke www.poweroilandgas.com





kepentingan backlinks, kegunaan backlinks, kelebihan backlinks, tips backlinks, teknik seo, mesra seo, backlinks percuma, free backlinks

15 comments:

azrijohan said...

wah,terima kasih info ni ye Jamal:D

http://azrijohan.com

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ish..x abes2 dengan azrijohan.com..

Bila nak beli domain tue..hehe

mas saari said...

nice sharing!
info yg sangat berguna..

lepak said...

cammana nak tgk jumlah backlink tu jamal

CikRangers (CR) said...

info yg sgt2 berguna ni

danish said...

Tips menarik. Penting untuk dapatkan page rank yang lebih tinggi

Miecyber said...

Banyak backlinks tu...bestnyer..

Kantoi

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Biasa-biasa je Bro..hehe

Nak lihat backlinks tue boleh gunakan Google punye webmaster tools.

chris said...

Mantap artikel ni bro.thank for sharing this

princess ayu said...

wah thakns for infonya

bajet 2012: [intipati belanjawan 2012 yang menarik]

Scarlett O'Hara said...

Perkongsian yang bijak.Thanks!

gurucyber said...

nice info.. cuma apa yang saya dengar sekarang .. google panda mementingkan content yang unik selain backlink ..

Mohd Zakwan said...

dah lama zakwan tak singgah sini ..skrang ni dh kurang skit berblogging sbb tgh exam.. lepas exam insyaallah akan kembali beblogging seperti biasa.. mengikut alexa, blog zakwan telah membina 72 backlinks. gila banyak beza dengan Jamal.
Jom Singgah Blog Zakwan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe, slow-slow zakwan..good luck ye untuk exam tue..

Syamil said...

salam tuan..tips tuan ialah blog yg dh banyak backlink bantu blog yg baru.so, caner nak relatekan backlink blog byk tu ke blog yg baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...