POWER OIL AND GAS

Payment Google Adsense yang Pertama RM719.41

 
Alhamdulillah, Jamal baru je lepas cashout kan payment Google Adsense yang berjumlah USD 232.33 dengan menggunakan khidmat Western Union di CIMB Bank. Memang cepat dah mudah gunakan perkhidmatan CIMB Bank nie,  takde banyak soal pun. Borang Western Union untuk CIMB Bank adalah seperti dibawah.


Bila dah isi semua butiran dalam borang diatas nie, tunggu je no giliran dipanggil dan tanpa banyak soal dapat la duit cash nanti. Tapi kena tunggu dalam 3-5 minit jugak la untuk pegawai bank tue uruskan semuanya. Dan lepas tue dapat la resit macam kat bawah nie. Ade tunjukkan jumlah nilai yang kita dapat dalam RM


Memang best sangat layan iklan Google Adsense nie, dan dengan adanya pembayaran dengan menggunakan Western Union nie membuatkan proses untuk mendapatkan wang dari Google Adsense itu amatlah mudah. 

InsyaAllah kalau ade rezeki, bulan depan boleh la Jamal cashout earning Google Adsense nie lagi. Diharapkan lepas nie Jamal dapat la payment dari Google Adsense tiap-tiap bulan. Kalau dapat USD100 sebulan pun jadilah. AMIN







google adsense, earning google adsense, payment google adsense, cashout google adsense, western union, western union google adsense, cimb western union

23 comments:

azrijohan said...

fuhhh,lumayan sehhh
tahniah Jamal
jadi pembakar semangat saya
nak publish blog english ni.hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hehe..ade la sikit2 Azri, saje nak bakar semangat korang biar layan Google Adsense pulak lepas nie.

InsyaAllah bulan depan punye payment ada dalam RM500 jugak..hehe..jangan jeles ye.

:-)

Bro ahmad said...

Tahniah..banyak tu, Bro dah isi borang CSE entah dapat atau tidak..macam susah je nak terima hmmm.

Famili Ceria said...

pergh...memang best...tahniah Jamal..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..:-)

Bro Ahmad: borang CSE tue ape ye, tak pernah isi pun sebelum nie. Jamal pun dah lupa macam mana Jamal apply Google Adsense nie.

Lama dah apply Google Adsense nie, 2 tahun lepas rasenye. Masa tue syarat die tak ketat macam sekarang nie. Blog Melayu pun senang je nak apply masa tue.

naim said...

Salam bro

Lama tak jejak sini

Banyaknyer.. x nak share dgn naim ka

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Naim,

Bukan tak nak share, Jamal pun tak guna dan pakai duit nie. Sebab Jamal nak buat bayar hutang PTPTN..:-)

Zainal Abidin said...

Tahniah la jamal...

aku punya bila nak sampai tahap tuh...haaa...???

nak tanya skit...itu brapa lama leh nak sampai tahap banyak camtu???

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Bro Zainal,

Yang nie dalam 2 bulan je, tapi kena kerja keras jugak la untuk dapatkan traffic dari oversea..

♪ cik katak ♪ said...

wahhhh tahniah2 :)

danish said...

Tahniah. Jangan lupa nanti syer tips adsense ni yee

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..:-)

Jiwa Islam said...

Tahniah...banyak tuu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..:-)

slumberdek said...

mmg berbaloi sangat.....bila usaha dah membuahkan hasil.

romkan said...

congratulations yaa
salam kenal saya blogger dari indonesia

ash said...

tahniah..
baru first payment dh byk camtu :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks all..:-)

wahhh,, banyak tue encik jamal,, hehe, bukan senang nak dapat klik bnyak2 said...

wahhh.. bukan senang nak dapat bnyak tue,, lagi susah nak dapat click,, hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

memang susah pun..kena banyak belajar dan buat experiment, main test-test..hehe

apih kun said...

leyh ajar ak tak cara nak pasang google adsense nie

ucu aepul said...

boleh ke kita letak google adsense ni sklai ngan nuffnang?

Anonymous said...

jamal beriklan ni pakai medium blog bhasa inggeris ke BM?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...