POWER OIL AND GAS

Malas nak update blog


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Kesian rasanya bila lihat blog nie dah agak tidak bermaya, jika dulu Jamal rajin update blog nie. Paling kurang pun sehari mesti ada 1 entry baru. Tapi sejak akhir-akhir nie semakin malas pulak rasenya nak hasilkan entry-entry yang berkualiti. Nak share tips dan tutorial dengan korang semua pun Jamal dah malas, sorry ye kawan-kawan.

Ini mungkin disebabkan earning dari Nuffnang dah makin kurang kot, lepas tue dah lama tak dapat Buffered Earnings(BE) dari pihak Nuffnang. Tue yang malas je rase nak update blog nie. Lagipun Jamal sibuk uruskan blog english Jamal tue. Alhamdulillah dengan earning Google Adsense yang agak baik sejak 2,3 bulan nie, Jamal banyak fokus pada blog tue berbanding blog Jamaluddin.net nie.

Sejak akhir-akhir nie Jamal banyak belajar pasal Google Adsense dan SEO. So far not bad la. InsyaAllah kalau Jamal ada masa nanti, Jamal share dengan korang semua ye. Mungkin mood blogging untuk blog nie dah hilang kot, kemana tah ia menghilang. Memang kena cari balik nie, rase rugi sangat kalau biarkan blog nie terbengkalai je, padahal bulan nie ialah ulang tahun pertama blog Jamaluddin.net nie. Memang menyedihkan.

11 comments:

Bro Ahmad said...

mod bro pun belum pulih sejak kena banned hari tu..tapi blogging tetap macam biasa je..happy blogging jamal, tengok kat dashbord banyak blog semalam tak tau nak masuk mana satu.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe Bro, dugaan je semua tue. Sabar..InsyaAllah lepas nie cuba apply innity pulak..hehe

Ida Firdausi said...

pernah kena sindrom MALAS yang amat. dekat sebulan tak hupdat tapi sekrang alhamdulilah.. jamal pon kena rajin hupdat eh.. hehehehe

lama tak jenguk blog ni..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah ida..Thanks ye..

maszull said...

assalamualaikum Jamaluddin....kesian nyer blog tu ditinggalkan sepi jer tanpa cite...:)

slumberdek said...

walaupun lama tak update.....pengunjung sentiasa ada. inilah untungnya buat blog pasai tutorial sebab org sentiasa mnggunakan apa yg kita share. kalau blog personal blog...bila buka jer entry sama org tak akan datang dah. apa2 pun rajin2 la share berkenaan dengan adsense rasa, macam menarik jer. tgk apa yg jadal dah dapat setiap bulan.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Maszull: Tue la,kesian kat visitors la sebab diorang tengok bende yang sama je takde entry terbaru tiap-tiap hari..sorry ye..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Mat: InsyaAllah Jamal cuba cari mood untuk update blog nie balik..moga-moga ia datang balik la ye..:-)

Tue la, traffic memang maintain je hari-hari hasil dari permainan SEO, terutamanya entry berkaitan tutorial Jamal tue. Jamal memang suka kongsikan sesuatu yg bermanfaat dan jarang nak kongsi cerita personal nie..:-)

Ezad Skytech said...

kadang2 tu blogging ni perlukan rehat jugak...kalau dipaksa...mmg blogging pun tak happy la..hee~

naim said...

salam bro

Lama x nampak.. welcome back noh..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ezad : Betul tue, maybe diri nie perlukan rehat kejap kot..hehe

Naim: Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...