POWER OIL AND GAS

Payment Google Adsense kedua RM588.50

Payment Google Adsense yang Kedua

Hujung bulan ialah masa yang amat dinantikan oleh semua orang, baik pekerja mahupun blogger. Kalau pekerja semestinya menunggu gaji mereka masuk tiap-tiap hujung bulan. Dan bagi blogger yang berurusan dengan syarikat Google Adsense, mereka juga pasti ternanti-nanti bayaran dari Google Adsense pada setiap hujung bulan.

Alhamdulillah bulan lepas Jamal dah berjaya mendapat bayaran pertama dari Google Adsense iaitu sebanyak RM719.41. Jika ingin tahu lebih lanjut, korang boleh baca dalam entry nie Payment Google Adsense yang Pertama RM719.41

Dan untuk bulan nie pulak, baru je tadi Jamal pergi ke CIMB Bank di bangunan PNB untuk dapatkan bayaran Google Adsense nie dengan menggunakan Western Union. Seperti biasa memang takde banyak masalahlah berurusan dengan CIMB Bank cawangan PNB nie. Bayaran dari Google Adsense untuk bulan nie ialah sebanyak USD186.34. Dengan exchange rate dalam lingkungan 3.16, Jamal dapat RM588.50 untuk bayaran kedua dari Google Adsense nie.

Lepas dah dapat duit cash dari Western Union tue, Jamal terus masukkan balik ke dalam akaun CIMB Bank Jamal. Senang sikit, bahaya bawak duit banyak-banyak dalam dompet kan. Nak selamat simpan je dalam bank.

InsyaAllah Jamal harap bulan-bulan yang mendatang akan terus menjanjikan hasil yang lumayan dari iklan Google Adsense Jamal nie. Dan kepada kawan-kawan yang dah mula letak iklan Google Adsense di blog tue, Jamal ucapkan Good Luck. Jika ada apa-apa persoalan mengenai iklan Google Adsense ataupun cara bayaran diorang, jangan segan untuk tanya Jamal ye.






google adsense, earning google adsense, payment google adsense, cashout google adsense, western union, western union google adsense, cimb western union

25 comments:

abah khalisha said...

Wah terbaiklah..

Hazmin Hamudin said...

bestnya jamal dapat duit mcam ni tiap tiap bulan..bila la nak merasa...trafik jamal byk ke dgn duit byk tu?

Bro Ahmad said...

Banyak tu tahniah jamal..bro punya baru USD78.61 tak boleh cash tunggu USD100.00 kan?

belum pergi western union buat daftar penama..tak tau nak tanya apa kat bank tu, pin payment varify tak dapat lagi. kena tunggu pin sampai ke kena daftar kat western union dulu?

slumberdek said...

best yer....kalau tiap2 bulan dapat cam gini.

kutoOobambOo / ericoanaci said...

salam nak tnya kenapa kutooo regstr googleadd ni tak lepas2. dia kata bahasa di blog tak diterima.. tp tukr kepada english still sama. pls...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Hazmin : Traffic biase-biase je,ade la maintain dalam 400-600 UV sehari..

Bro Ahmad : Untuk western Union tue x payah daftar ape-ape la Bro. Bila GA dah issued payment, bawak je alamat diorng,jumlah payment dengan MTCN number ke Bank. Simple as that..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kuto: Banyak bende yang Google Adsense consider sebelum approve akaun dan blog kita. Antaranya bahasa yg digunakan, berapa umur blog, jumlah entry dan macam-macam lagi.

Teruskan usaha, mantapkan blog dulu. Dan pastikan entry yg asli..

Bro Ahmad said...

berapa lama nak tunggu pin varify tu..tak sampai pun? akaun bro dah hold merah terpaksa tunggu pin number ke?, lama ke tunggu.

tapi kat dahbord suruh contact western union bro isi2 tak lepas hurm kena pergi western union jugak ni.

mtcn number tu apa pulak?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tak sure la Bro Ahmad, makan masa berminggu ataupun sebulan jugak rasenye nak sampai surat tue.

Masa Jamal dulu tak payah contact Western Union pun, maybe sekarang nie Google dah ubah sistem die kot. Tue Jamal tak tahu la pulak.

MTCN tue number yg GA akan beri masa die dah issue payment via western union nanti.

Bro Ahmad said...

Your November 2011 earnings will be calculated on the first week of December. Please check back on December 7, 2011 for updated payment information.

yang ni terbaru update..kena tunggu 7 december kot? akaun adsense bro belum sampai sebulan lagi.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

7 dec tue tarikh earning untuk bulan Nov dimasukkan ke dalam akaun google adsense kita.

Kalau nak lebih USD 100, nanti hujung bulan Dec, google adsense akan sent payment la pada kita. Kalau takde pape hold dalam akaun.

Kalau masih belum dapat mail yg mengandungi pin number untuk verification process tue, memang kena tunggu mail tue dulu la nampaknye.

Mieja said...

alhamdulilah byk rezeki JAB ni...
mja ade blog tpi xpndai nk manfaatkn smpai leh hasilkn duet ni.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..

Nie hasil dari blog english sebenarnye,bukan blog Jamaluddin.net nie. InsyaAllah Jamal simpan untuk buat bayar loan PTPTN, ade RM8k lagi hutang nak kena bayar tue..:-)

Yasmin ♥ said...

Suke kawan ngan budak PELIK ? =/

cik wanie Lovela (CWL) said...

nak juga cmna?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Nak ape Cik wanie..???

Freaky said...

walla syoknya ada adsense.. buat hari tu kena reject.. adehhh

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Yeke, Bro Ahmad apply lepas pulak pakai blog melayu...takpe, nnt boleh cuba lagi ye freaky

SoLy SoLicious said...

haritu apply tp die xterima bahsa..sedih ...huhu

Bancik said...

tahniah

Syuxer said...

hebat bro hehe..:)..dah semakin kaya cam ahmad al-bab hehe..

p/s: feed aku problem, so better bro buang hehe..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Soly: Sabar ye, cuba tanye Bro Ahmad,rasenye die berjaya apply guna blog melayu.

Bancik: Thanks

Syuxer: Mane de kaya pun syuxer, sikit2 tue ada la..hehe

The Car Lover said...

Tahniah Jamal .. moga moga rezeki berterusan .. saya masih tak dapat Adsense approve .

mungkin blog i masih baru

fxfrog.blogspot.com

ni pasal forex trading brot

zuar said...

aku pun nak cashout adsense ni gak awal bln dpn.kali ke 2 cashout sblm ni pki cek, kali ke 2 western union.ade cas bank amik tak kalau cashout pki WU tu jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau pakai WU, macam xde cas je..tapi perhatikan la exchange rate yg korang dapat. Mungkin akan rendah sikit la kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...