POWER OIL AND GAS

Rezeki Dari Google Adsense - Alhamdulillah



Alhamdulillah semalam akaun Google Adsense Jamal mencatatkan rekod baru untuk earning tertinggi dalam sehari iaitu sebanyak USD 14.21. Tue kalau tukar dalam ringgit ada la dalam RM45. Syukur rezeki dari encik Google.

Tak sia-sia usaha Jamal study dan kerja keras untuk membangunkan blog English tue, hasilnya adalah seperti sekarang nie, memang boleh kira berbaloi jugak la. InsyaAllah akan meneruskan untuk tambah pelbagai entry dan informasi yang menarik didalam blog itu. Supaya ianya akan lebih mesra SEO dan dapat menarik lebih banyak traffic lagi.

33 comments:

Pn. Sheila said...

Allhamdulillah... tumpang seronok gak... hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks kak..:-)

SoLy SoLicious said...

wow..untung la

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..

Tapi nak sampai ke tahap nie memang kena kerja keras jugak la..

:-)

azrijohan said...

wah,tahniah ye

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..so far dah dapat RM1000 dari Google Adsense nie..

:-)

slumberdek said...

banyak yer duit.....kalau setiap bulan dapat seribu,,,alangkah best yer.

kak zmah said...

Tahniah

kak zmah said...

Tahniah

Ms Ef Abas said...

seronok tengok org dapat duit from blog. ada yg sampai berenti keje dan jadi blogger sepenuh masa. bestnya.

Bancik said...

terbaek..

Bancik said...

terbaek..

Miecyber said...

Tahniah Mentor,

Mentor memang mantap SEO.

MyKad Gergasi
Taman Negara Package
Travel Online Shopping

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks semua..:-)

lepak said...

tahniah...tahniah.....ni rasa berkobar2 nak ikut jejak langkah jamal ni ......huhuhu

Rai said...

seronoknya tengok duit orang.. hehehe..

princess ayu said...

whoaaa...sehari RM45 banyak jugak tu...jeles!~

Nealofa dan Izara Aishah : Bakat atau sekadar Rupa?

izzafey said...

dah kira bgs ni, dah berape bulan berkecimpung dlm adsense ni? lucu betul earning adsense aku baru 1.30usd

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe, usaha tangga kejayaan.

Kalau nak tanya pape pasal Google Adsense nie, InsyaAllah boleh emailkan persoalan korang ke jamaluddin_ab@yahoo.co.uk

Jamal bantu mana yang mampu ye..:-)

Mieja said...

tahniah..byk rezeki tuh.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki tue Mieja..

Thanks..:-)

dream3r said...

tahniah tahniah.. nak belajar dari jamal boleh??

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

boleh je..:-)

ubaidullah said...

salam bro jamal
saya semakin serius memperbaiki skill adsense saya ni...hehe walaupun sekarang income hanya dalam usd0.02 sen saja sehari tapi dah ada peningkatan dari dulu. skarang tengah ada projek blog baru pasal loosing weight http://maintain-weight-loss.blogspot.com

time awal2 dulu apa langkah bro jamal nak tingkatkan trafik? sekarang source trafik baru dari wangcyber,carigold,cari,lowyat
saya hanya post kt forum saja..

ubaidullah said...

salam bro jamal
sekarang saya semakin serius dalam google adsense ni...walaupun hanya usd0.02 dalam sehari tapi ada peningkatan. nk tanya sikit apa bro jamal buat time awl2 dulu nk naikkan trafik dan sbginya..sekarang saya hanya post di forum wangcyber cari carigold lowyat saja

blog adsense terbaru saya http://maintain-weight-loss.blogspot.com

tunjuk ajar mentor :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam Ubaidullah,

For your info, Jamal fokus traffic dari luar negara. Kalau nak harapkan traffic dari Malaysia je memang tak berbaloi sebab harga cost per click (CPC) untuk click dari Malaysia murah sangat.

Jamal guna medium Facebook dan Linkedin untuk dapatkan traffic dari oversea. Tapi kena tengok niche blog kita jugak. Pastikan orang yg datang baca blog kita tue memang betul-betul berminat dengan content dalam blog kita. Kalau la tinggi chance nak dapatkan click dari diorang..

Good Luck..:-)

z.u.r.a^z.u.b.i.r said...

salam...
macamana kalau akaun adsense di blog?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam,

Saya tak faham soalan cik Zura la..sorry

izzafey said...

berapa biji blog u buat utk adsense ni Jamal?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

satu je...

:-)

izzafey said...

bro x de masalah ke kalo kita copy paste artikel org lain utk blog adsense kita?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Pandai-pandai la kalau nak copy pun, letak backlinks untuk sumber rujukan tue.

Dan jangan 100% isi blog tue adalah copy paste, confirm kena banned nanti..

Chrisrossell said...

Wah mantap ni bro..boleh lah kongsi2 kan ilmu ni.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...