POWER OIL AND GAS

Payment Google Adsense ketiga RM597.71


Alhamdulillah, semalam Jamal dah cashkan payment dari Google Adsense untuk bulan ketiga berturut-turut dengan menggunakan Western Union di CIMB Bank. Payment kali adalah sebanyak USD191.21, lepas convert dalam Ringgit Malaysia dapat la RM597.71. Alhamdulillah rezeki

Dengan cashout kali ketiga nie, jumlah pendapatan terkumpul dari Google Adsense dah dekat RM2000 jugak la. Memang tak sia-sia usaha Jamal berblogging selama nie. Kejayaan memang tidak akan datang dengan mudah, so kita memang kena usaha lebih untuk mendapatkan hasil yang lebih.

Kepada rakan-rakan blogger diluar sana, jadikan ini sebagai pencetus dan perangsang untuk anda semua terus berblogging. Walaupun Jamal dah jarang update blog nie, InsyaAllah jika ada pape persoalan berkaitan dunia blog nie, korang boleh tinggalkan komen ataupun email Jamal terus ye.

Sebenarnya Jamal baru balik dari Offshore Jumaat lepas, kali nie pergi platform kat area Kota Kinabalu, Sabah. Minggu nie memang sibuk nak buat report semua dan minggu depan pulak nak balik kampung di Kota Tinggi, Johor. So nampaknya blog nie memang akan sunyi sikit la ye.





google adsense, earning google adsense, payment google adsense, cashout google adsense, western union, western union google adsense, cimb western union

16 comments:

slumberdek said...

kalau dapat jumlah tu setiap bulan pun dah ok....

rezeki.....seronok yer kalau saya pun blh dapat macam ni.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

semuanya tidak mustahil mat...:-)

Lady Milo said...

selamat blogging, dan saya blogger baru..:-)
-kasihan jejaka malaya.. -

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Selamat berblogging untuk Lady Milo jugak..:-)

Ila said...

bestnyer jamal...lama dah tak update blog ek

Jom Singgah Baca : Wordless Wednesday #6 | Kalau Berani Samanlah!

Mymie Sein said...

wahhh bila lah saya nak dapat...takpe usaha tangga kejayaan..tapi saya belum register lagi..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Kalau nak register better kena guna blog English la ye...

Lasykar Langit dan Bumi said...

Alhamdulillah.... tahniah Jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks lasykar

Anonymous said...

bang jamal guna ape advertisement ape?

Cikgu Azim said...

ni income dri blog power oil n gas tu je ker en jamal? mantapnye, blog english sy yg lbih dri 1 tu pn earning xsmpai usd5 lgi :( harap byk lgi tips bleh dikongsi..tq

Me.. said...

bestnye..i baru je nk merasa adsense..lambatnye tguu usd $100 nk cashout plk! ^_^

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Nie sy guna iklan Goodle Adsense..

Azim: A'ah, nie earning dari 1 blog tue je, disebabkan kekangan masa so Jamal dah jarang update blog. Kerja banyak sangat kat office nie, kena diutamakan dulu..Blogging nie sekadar suka-suka je..

Me: Sabar, usaha tangga kejayaan..:-)

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ said...

Salam, Jamal. Adsense blog my account. cemana nak recover ekh? masa 2 bru je wat blog.. *sobs!

Ain Dzaya said...

wow!berbaloi..ain nak try la guna google adsense pulak ;)

Apa sebenarnya hukum pakai contact lens?!

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
jamal leh x ajar mcm mana nak buat duit sehingga banyak mcm tu pakai ansense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...