POWER OIL AND GAS

Jumlah Backlinks Poweroilandgas.com dah 137k


Alhamdulillah, dipagi hari nie Jamal nak kongsikan dengan korang semua mengenai perkembangan terbaru blog english Jamal iaitu www.poweroilandgas.com. Kali nie Jamal nak share berkenaan dengan Backlinks.

Sepertimana yang korang semua lihat di screenshot diatas tue yang diambil daripada Google Webmaster Tools, jumlah backlinks untuk blog tersebut sudahpun mencecah 137 ribu. Ianya satu angka yang sungguh tidak disangka-sangka oleh Jamal sendiri. Mungkin ianya hasil daripada kerja keras Jamal selama nie, Alhamdulillah.

Patut la Jamal lihat sejak 2,3 hari nie traffic yang blog tue dapat dari Search Engine semakin bertambah, mungkin ianya disebabkan pertambahan backlinks yang banyak ini dan seterusnya menambahkan kepercayaan search engine kepada blog tersebut. 

Dari mana Jamal dapat backlinks tersebut terpaksa dirahsiakan sebab Jamal taknak korang serang website tue dan letak link blog korang banyak-banyak. Nanti takut owner site tue anggap kita spam blog dia pulak kan. Jadi untuk keselamatan Jamal delete URL site tersebut dan Jamal hanya tinggalkan URL blogspot dan facebook je.

Dengan pertambahan backlinks yang banyak nie, Jamal harap bila Google Update Pagerank(PR) nanti, blog poweroilandgas.com nie akan berjaya dapat PR2 ataupun PR3. Dan perjuangan perlu diteruskan kerana blog nie la menyumbang income terbesar buat Jamal setakat ini. So far dah lebih RM2000 Jamal dapat hasilkan dari blog nie dengan meletakkan iklan Google Adsense. Alhamdulillah


10 comments:

slumberdek said...

alhamdulilah..... berbaloi jika begini hasilnya dari kerja keras..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Mat..:-)

maszmadi said...

syioknyer..... nak jugak tp x keras lagik kerja2 yg masz buat agaknya.. huhu

Pamie said...

congrats jamal!dh makin hebat la ko skg..huhu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Haha..mane de hebat pun Pamie..biase-biase je la...

"Kalau tidak dipecah ruyung, manakan dapat sagunya"

princess ayu said...

best nya dapat banyak backlinks..huhuhu

Ily Aqi said...

saya jumpa blog ni kat mana saya x ingt . .tapi saya nak belajar tingkatkan earning nuffnang :)

harap sudi membantu :)

http://sonatadecember.blogspot.com/

penaberkala said...

salam bro
untuk fresh grad tak de vacancy ke skang?
klu ada apa-apa info nanti, tolong inform ok

terima kasih :)

Cikgu Azim said...

bila tgk website en jamal ni sy jd bsemangat smula nk mantapkan blog english sy hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azim..and Gud Luck ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...