POWER OIL AND GAS

Booking Proton Preve 1.6 CFE Turbo


Alhamdulillah, setelah berminggu-minggu berfikir akhirnya Jamal buat keputusan untuk beli kereta Proton Preve sebagai kereta pertama Jamal. Sekarang nie merempit naik motor je pergi dan balik keje. 

Nie Jamal baru je balik dari booking Proton Preve di Proton Edar Ampang. Jamal booking kereta warna Genetic Silver macam gambar kat atas tue.  Dan Jamal pilih model premium yang berharga RM72,990. Tapi masa booking nie Jamal bayar RM500 je dulu, balance untuk 10% downpayment tue akan dibayar bila kereta dah ada nanti. Sales Advisor tue cakap, mungkin kena tunggu 1-2 bulan baru dapat kereta Proton Preve nie. kiranya raya tahun nie boleh la bergaya dengan kereta baru, bestnye.

Untuk yang belum tahu lagi, Proton Preve nie dijana oleh enjin 1.6 CFE Turbo. Yang boleh menjana 138hp, dengan transmisi 7 kelajuan Protonic. Kelajuan maksimum boleh cecah 200km/j. Kira best la untuk buat travel long distance balik kampung nanti. Dari KL ke Kota Tinggi, Johor.




proton preve, proton preve 1.6cfe, booking proton preve, harga proton preve, enjin proton preve, kelajuan proton preve

19 comments:

fazilzura said...

wahh besh ..

weols pun otw nak membooking nye, kene tunggu wire SE di beli oleh adik ipar, then bary leh sambar model yg sama ni but wrna itam

Jamaluddin Abu Bakar said...

Cepat booking..makin lambat takut lama pulak menunggu. Nanti x dapat nak pakai masa raya, hehe..

slumberdek said...

Eh kebetulan plak.....saya pun baru booking kereta juga tapi bukan preve la, tak mampu nak pakai preve. hari juga hilang lima ratus, memang kebetulan booking kete hari sama hehehehe....tak larat dah nak rempit lagi2 time hujan.

Cikgu Azim said...

memang cntik keta ni

nurul said...

wah,bestnye dah ade kete sendiri..huhu

Terbelog said...

amboi..
tahniah jamal.. :)
semat preve tu

Jamaluddin Abu Bakar said...

Thanks semua..:-)

myebutterfly said...

Tahniah...

Aku minat jugak Preve ni...tp dah terbeli Myvi SE 1.5...huhuhu

Jamaluddin Abu Bakar said...

Takpe, Myvi pun ok jugak. Cuma kalau dah ada family tue susah sikit la nak bawak barang anak-anak..hehe

myebutterfly said...

Tu la...income hebat leh la kete hebat...rekemen aku masuk o&g jugak Jamal..=)

Jamaluddin Abu Bakar said...

Alhamdulillah rezeki, income biase2 je la.

MMC memang tengah cari engineer nie. Kalau nak apply, boleh forward resume ko kat aku.

jamaluddin_ab@yahoo.co.uk
cc to jamaluddin@mmcogel.com.my

myebutterfly said...

ok...Thanks Jamal (':

Jamaluddin Abu Bakar said...

orait..xde hal punya.

Anonymous said...

Preve saya da dpt jumaat lps
3minggu je da dpt (gune org dlm)
hehehhe

Anonymous said...

Preve terbaik
tp xberani tekan sgt psl syg enjin
jamal
da dpt nnt kite buat gathering preve

Jamaluddin Abu Bakar said...

boleh, xde hal punye. Tak join PREVOC punye TT session ke 27/05/12 nie.

Anonymous said...

ktne jamal
cmne nak join

Jamaluddin Abu Bakar said...

PREVOC: PROTON PREVE OWNERS CLUB.

Kitorang gather members dari Lowyat Forum. Then diorang ada create FB group. Tapi membership hanya untuk pemilik Preve je. Dah siap design logo club sekali, cantik.

First Gathering maybe kat Restoran Al-Barakath Bukit Jalil, 27/05/12 petang.

For more info:

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=2345219

http://www.facebook.com/groups/prevoc/

Anonymous said...

da dpt preve blom?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...