POWER OIL AND GAS

Google Pagerank Update Nov 2011

Google Pagerank (PR)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari nie Jamal nak kongsikan dengan korang semua berkenaan dengan Google Pagerank (PR), iaitu salah satu daripada ranking yang menjadi kegilaan para blogger tegar.

Untuk makluman korang semua, pihak Google baru je update Google Pagerank (PR) dalam bulan November 2011 nie. Jamal pun baru perasan sebab blog english poweroilandgas.com yang Jamal baru 3 bulan bangunkan nie dah dapat PR1, Alhamdulillah. Manakala blog Jamaluddin.net maintain je PR2, mungkin sebab Jamal dah jarang update blog nie, sebab tue la tiada peningkatan.

Dengan peningkatan nilai PR nie, maka bertambah-tambahlah traffic dari search engine. Dan semakin mudah untuk mengaplikasikan teknik SEO. Nilai blog kita juga akan turut meningkat dengan peningkatan nilai PR nie.

Kepada sesiapa yang belum lagi check nilai PR terbaru blog korang, boleh check kat sini ye kawan-kawan.




9 comments:

Cikgu Azim said...

alhmdllh sy pnya blog yg islamik ni dh cecah pagerank 3 wlaupun dh jrang update...huhu byk kne blaja lgi dri otai mcm en jamal ni http://madah-tazkirah.blogspot.com

Bro Ahmad said...

tak berubah jamal bro masih takuk lama hmmm nak buat blog BI la.. apa niche yang sesuai

naim said...

salam bro Jamal

lama x update entry

blog naim

http://pemudattbc.blogspot.com/ masih

[3/10]

:)

slumberdek said...

saya punya pun masih lagi satu...keh keh keh

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tahniah kepada semua yang dah berjaya dapat PR..

Bro Ahmad: Jamal cadangkan Bro buat blog yang berkaitan dengan hobby sendiri. Ataupun tentang knowledge, kerjaya dan sebagainya yang Bro minat. Biar tak bosan nanti.

Syuxer said...

aku pun ditakuk lama gak bro..hehe..perghh tiga blog bro manage..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Syuxer : 4 Blog sebenarnya..hehe..tapi cuma 2 je yg aktif sekarang nie..2 lagi dah lama tak update

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Wah! tahniah bro jamal..

Eh, lama tak singgah sini lah..pas tukar template dan domain, bloglist hilang..sori, tapi dah masukkan blog ni semula dlm bloglist sy..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Elih..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...