POWER OIL AND GAS

Menanti Payment Google Adsense Dengan Sabar


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari nie bila Jamal bukak akaun Google Adsense, Jamal lihat status payment sedang dalam proses. Wah, sukanya rasa hati. Memang tak sabar rasenye nak pegang duit dari Google Adsense nie.

Inilah cashout dan earning terbanyak Jamal sejak bergelar Blogger, hampir 3 tahun dah jadi blogger rasenya. Dalam 2 tahun tue Jamal jadi blogger secara suka-suka je, takde pun letak iklan sana-sini. Sebelum nie Jamal pernah jugak dapat cek dari Exabytes dan Nuffnang. Tapi sikit je la, tak banyak mana pun. 

Payment dari Google Adsense nie Jamal pilih untuk gunakan Western Union. Sebab malas nak gunakan cek yang mengambil masa yang lama untuk sampai ke Malaysia dan servis charge yang agak tinggi jugak. Kalau tengok kat atas tue ade la dalam USD232.33 dan dengan exchange rate sekarang nie sekitar 3.13, Jamal rase boleh la dapat dalam RM727 lepas cashkan kat bank nanti.


Niat Jamal bukan nak menunjuk-nunjuk duit nie, tapi ianya sekadar untuk dijadikan pembakar semangat kepada rakan-rakan blogger yang lain dan seterusnya membuktikan yang kita boleh menjana duit beribu-ribu sebulan dengan menjadi Blogger secara full time ataupun part time. Kepada rakan blogger yang lain, teruskan usaha kalian dan Good Luck ye.

Harap-harap esok boleh la pergi bank untuk cashoutkan earning Google Adsense Jamal nie, lepas tue terus buat bayar hutang PTPTN..hehe

Alhamdulillah rezeki





google adsense, earning google adsense, cashout google adsense, payment google adsense, buat duit dengan google adsense,

23 comments:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

pehh terbaik.. kenapa kutoo nak add Adsense ni tak boleh yer.. google cakap language Eror.. pls help me...

deyna said...

salam,

Dah berapa lama ye jamal dgn google adsense ni?

deyna said...

congrates la bro...

deyna said...

congrate la bro...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

KUTOO : Sebab blog kutoo guna bahasa Melayu kot.

Kalau nak apply akaun Google Adsense, memang kena ada blog English..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Deyna :

Thanks ye, Ada la dalam 3 bulan baru Jamal dengan Google Adsense nie. Masih setahun jagung lagi..

Tapi memang berbaloi-baloi kalau compare dengan syarikat pengiklanan di Malaysia nie..hehe

Life Is Beautiful said...

nak kena perturun ilmu nie....nak blaja la jgk ^_^

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..mane de hebat pun..sikit-sikit tue boleh la..

danish said...

Tahniah. Pasni leh banyakkan entri cara nak tarik trafik yeee

danish said...

Tahniah. Pasni leh banyakkan entri cara nak tarik trafik yeee

azrijohan said...

wah,tahniah ye
tak sia-sia usaha kamu selama ni
teruskan lagi
blog oil n gas tu ada potensi nak pergi jauh:D

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Danish :

Thanks, rasenye dah ade tips-tips yg Jamal kongsikan dengan korang semua. Boleh tengok dibahagian TIPS.

Sekarang nie memang Jamal dah jarang update blog Jamaluddin.net nie sebab fokus pada blog English tue.

Dan Alhamdulillah inilah hasilnya..:-)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Azri :

Thanks jugak, InsyaAllah sedang berusaha mengumpulkan informasi untuk dimasukkan kedalam blog tue.

:-)

SoLy SoLicious said...

waahh..untung la die..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..untung sikit2 je Soly..

Mieja said...

kayo demo lo ni...hehe

Syuxer said...

tahniah bro..:)..aku tak reti nak berblog bahasa inggeris hehe..emm agaknya tulis berbahasa indonesia baru dapat google adsense neh hahaha..

Zainal Abidin said...

salam...

kutoo...blog melayu sebenarnya buleh..tapi lambat ler..kekadang sampai 2 tahun baru dia approve...blog BI kejap jer...aku dia approve tak sampai 8 jam....


jamal...tahniah bro...aku punya adsense baru USD 6.00..huwaaaa..azab betul nak dpat...

Visit Me Here

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe, sikit-sikit lama-lama jadik bukit jugak tue Bro..hehe

maszmadi said...

erm, nak tanya la, tu pon kalu jamal leh jawab yerk.

sebelum ni masz dah ada apply google adsense tp ditolak coz masalah bahasa, then masz try nak apply kat blog yg english plak, camaner yerk? masz gn akaun yg sama n dimaklumkan yg akaun tu dah disable. boleh tolong? tq

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Masz:

Act, ade 3 cara untuk apply akaun Google Adsense nie iaitu:

1)Secara Manual dari laman utama Google Adsense
2)Menerusi Blogger.com
3Laman Web pihak ketiga

kalau dah cuba cara pertama dan kedua tue tak boleh jugak. Boleh try apply guna cara yg ketiga iaitu apply melalui web:

1)www.indyarocks.com
2)www.docstoc.com
3)www.flixya.com
4)www.hubpages.com

good luck..

Anonymous said...

salam jamal.. kalu kita daftar guna pihak ketiga.. guna blog bahasa melayu boleh kan??

lagi satu google ads dia bayar macam nuffnag ke???

yang penting ada trafik... atau memang dia nak ada orang klik iklan dia baru dapat duit macam jamal tue..

pohon perjelasan jamal..

Daripada, Yatt..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau nak earning masyuk, memang kena harapkan click yg banyak la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...